Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Услугата "Интериорен дизайн"

Публикувано от ra4e 
Здравейте,
Някой би ли ми дал ориентир за начина на ползване на услуги от интериорен дизайнер? Първото, което ме интересува е как се формира цената и - за време, за обзаведена площ или в зависимост от капризите на клиента? По списанията виждам резултати от намеса на интериорен дизайнер, сред които определено има много добри и затова се изкушавам да се обърна към професионалист. Но имам чувството, че те са склонни да се "хвърлят" на най-скъпите решения и си имат договорености с най-луксозните магазини и мебелни фирми. Ще ми се да се обърна към дизайнер за проект за обзавеждане на помещение, което не е много голямо, а трябва да изпълнява няколко функции (затова го считам тругно за обзавеждане и вярвам, че специалиста ще приложи разни хитрини за по-рационално използване на пространството, цветовете, осветлението), но пък се опасявам, че може и да се създаде проект, за който след това трудно да намеря изпълнител, освен ако не оставя дизайнера да организира и изпълнението.
Моля ви за съвет, какви са принципите на позване на такава услуга, къде може да има неизгодни за клиента уловки, на какви точки в договора за услугата трябва да се обърне внимание? А някой имал ли е горчив опит в такава дейност? А какво пък става, ако клиента накрая остане недоволен от поне някои елементи на проекта или изпълнението, организирано от дизайнера?
Много въпроси зададох, но моля който има какво да спедели по темата да го направи.
Благодаря предварително!
Zdravej, ra4e moga da ti dam bezplatni idej, obojavam da obzavejdam pravila sam go samo za priateli haresvami da eksperimentiram s cvetove i svetlina. Ako iskash pishi.
Аз съм такъв интериорен дизайнер. Цената се договаря в зависимост от обекта. За жилища цена от 8Е на кв. м. за проект е съвсем разумна. Другия вариант е проект и изпълнение - тук цената е 10-15% от стойноста. Обикновенно се работи по предварително зададен бюджет. Смятам, че повечето колеги не са свързани с конкретни магазини. Не е задължително всичко да е безбожно скъпо за да е хубаво. Не се притеснявай, при този вид работа всичко се обсъжда предварително, първо можеш да го видиш как ще изглежда на картинка, а после се коментират и всички избрани или поръчани мебели. Общо взето не е страшно и имаш право на мнение по време на целия процес.
tel 02/8661703, 0889727628
Re: Услугата "Интериорен дизайн"
07-12-2005 - 17:18:22
Това, че имаш право на мнение, е просто възхитително. Поздравявам Ви!
Агенциите да взимат пример от Вас.
Много ви благодаря за мненията. Звучат окуражаващо. Записвам си координатите и на vesela, и на petia, че когато събера сили (считай пари), ще потърся някоя от вас.
И допълнителен въпрос към Весела - под изпълнение разбира ли се наемане на кадърни и изпитани майстори, поръчка на мебели от фирма, за работата на която имаш поглед, проект на осветление и цветове на стени?
Към казаното от vesela искам да добавя, че цената може да се определя и по друг начин - например само като консултация за час, ако прецените, че не можете да си позволите заплащане за цялостен проект. Освен това заплащането за проекта е свързано с това в какъв вид искате да го видите - дали само план или триизмерен цветен с всички подробности, включително и разгъвки за стените, предложения за материали и т.н. Размера на заплащането зависи и от това дали е включено осигуряване на изпълнението на проекта. Изобщо вариантите са много и всичко се уговаря конкретно според нуждите и изискванията на клиента. Аз съм имала случаи, когато съм помагала на клиенти само при избора и координация на цветовете, например.

За започване на работата обикновено се сключва договор с определени етапи на работата и съответното заплащане. При недоволство от дадена страна работата може да бъде прекъсната до етапа, до който е достигнато. А за работата на дизайнерите можете да съдите от портфолиото, което обикновено всеки си изгражда.

Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2005-12-27 11:11 от maya.
за интериорен дизайн, моля вижте и тази фирма. Разгледайте нейния сайт:
[www.3dspacer.com] smiling smiley
От два месеца насам работя с двама млади дизайнери, интериористи, които се захжанаха с моя новопостроен апартамент. Не само 4е съм доволна от креативността и персоналният им подход, но мога да ги препоръчам горещо на всеки, който се захваща с къщата си и нейното обзавеждане. Двамата мледежи бяха наясно след първия разговор какво точно искаме със съпруга ми и предложиха пове4е от 2, 3 варианта на всичко. И да ме прощава дамата дизайнер Весела, но цената Ви е бая височка. Младежите с които работя предл;ожиха цена в която беше влкючен и контрола и проследяването на изпълнението, по настоящем обикалят с мен магазини и повярвайте ми знаят доста ценни източници на качествени материали, мебели и т.н. В допълнение проблемът с майсторите отпадна мигновенно когато имаш възможност да изираш между двама или трима препоръчани и ве4е тествани като качество на изпълнение и цена. Не споделям с вас за да ви убедя в нещо от което съм доволна, а просто да ви препоръчам да се се сваржете със специалист. Ако жсе пак реши някой, на драго сърце ще предоставя координатите.
Бихте ли дали координати, моля. smiling smiley
mnogo molia da mi izpratite koordinati na e-mail;
polina_asi@dir.bg
blagodaria
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход