Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Анкета: В кой от крайните софийски комплекси бихте живяли и защо бихте го предпочели пред другите?

Публикувано от Продавач 
Продавач Написал:
-------------------------------------------------------
> zlostyr Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Ето едно мнение анти-Люлин:
> >
> > "Люлин" е в тежка обстановка
> >
> > До голяма степен съм съгласен с него. Люлин
> за мен
> > е едно от гетата на София.
>
>
> Люлин е един от най-добре уредените квартали.
> Статията е смешна.
> Кажете ми Дружба, Надежда, Овча купел, Младост,
> Обеля...с какво са по-добре от Люлин? Гета пък за
> мен са Обеля и Дружба
>

За Дружба и Обеля съм напълно съгласен. Надежда също е в кюпа. Обаче и Люлин не пада по-долу. Безспорно има и предимства - сравнително близо до центъра, има и метро. Но:

1. Метрото не огрява всички в Люлин. Ако си на 2-3 км от там - мерси...
2. Доста е мръсно. При последното ми ходене там преди 2 месеца навсякъде имаше кал, прах и мръсотия, найлонови торбички летяха из въздуха или бяха накичили дърветата. Почти навсякъде, където съм бил се разкарват по 3-4 кучета...
3. Престъпността е огромна. Имам роднини, които живеят в Люлин 3, за 5 години 3 пъти са им разбивали апартамента. Просто няма ли ги за 2 дена не може да им се размине. Знае се много добре, че в квартала има заведения, в които се продава дрога и никой нищо не прави по въпроса, чудят се как да си опазят децата. Големия им син миналата година се премести в някаква гимназия в квартала - още на втория месец така го пребиха там, че получи комоцио! Знам го много добре, не е някакъв буен тип, съвсем обикновено момче. От тогава той категорично отказа да ходи там и го преместиха в някакво училище в центъра.


"М,да! Запознатият с проблемите началник на Люлин,понеже не може да се справи със 160 хиляден град,е назначен да оправи двумилионен. Щото в последния няма" работнически семейства,в които възпитанието е позанемарено"!
Да се смееш ли,да плачеш ли?"

Bulgaria RULEZZZ!

"Само едно ще кажа,за тези които не знаят. При създаването на Люлин,първите настанени там бяха хора от центъра на града,които живееха под наем. И такива,на които бяха отнели жилищата по разните закони за борба с "богаташите". "

Дори и да има такива се губят в морето от 160 000 човека. Тия, на които са им взели апартаментите, вече са ги реституирали, освен ако не са съвсем тъпи. Вече надали са още в Люлин.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-06-03 19:59 от zlostyr.
Eldi,

Требич е добър избор. Неудобството е, че ходят само т.нар. "селски автобуси" (вярно, че са много и все пак). Проблем е за по-големи деца - гимназия и студенти. До студенстски град поне 2 часа, а мисля, че нямат право на общежитие.

Други места по-отдалечени - следващите квартали (бивши села) на север - Кумарица, Курило, Мировяне, Доброславци, Славовци.

В рамките на София - Бенковски - на 5 км от Сточна Гара. Недостатък пътят минава покрай гробищата на Орландовци.

И Илиенци (малко преди Требич). Предимсто - село с трамвай. Недостатъци - близо до промишлената зона. Предприятията не би следвало да замърсяват, но има психо-въздействие. Освен това много малко магазини.

Все пак рискова инвестиция на този етап - не се знае къде ще се изхвърлят/обработват софийските отпадъци. Една от възможните площадки е в района - между Требич и Мировяне, мисля.

Ако искаш да купуваш в тези квартали - ползвай И местната клюкарска агемция (бабите около полщада).

Блондинка по душа
Re: Анкета: В кой от крайните софийски комплекси бихте живяли и защо бихте го предпочели пред другите?
03-06-2008 - 21:22:13
avatar
zlostyr Написал:
-------------------------------------------------------

> 1. Метрото не огрява всички в Люлин. Ако си на 2-3
> км от там - мерси...

И да си на толкова, има с какво да стигнеш до станцията,както и паркинг,за да си оставиш колата. Докато в Младост си затапен отвсякъде.

> 2. Доста е мръсно. При последното ми ходене там
> преди 2 месеца навсякъде имаше кал, прах и
> мръсотия, найлонови торбички летяха из въздуха или
> бяха накичили дърветата. Почти навсякъде, където
> съм бил се разкарват по 3-4 кучета...

Ако можеш да ми кажеш,в коя част на София не си видял същото,имаш специална почерпка от мен. Мини по Цар Самуил,в баш централната част и виж. Разкажи да сравним!

> 3. Престъпността е огромна. Имам роднини, които
> живеят в Люлин 3, за 5 години 3 пъти са им
> разбивали апартамента. Просто няма ли ги за 2 дена
> не може да им се размине. Знае се много добре, че
> в квартала има заведения, в които се продава дрога
> и никой нищо не прави по въпроса, чудят се как да
> си опазят децата. Големия им син миналата година
> се премести в някаква гимназия в квартала - още на
> втория месец така го пребиха там, че получи
> комоцио! Знам го много добре, не е някакъв буен
> тип, съвсем обикновено момче. От тогава той
> категорично отказа да ходи там и го преместиха в
> някакво училище в центъра.

Знаеш ли кой квартал още по соц време беше известен с наркоманите си? Лозенец. Знаеш ли къде се навъртат продавачите на хероин и кокаин- покрай седмо, до МВР-то. Покрай първа английска,немската и френската гимназии. Защото там са децата на платежоспособните родители.


> > Дори и да има такива се губят в морето от 160 000
> човека. Тия, на които са им взели апартаментите,
> вече са ги реституирали, освен ако не са съвсем
> тъпи. Вече надали са още в Люлин.

В Люлин са децата им и внуците. Както и на тези,които взеха жилища в Хиподрума, Бели брези,Гоце Делчев. Човек трябва да е запознат с нещата,за които дава мнение.....


smiling smiley
Е, нека и аз дам своя глас, нали демокраСията и конституцията са ми гарантирали тази свобода winking smiley - Банкя smiling smiley Както казват: вода, въздух, влак, метро и бат Бойко winking smiley
Бърка това,че при северозападните и северните ветрове,Витоша пречи и димът се завърта през Младостите. Официално е доказано........
e това вече ме заинтригува. има едно понятие в авиацията "роза на ветровете" му викат и за "софииско равно поле" тя показва съвсем друго. тук в сф преобладават предимно СЗ ветрове. освен това в сф има и един друг вятър научно му казват "фьон" а шопите / шопи са това кореняк жители на софииското поле/ му викат снегояд. той идва пролетно време по дефилето на р. струма. така ме е учила другарката Каменарска от едно столично училище. не вярвам географията да се е променила много.
щом е "официално доказано", залагам 10 бири калтенберг че не е така.

> Едно време софиянци дето са ходили на НВО са ги
> учили, като стане наводнение - да бягат към
> Младост... че е по-височко.

Кой ти го каза това? Наводнение може да стане само откъм яз. Искър,а първо Младост му е на пътя. В онези времена бяха решили да направят плавателен канал,без да отчетат че Младост е по- нависоко.........

плавателния канал беше от горубляне до павлово замислен през младост и заустването му още стои в началото на панчарево. другото полека го засипаха.
допреди 10 г. имаше рибари там където сега е цирк балкански.
от друга страна младост въобще не е на пътя на р. искър а по скоро кв. дружба. през есента като спускаш от младост към дружба постепеннно се гмурваш в мъглата. поне така беше през моята младост.
изток пък е отделна тема- поради правилното застрояване през 60-те години сега е трудно да наместят блокче . но успяват - знаем как..............
Хора,

Какво му харесвате на Младост (освен бизнес парка може би). Гето с блокове като всички други. С какво Дружба 1 е по-лоша от Младост-2. Около 20м по-ниско, ама не се налага да се минава по селския път "А. Малинов". Направили 5-6 нагазина, това ли е важното в живота?

А и да отговоря на въпроса. Ако сега трябваше да купувам - бих живяла там, където мога да намеря качествено строителство на прилична цена.
Важното за мене е "качество, качество и качество". Това "локейшън" е глупост, за да се вземат повече пари от снобите. Бихте ли били клошари на Петте кюшета?



Блондинка по душа

Нека и Бай Спиро да каже нещо като софиянец (истински) от "непрестижен" (по снобско-мутренските критерии) квартал.
Казвал съм го и преди: Престижността на квартала се определя от качеството на хората , които живеят в него, а не по количеството лъскави ламарини , паркирани на улицата и умопомрачителното стълпотворение от бивши, по-бивши, най-бивши, настоящи, още по-настоящи , бъдещи и още по-бъдещи миски, модели, мениджърки със съдържание на силикон в телата над критичното. София е невероятно романтичен град-изключая автомобилния трафик. Навсякъде в града човек може да намери своето местенце, където да се чувствува добре. Един коньовичар никога, НИКОГА няма да отиде да живее в снобския Лозенец , за Слатинеца се отнася същото. Тесните улички с кестени и тополи в Хаджи Димитър, Свобода, Западен Парк също имат своя чар. Понятието "престижен квртал го" въведоха брокерите. Много от тях дори не знаят как да се придвижат от точка "А" до точка "Б" в очертанията на София с градски транспорт, но дават оценки на кварталите със замах. Има и други брокери. Моля за тяхното извинение.
И сега по същество: Доколкото разбирам тази тема е отворена от хора , който са пред избор да купуват апартамент за живеене, а не за спекула. В такъв случай аз бих се интересувал обстойно що за съседи ще имам , говорим за крайни квартали, т.е. за блокове. . Най-лесния начин е да се огледа входа на блока и общите части-веднага добивате представа как ще протече живота ви в слвдващите 30-на години.
И никога не забравяйте че сте граждани на света , за да не изпадате в положението на лозенска тьотка , за която света започва от Семинарията и завършва на Хемус-пътеката на пазаруването и ежедневните клюки
Браво Спиридоне, добре казано clap:
браво Спиридоне.

Ама тия дето казват 'пресижен" квартал, няма да я разберат тая Коньовица. Добре е, че на Курубъглар и Момкова махала си им написал модерните имена.

Така е, софиянци не живеят в престижните квартали, а там където са се родили или където им харесва.

Блондинка по душа
Re: ж.к. Илинден
04-06-2008 - 02:56:56


Ж.к. “Илинден” се намира в западните райони на столицата. На север от него е ж.к. “Света троица”, на изток - бул. “Константин Величков”, на юг - ж.к. “Разсадника” и на запад ж.к. “Западен парк”.
За разлика от други квартали, разположени наоколо комплексът няма свой парк, но между блоковете има достатъчно простор и зеленина. Във вътрешността му, разположена далеч от големите транспортни артерии, няма екологични проблеми, тихо е и въздухът не е замърсен.



АРХИТЕКТУРА

В ж.к. “Илинден” разнообразието от сгради е голямо. Голяма част от блоковете в комплекса са строени още в средата на 40-те години на миналия век. Те представляват 2-4 етажни тухлени блокове. На същата възраст са и еднотипните къщички, строени по протежение ул. “Найчо Цанов”. В началото на 60-те години на 20-ти век започва втората вълна на застрояването на ж.к. “Илинден”. Всички блокове, строени след началото на 60-те години са топлофицирани.



ОБРАЗОВАНИЕ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И АДМИНИСТРАЦИЯ

В квартала има 2 училища – 113 СОУ на бул. “Царица Йоана” и 2-ро помощно училище също на бул. “Царица Йоана”. На територията на квартала се намират и ІІІ-то РПУ на бул. “Царица Йоана”, 10-та поликлиника на бул. “Ал. Стамболийски”, Национална служба пожарна и аварийна безопасност на бул. “Царица Йоана”.



ТРАНСПОРТ

Градски транспорт: Голямото предимство на комплекса е възможността да се използва столичното метро. Две от спирките му (“Вардар” и “Константин Величков”) са разположени в двата края на ж.к. “Илинден”. За предвижване от и към квартала могат да се използват:

трамваи (ТМ) - № 3, 8, 10, 11, 22;
автобуси (А) - № 11, 60, 77 и 83;
метро
:loveu: :!:
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход