Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Предстои ви Кухня по Поръчка -> ето КАДЕ, КАКВО ДА НАМЕРИТЕ:

Публикувано от ivo107 
Re: Предстои ви Кухня по Поръчка -> ето КАДЕ, КАКВО ДА НАМЕРИТЕ:
08-05-2007 - 12:10:43
Здравейте!
И аз си поръчих кухня във същата фирма "Драго &Драго", но не съм доволна.
Не си спазиха срока за изпълнение - доставка и монтаж, близо 20 дни закъсняха.
Това за мен не са коректа фирма.
Re: Предстои ви Кухня по Поръчка -> ето КАДЕ, КАКВО ДА НАМЕРИТЕ:
09-05-2007 - 10:12:39
Здравейте,
На въпросният Господин , който така професионално се изказва и дава наставления мога да кажа ,че явно си няма друга работа освен да пише простотии във форума. Бих му препоръчала да си намери друго поле за изява, тъй като тук въобще не го бива. Имах удоволствието да прочета всичките му глупости и изводите , които направих са следните:

1. Човека е работил като мебелист в някоя долнопробна фирма, която наистина е лепила кантове с ютия, а щом го прави значи не му е плащала достатъчно или пък просто са го прецакали с последната заплата. Казвам това защото никой обикновен потребител не би могъл да знае такива подробности. Не отричам ,че съм виждала фирми, които да лепят кантове с ютия, но тези фирми са единици и нямат такъв голям брой клиенти ,че от тях да се вади представителна извадка за целия бранш.

2. На никой ли не му хрумва,че малката семейна фирма, която той рекламира така настойчиво би могла да бъде неговата?

3. Ако второто е вярно , толкова по-зле за него и неговият бизнес, защото при тази цена която посочва би трябвало да ви стане ясно какво е качеството на кантирането , вида на използвания материал / в случая ПДЧ-то / и не на последно място всички останали консумативи. Давам пример : китайски или турски водачи за чекмеджета струват около 1-2 лева , а италианските 5 лева. Същтото е и с пантите. Да не говорим пък за Кроншпан, чиято цена на плоча той посочва и което изобщо не е вярно. Ако пък използва тази фирма за ПДЧ плоскости : Евала за качеството! Просто не разбирам защо този човек не спре да пише глупости.
За управление на бизнеса : Слаб 2.

4. Господина е ама много зле с математиката : цената на кухнята е 1275 лева, според него . Пита се в задачката колко е линейният метър , като кухнята е 2,50 на 1,20 м.л.? Да не смятате много, много отговорът е 344,594594.....................лева на метър линеен. Извинявай Господине, но и полските не са на такава цена, а не безизвестно е какви са.
По математика : Слаб 2.

5. Ако пък за 8 шкафа е чакал месец и десет дена - евала на фирмата. А може би имат много клиенти?

6. Цитирам :"Преди време пуснах тук в форума постинга "Ей хора,полудях с кухни по поръчка".За да не си губите времето да го четете (че стана 6 страници) предлагам ви моят 3 месечен опит на търсене,питане,сравняване и т.н. за вас на които ви предстои тази гимнастика."
Направо Господине си голям, много голям "ГИМНАСТИК"!
За физическа култура : Отличен 6.

7. Хайде да вземе малко да се пообразова, защото не ми се спори за ПДЧ и МДФ, а той изобщо не е наясно с качествените, физико-механичните и др.свойства на двата вида материал , а също да обърне внимание на правописа си , защото явно е пропуснал някои часове по български език в училище.
За грамотност и способност за словоизразяване : Слаб 2.

8. Ако пък това е реклама, то кофти я прави. За тази цел се използват други способи и средства, които се изучават , а аз съм имала възможността, времето и средствата за да го направя.
За мениджърски способности и маркетингова дейност: Слаб 2.

9. Ако някой колега от бранша е чел тези простотии нека да напише и той своето мнение по въпроса.

Хайде стига толкова, че от смешно взе да ми става нервно!!!!!!!!!


Re: Предстои ви Кухня по Поръчка -> ето КАДЕ, КАКВО ДА НАМЕРИТЕ:
17-05-2007 - 14:40:31
qwer Написал:
-------------------------------------------------------
> Здравейте!
> И аз си поръчих кухня във същата фирма "Драго
> &Драго", но не съм доволна.
> Не си спазиха срока за изпълнение - доставка и
> монтаж, близо 20 дни закъсняха.
> Това за мен не са коректа фирма.


Здравейте,

След вашето мнение няма да препоръчвам въпросната фирма.Съжалявам че са ви забавили,при мен нямаше проблем.Явно моята "реклама" им е дошла в повече.

Поздрави
Re: Предстои ви Кухня по Поръчка -> ето КАДЕ, КАКВО ДА НАМЕРИТЕ:
17-05-2007 - 14:56:04
Здравей mebeli_ivo,

Искрено ме развесели с тези строги и поучителни оценки :} благодаря ти за което clap:

Все пак длъжен съм да отговоря winking smiley

За 1: Не съм работил нито като мебелист, нито са ме прецаквали с заплатата.Ръцете са ми сравнително "леви" spinning smiley sticking its tongue out , та затова в друга област се изявявам.Не отричам че съм наблюдателен и любопитен...това е и причината да знам начина на производство и по-професионални термини

За 2: Ами семейството ми няма как да се занимава с този вид дейност :]

За 3: Без коментар тъй като първо нямам бизнес, а второ логично не е "моят бизнес" winking smiley

За 4: За мен цената 344,594594лв си беше добре при положение останалите оферти какви бяха (над 2000лв)

За 5: Дали имат много клиенти не знам confused smiley

За 6: Мерси за Отличен 6 по ГИМНАСТИКА

За 7: Извинявам се за грешките, но причината е че през повечето време пиша на латиница... ТАКАВА МИ Е РАБОТАТА!!!1 :}

За 8: Не е реклама :crazy:

За 9: "Колежке/колега от бранша".... защо сте злобен човек не мой разбера?

Поздрави smoking smiley
Re: Предстои ви Кухня по Поръчка -> ето КАДЕ, КАКВО ДА НАМЕРИТЕ:
23-05-2007 - 18:42:17
Здравейте колега/колежке "ivo 107" !
Не бих могла /колежка/ да кажа ,че съм злобен човек! Ей богу , в целият ми съзнателен живот на никого зло не съм сторила, обаче от всичко ,което сте написали ми става ясно ,че злобният в случая сте Вие!
ЗЛОБНО Е ДА ПРИНИЗЯВАТЕ ВСИЧКИ ФИРМИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ В БРАНША ДО НИВО НА ПРОСТ ЗАНАЯТЧИЯ БЕЗ ДА ИМАТЕ ДОСТАТЪЧНО ИНФОРМАЦИЯ И ЗНАНИЯ.
Вие определено злобеете относно размера на печалбите, но да не пропусна факта, че Вие "Колега" нямате икономическо образование, защото ако имахте такова нямаше да се изказвате неподготвен относно начините за просперитет на дадена фирма. Нужно е да наблегнете на икономическите науки и тогава вече можете да изказвате своето "компетентно" мнение. Към момента изказванията Ви са само голо лаене.
Защо не вземете например да се поинтересувате за големите фирми производители на мебели?
Както Ви написах предишния път по математика сте "гола вода", а ако имахте поне елементарни знания можехте да си отговорите на въпроса : Каква е себестойността на единица готова продукция? - а след това да пишете глупости за цените.
Съществува наука , която се казва счетоводство и тя се занимава с оценката, калкулацията и изчисляване на себестойността на единица продукция. Нали знаете ,че трябва да имате впредвид както преките , така и непреките производствени разходи, както също и постоянните и променливи такива. - Давам просто насоки за Вашете "Професионално" развитие!
Просто се веселя/ изпитвам радостни чувства/, като чета глупости като Вашите "КОЛЕГА"!
Аз не съм с две леви ръце като Вас "КОЛЕГА" смело мога да се похваля ,че съм професионалист в професиите , които упражнявам /те са повече от една - да не уточнявам, че ще вземете да си помислите,че съм много знаеща и можеща/.
А, да не забравя цитирам:
"Колежке/колега от бранша".... защо сте злобен човек не мой разбера?
Отговорът е : не можете да ми бъдете колега, защото колеги са хора, които работят на едно и също място или упражняват еднакви професии, а Вие не сте нито едно от двете, още повече не сте ми на нивото "КОЛЕГА"!
ЛЕТВАТА Е МНОГО ВИСОКО!
Да не вземеш сега да се ядосваш,че си имам самочувствие , вярвай ми то е с покритие! smiling smiley spinning smiley sticking its tongue out
Поздрави и благодаря за забавлението!
В спора се ражда истината!
Re: Предстои ви Кухня по Поръчка -> ето КАДЕ, КАКВО ДА НАМЕРИТЕ:
15-06-2007 - 13:04:54
Здравейте mebeli_ivo,

Мисля че е безпредметно да ви коментирам.Вярвайте си в това което искате.Това е вашето мнение - имате право да го изразите.

Относно дали ме ядосвате -> Това е просто невъзможно.Първо не ви познавам.Второ едва ли бих си загубил времето в реалността да общувам с хора като вас.И трето - злобо-виртуалните ви постулати просто ме забавляват.

Относно темата: Фактите са факти -> нереално завишени цени нямащи нищо общо със нормалната калкулация за печалба.Качеството в 90% не отговаря на цената.Просто повечето от вас за прекупвачи на едро на евтини материали от Гърция, Полша, Румъния,Турция и т.н (или пък на дори на по-дребно от такива в БГ).За съжаление в повечето случаи и производствените цехове са ви в трагично състояние.Разбира се има и малка част производители (10%) които са "update-нати"

Поздрави,

smoking smiley
Re: Предстои ви Кухня по Поръчка -> ето КАДЕ, КАКВО ДА НАМЕРИТЕ:
03-08-2007 - 21:54:34
аз си правих кухня в ПЕРФЕКТ МЕБЕЛ ООД останах толкова доволна ,4е от тогава само ги хваля за 1950лв ми направиха ъглова кухния с ветикални плотове като в цената влиза и транспорта и монтажа и тъи като много бързах я направиха за 22 дена.
perfektmebel.com
Re: Предстои ви Кухня по Поръчка -> ето КАДЕ, КАКВО ДА НАМЕРИТЕ:
03-01-2008 - 15:37:41
Ето и моето мнение по въпроса - мнение на Потърпевшия Непрофесионалист.
Не купувайте от Драго и Драго. Лъжат. Лъжат много при това. Пример:
Поръчваш си мебели. Плащаш капаро – 50%. Казват ти – ще станат след два месеца – на тази и тази дата. След два месеца датата идва – мебелите – не! Обаждаш се в офиса, питаш – казват ти – “не знаем, ще питаме Драго” Питат го три дни. След три дни пак питаш, питаш после и самия ДРАГО защото в офиса още не знаят – той казва “Ще станат ама ще закъснеем”. Колко – “ми не знаем ама в следващите две седмици НЯМА да е, ние ще ви се обадим”. Чакаш две седмици. Питаш пак. Пак самия Драго. Той – “ами те вашите неща са нарязани, ама не са сглобени. Ние ще ви се обадим като станат готови”. Междувременно идва Коледа и Нова година. След Нова Година, пак питаш Драго. Той – “ами те сега не работят складовете и няма откъде да купим материали. Та затова в следващите десет дни НЯМА да е. Ама ние ще ви се обадим като станат”. Нищо, че твоите мебели според същия тоя Драго са били нарязани още преди две седмици...Накрая пак Драго ти казва – ами ако искаш вземи си капарото обратно – ние още не сме ги започнали...
Та ако имате излишни нерви – идете там...
Ама поне капаро не плащайте, та като видите, че ви лъжат да се обърнете към друга фирма, не да гоните този дето клати гората.
И тъй-като не обичам да съм анонимен – казвам се Мирослав Спасов, msp@abv.bg.
Re: Предстои ви Кухня по Поръчка -> ето КАДЕ, КАКВО ДА НАМЕРИТЕ:
07-01-2008 - 15:24:37
До Мирослав Спасов.Аз съм една от проектантките от ф-ма "Драго и Драго" и не мога да разбера вашето чак толкова негативно отношение към нашата фирма.Вярно е че поръчката ви закъсня,но около Коледа и Нова Година е страшно натоварено.Има доста поръчки,а монтажниците и те са хора и те имат право да почиват по празниците.Все пак капарото ви беше върнато и на всичкото отгоре ние ви заплатихме неустойка за това че вие си прекратихте договора с нас.И нека не забравяме че вашата кухня е поръчана и направена от нас преди година и половина нали?

ven
Re: Предстои ви Кухня по Поръчка -> ето КАДЕ, КАКВО ДА НАМЕРИТЕ:
07-01-2008 - 16:26:02
Quote

Но около Коледа и Нова Година е страшно натоварено.Има доста поръчки,а монтажниците и те са хора и те имат право да почиват по празниците

Ами госпожо проектант, като знаете че е натоварено и монтажниците са хора и имат нужда от почивка си направете сметката и давайте на хората срокове съобразени със странични фактори като празници, почивни дни, отпуски.

Сега изкарахте клиента виновен, че се сърди че сте го забавили сума ти време? Ами времето и нервите на клиентите също струват пари -- ако не сте го разбрали е хубаво да си го запишете някъде!!!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход