Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Анкета: В кой от крайните софийски комплекси бихте живяли и защо бихте го предпочели пред другите?

Публикувано от Продавач 
wal
Re: Анкета: В кой от крайните софийски комплекси бихте живяли и защо бихте го предпочели пред другите?
25-02-2008 - 10:46:10
ами гласувах за Обеля, не само защото живея там, но и защото няма нито един 4итав квартал на София, дето да си заслужава парите като локация и инфраструктура -може би Лозенец преди 20г winking smiley Ина4е какво в Обеля си е като навсякъде по крайните и не само крайни квартали на София - мизерийка и боклуци. И все пак има няколко плюса - с метрото си за 15 мин на Народния театър smiling smiley тихо и спокойно е , а и въздуха е доста по-4ист от другаде, защото няма автомобилни задръствания. Вярно , 4е и тук наоколо има няколко замърсителя - ТЕЦа, едно завод4е и Ломско шосе, но зависи откъде духа вятъра winking smiley А макар 4е в самия квартал няма хубави магазини, то с кола винаги може да се напазарува от Била, Практикер, Хит....
Re: Анкета: В кой от крайните софийски комплекси бихте живяли и защо бихте го предпочели пред другите?
25-02-2008 - 16:02:16
Don Balon Написал:
-------------------------------------------------------
> Аз като Филибелия мога ли да си кажа мнението?Ако
> ще си купувам жилище в някой от кварталите на
> Пловдив, може би ще избера някоя от Младостите.
> Хем по бързо ще стигам до центъра....на Пловдив.

---------------------------------------------------------------------------------------

ахаааа,и аз за тва писах преди-в пик час от младост се стига по бързо до пловдив,отколкото до софия.
така че ако мериме дистанцията във време-те са си пловдивски квартали.
ама да не станат до някоя друга година и старозагорски квартали.....

еееее-българина има време за губене.вместо да прекарва по 4 часа на ден по кафетата и да си върти милионите на масата,с другите кафеджийски милионери(инвеститори на думи),сега ще отделят по 3 часа в кафетата и по час и нещо в трафик.

междудругото-Дон Балон,ако не знаеш-тва е политика на правителството за отказване на цигарите-в автобусите,трамваите,маршрутките и метрото не се пуши.
и за тва матрьошките се грижат за здравето на електората,като ги държат софианци повече в трафик.
а вие си мислите,че нямало пари за инфраструктура?????
не сте прави.правителството се грижи за здравето на бгетовеца.
Аз лично гласувах за кв. Витоша, и то най-вече заради липсата за панелки, които за мен са си една депресираща гледка. Вярно, че квартала в момента е с много лоша инфраструктура, и комуникации, но на мен донякъде тая селска идилия ми харесва. А и има вероятност голяма да започнат да правят парк между кв. витоша и Драгалевска река на запад. След 5-6 години ще стане много хубав квартал, а и Студ. град е наблизо winking smiley

Love is all around
Четири столични квартала загивали
25 февруари 2008 / News.dir.bg
Четири софийски квартала -"Младост", "Драгалевци", "Симеоново" и "Бистрица" са най-потърпевши от замърсяването на комбината "Кремиковци", защото ветровете изпращат замърсения въздух в полите на Витоша.
Това стана ясно по време на дискусия, организирана от екоорганизации, съобщи БГНЕС.
По думите на проф. Мария Златева, председател на експертния съвет на сдружение "Зелен алианс" замърсяването от "Кремиковци" е много по-силно от това след аварията в Чернобил и настоя със средствата от еврофондовете да се направи ново изследване на почвата, водите и растенията в района на "Кремиковци" и София, както и нови изследвания за заболеваемостта на хората, живеещи около комбината.
Замърсяването на околната среда се дължи най-вече на остарелите производствени мощности, смятат в РИОСВ, цитирани от БТА. Най-лошо е състоянието на Трета електропещ, където цялото количество отработен въздух не минава през комина и остава в района на комбината като жълточервен облак. Цикълът на работа на пещта е четири часа и изхвърляните от нея частици формират състоянието на въздуха в района, уточниха инспекцията.
Еколозите поискаха да се осъвременят данните за замърсяването с отровни вещества от "Кремиковци". Според представителя на партия "Зелена България" Борис Касиков комбинатът трябва да бъде затворен незабавно, а прокуратурата да се самосезира за вредите от него върху здравето на хората в региона.
По данни на екоорганизациите настоящият собственик на комбината - Прамод Митал има ангажимент да инвестира 320 млн. лева и да приведе предприятието в съответствие с екологичните изисквания.
От сдружение "Зелен алианс" изразиха мнение, че твърдението, че Кремиковци създава заетост в региона е мит, тъй като голяма част от работниците пътуват от Пернишко, Благоевградско или Врачанско. :}
A на НАДЕЖДА kaкво му е лошото?Квартал с перспектива за бъдещо развитие smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Re: Анкета: В кой от крайните софийски комплекси бихте живяли и защо бихте го предпочели пред другите?
25-02-2008 - 18:08:15
Quote

Крайни квартали аз наричам тези, които граничат с околовръстното...
Да започнем тогава да изброяваме от север по посока на часовниковата стрелка, вкл. градове, села и вилни зони:
гр. Нови искър(кв. Гниляне, кв. Славовци, кв. Кумарица)
с. Подгумер
с. Световрачене
с. Негован
с. Чепинци

Тези граничат с Околовръстното, но не и със София... Затова условието за крайните квартали да граничат с Околовръстното не е добър критерий – има още много да се застроява до изброените села за да станат крайни квартали.

Мързи ме сега да си правя труда да изброявам актуалните крайни квартали, все пак не съм измислил аз тази анкета. Иначе предложеният списък наистина не е нито последователен, нито пълен. Малинова долина например има и квартал и вилна зона. А под Витоша, квартал Витоша или район Витоша да се разбира? Квартала е между Студентски град и Кръстова вада, района е от източната (в.з. Малинова долина) до западната (кв. Княжево, Карпузица) част на София.
Младост 1 и квартал Овча купел (на Цар Борис 3) пък изобщо не ги намирам за крайни квартали. За жк Овча купел 2 да, обаче за квартала...

Горна баня, Княжево, Павлово, Гърдова глава, Бояна – те също са до Околовръстното, но ги няма в списъка. Между Манастирски ливади Запад и Изток мисля че има смисъл да се прави разлика също така.

Да не забравя обаче да отговоря на въпроса - засега съм избрал Карпузица като цена, възможности и локация. :loveu:

П.П.
Чак сега прочетох забележката че
Quote

гласуваме ако избора ви е ограничен до тези локации
, гаден номер, само където писах 15 минути... Как да е, пускам си поста да не ми е нахалост писането
Re: Анкета: В кой от крайните софийски комплекси бихте живяли и защо бихте го предпочели пред другите?
25-02-2008 - 18:42:12
avatar
Трябва ли да бъдем толкова подробни :} ? ОК които крайни точки граничат с вътрешната част на околовръстното... То иначе по тази логика слагаме на едно и къщите в Банкя и къщите в Нови искър наравно с апартаментите в изброените квартали. Сега обсъждаме тези варианти не можем да обсъдим глобално всичко, а и анкетата е с до 10 опции не с 25smiling smiley

"гаден номер, само където писах 15 минути..."

Няма номера просто първо чети преди да пишешsmiling smiley А и да не забравяме, че това не е републикански референдум за избор кои квартали в София да бъдат взривени тъй, че спокоsmiling smiley :] spinning smiley sticking its tongue out

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Живея 2/3 от времето в Младост ,колата на все още намиращите се платени паркинги на 10 мин. пеша.До центъра където ми се налага да ходя пробег 10-11км за 40-90мин зависи от късмета.Ами от къщата на 130 км пак 80мин. ми то половин България е квартал на София.До къде стигнахме 130 км извънградско да са по леки от 10км в София.
Re: Анкета: В кой от крайните софийски комплекси бихте живяли и защо бихте го предпочели пред другите?
26-02-2008 - 14:36:00
avatar
kalashnikof Написал:
-------------------------------------------------------
> Живея 2/3 от времето в Младост ,колата на все още
> намиращите се платени паркинги на 10 мин. пеша.До
> центъра където ми се налага да ходя пробег 10-11км
> за 40-90мин зависи от късмета.Ами от къщата на 130
> км пак 80мин. ми то половин България е квартал на
> София.До къде стигнахме 130 км извънградско да са
> по леки от 10км в София.


Много си прав тук!


Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Манастирски ливади - запад...ако имаше и улици...щеше да е добре smiling smiley.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход