Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

АДВОКАТ или БРОКЕР кой е по-компетентен?

Публикувано от Marthy 
Re: АДВОКАТ или БРОКЕР кой е по-компетентен?
03-03-2008 - 11:20:47
Re: АДВОКАТ или БРОКЕР кой е по-компетентен?
04-03-2008 - 17:24:07
Точно така Наска.


Както виждаме всички, има дори адвокати които не понасят себе си.

clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap:



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-03-04 17:38 от Marthy.
Re: АДВОКАТ или БРОКЕР кой е по-компетентен?
04-03-2008 - 17:28:46
Ето едно добро изказване от адвокат


stroitel



Регистриран на: 09 Ное 2007
Мнения: 151
Местожителство: София
Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 11:02 am Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Мисля,че това - кой е по-добър - зависи от конкретния случай.

Аз съм адвокат,практикувам не от скоро,но - признавам си - трудовото,
банковото право, ценните книжа - не представляват интерес за мен и най-вероятно всеки брокер на ценни книжа разбира повече от мен в тази материя и т.н...

За това,с което съм наясно давам писмени становища,подписвам се, и ако клиента установи,че не съм бил прав - може да ме съди.

Когато ми се налага да ползвам услуги на други специалисти - инженери, монтьори, психиатри - винаги взимам становища на поне 2-3 човека.А при противоречия - на повече.За всеки случай.

Ако за някой основното в сделката - е да е възможна най-евтина,а не сигурността, то по никакъв начин не можеш да го убедиш да ползва и адвокатски услуги.



Всичко зависи от конкретния случай. УВИ колегите не ме разбраха правилно закоето се извинявам на всички СЪФОРУМЦИ.

Аиде и със здраве
Re: АДВОКАТ или БРОКЕР кой е по-компетентен?
04-03-2008 - 17:32:32
ТОВА СЪЩО МИ ХАРЕСВА!!!!!!!!

izymena



Регистриран на: 31 Яну 2008
Мнения: 127

Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 3:30 pm Заглавие: Re: АДВОКАТ или БРОКЕР кой е по-компетентен?

--------------------------------------------------------------------------------



Брокерът естествено,защото един добър такъв ползва услугите и на адвокат без да се притеснява..Адвокат не съм чула да се допитва до брокер
Брокерите в хода на сделките се сблъскват с такива невероятни главоблъсканици,че е съвсем нормално вече да знаят как и по какъв закон може да се поделят клиентите му.
Адвоката си гони хонорара,без да е в течение за изхода на сделката,така че той се води по закона на едните му подялби,а друго е юрист към посредническа фирма ,където участват и брокери и юристи,и клиенти и техните адвокати.
Брокера е принуден заради своите доходи да стане адвокат ако трябва,или най-малкото да е запознат с вълнуващите ви въпроси.
Как може адвокат да защити вашите интереси ,когато неможе да се поделите?Виж тука брокера е идеално светнат,зависи от клиентите,от умението му да защити интересите на клиентите,зависи и колко доход ще спечели от сделката,която при адвокатите не е голяма,може да мине и без вашето дело и защита.



clap: clap: clap: clap: clap: clap: smiling smiley
Re: АДВОКАТ или БРОКЕР кой е по-компетентен?
04-03-2008 - 17:37:24
izymena



Регистриран на: 31 Яну 2008
Мнения: 127

Пуснато на: Вто Мар 04, 2008 3:42 pm Заглавие: Re: АДВОКАТ или БРОКЕР кой е по-компетентен?

--------------------------------------------------------------------------------

Quote
cyclosporine
ianeva написа:
Извинете , но не съм разбрал- Изумена брокер ли е ?

Не и брокер не е
Не ми следиш мисълта,хубаво е да заявиш в банката ти ,че желаеш услугата на нотариус,защото имаш притеснения за фалшиви банкноти,след като и двете страни направят сделката се подписва автоматично без никакви излишни притеснения.
А това кой колко ще спечели,или кой колко ще загуби зависи защо прави сделката,нужна ли му е за лечение или не,това единствено продавача си преценява,и той си прави сметката дали да ползва услугите на брокер/който пък от своя страна проверява дали един нотариален акт е истински,платено ли е топлото,ток,вода,телефон/и каквото още пожелаеш да провери по твоето желание.
Докато адвоката,се съобразява със законите и неможе да ти играе по гайдата.Даже има такива ,които не ти дават и да се изкажеш в съда,се едно му е платила отсрещната страна..Клиенти комплексари колкото искаш,а доверие не е да унижиш човека на който ще защитаваш интересите..Пък да не говорим колко хора без брокери,наемат после адвокати и немогат да си върнат апартаментите.
Една банкова касиерка ми се жалва,че я обрали по този начин и адвокат наела,и колко пари пръснала,и нищо..Гатев си хвани ма,тоя където беше в Либия,не го познавам лично,но май беше или по наказателните или по делбените дела..Тя пак си нае един невежа и пак,и пак...Как са я изиграли,та са й взели парите,още не ми е удобно да я попитам,но явно е било без брокер,щом нищо не става,свидетели сигурно няма за сделката..Та както казахме,брокера е заинтересован да спечели от сделката без да копае и да има разправии

clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: smoking smiley smoking smiley
Re: АДВОКАТ или БРОКЕР кой е по-компетентен?
04-03-2008 - 17:52:33
Само да уточним-важна подробност-изумена е брокер на НИ, строител говори за брокер на ценни книжа-какъвто сигурно-ти не си...
Re: АДВОКАТ или БРОКЕР кой е по-компетентен?
04-03-2008 - 18:07:56
avatar
Naskata Написал:
-------------------------------------------------------
> Само да уточним-важна подробност-изумена е брокер
> на НИ, строител говори за брокер на ценни
> книжа-какъвто сигурно-ти не си...


clap: :} clap:
Голяма веселба настана! winking smiley
Re: АДВОКАТ или БРОКЕР кой е по-компетентен?
04-03-2008 - 18:15:23
Ясно де Наска но найстина става ясно за конкретен случай, определено не съм брокер на ценни книжа,нищо и неразбирам от такива и точно затова става въпрос. Щеше да е кофти ако някой клиент ми дойде на крака и иска съдействие от мен за неговите ценни книжа аз като не разбирам от такива, трябва ли да се правя че разбирам, и да го одера. Нали така той ще остане недоволен и да речем че има брат, който също иска консултация, мислиш ли че този клиент ще ме препоръча на брат си.

Би трябвало не да се ровим в материя за която си нямаме и грам представа а да препоръчаме колега който е наясно. Поне аз ако съм на мястото на така наречения клиент ще бъда очарован от такъв вид обслужване, и винаги когато мой приятели, познати и роднини имат нужда от консултацията в която Адвоката е запознат ще го препоръчвам понеже ще знам че си разбира точно от неговата работа и няма само да се направи на разбирач а ще си свърши работата за което ще си получи ВЕЧЕ ЗАСЛУЖЕНИЯ ХОНОРАР.


МОЕ МНЕНИЕ - НИЩО ЛИЧНО. smoking smiley
Re: АДВОКАТ или БРОКЕР кой е по-компетентен?
04-03-2008 - 19:23:10
Marthy ,

Така поставен въпроса като заглавие на темата не е коректен . За това темата според мен е безсмислена . Естествено ще има засегнати от двете страни. Иначе ако се промени темата например "Добре ли е да се допитваме до адвокат или да имаме доверие само на брокерите " или нещо такова , всеки може да си изкаже мнението и да даде примери , които да се коментират.
Аз например ако съм вещо лице по технически експертизи разбирам някои неща повече от един адвокат и от един брокер, но има доста други неща в които адвоката е на мястото си.
Има и нещо друго , една приказка " Като знам какъв инженер ще стана ме е страх да ходя на лекар" . Във всяка професия има кадърни и некадърни. Доверието в даден вид професии последните години го няма , но те са доста : архитекти , лекари и други.
Последно - заглавието на темата не прецизирано.

Не съм нито адвокат , нито брокер. Мога да кажа и хубави и лоши неща както за адвокати , така и за брокери.
Re: АДВОКАТ или БРОКЕР кой е по-компетентен?
04-03-2008 - 21:02:01
Quote

argonavt Написал:
-------------------------------------------------------

>... Иначе ако се
> промени темата например "Добре ли е да се
> допитваме до адвокат или да имаме доверие
> само на брокерите " ...

само че такова заглавие намесва и трета страна - тази на Клиента, която в "АДВОКАТ или БРОКЕР кой е по-компетентен?" липсва... Е, вярно че без Клиента, Адвокатът и Брокерът стават две напълно излишни фигури, но това е дреболия щом в името на науката сме решили да им правим сравнителен анализ!
(Това е нещо като "Сравнителен анализ на броколи и майонеза" – накрая вместо Заключение пише Салата smoking smiley )
Но майтапа настрана - дори и тази тема да е била пусната в интерес на клиента и дори брокерите да бяха по-добри адвокати от адвокатите по вещно право, това за клиента означава че освен брокера той трябва задължително да си наеме и собствен адвокат! Голяма измама и много нечестно спрямо клиента е когато в една АНИ му казват "Ние си имаме опитен адвокат и ти няма защо да се безпокоиш." Напротив, точно тогава клиентът на тази АНИ бива поставян в неравностойно положение, защото кого мислите че ще гледа да подсигури по-напред адвокатът на агенцията?!
А това че във всяка професия има хора които са спрели да се самообучават (или даже не са почвали) и вместо това разчитат на самия живот да ги научава на някакви знания и рефлекси подобно на кучета на Павлов, това не го отричам. Лошото е че такива има и лекари...


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход