Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

мнение за мебели АИКО

Публикувано от zombaiko 
Re: мнение за мебели АИКО
12-10-2007 - 12:11:30
Купихме си от там от полските BRW мебели за всекидневната и вече една година изглеждат като нови. Монтажът също беше без забележки. Само трябваше да поизчакаме 40 дни - това им е нормалния срок за доставка, защото ги внасят, но се вместиха в обещания срок.

Наистина обаче, там се продават продукти на различни производители и не може да се съди по качеството на едни за всички останали. Това ме кара сериозно да се разколебая за кухнята (АИДА), която бяхме решили да вземем за свекърва ми...
Re: мнение за мебели АИКО
23-10-2007 - 10:48:49
Моят съвет е никога да не посещавате магазините които носят названието АЙКО.Преди една година посетих магазина в София за да купя детска стая.Въпреки че я харесах от 1 път ходих още 2 пъти да я гледам.Стаята беше на промоция.За това аз трябваше да си направя уговорка да закупя мострата.Мострата имаше:гардероб,легло със стълби,скрин и допълнително легло.Цената беше 1100лв.Дадох капаро и те ми казаха,че ще ми я доставят след 3 дни.Аз попитах дали не е възможно да си я взема веднага с мои превоз.Отговора беше да.Платих цялата сума и взех оборудването което беше в кашони.Прибрах се .Отворих кашоните и каква беше моята изненада.Липсваше гардеробчето.Тъи като вече беше станало 19.30ч неможах да се върна до магазина.Предположих ,че просто са го забравили.Отиваики на следващият ден ми казаха,че няма никаква грешка просто гардеробчето не влизало в цената.Аз помолих да доидат консултантите с които говорих 3 пъти.Изпратиха ми някакъв мъж които започна да ми обяснява как стоят неща и какво ми бил обяснил/ аз този мъж го видях за 1 път в деня на проблема и никога не съм разговаряла преди това с него/Стана ужасен проблем и аз им казах,че ще се обърна към защита на потребителя.Предложиха ми да не се занимавам а да си купя гардероб които ще ми го дадат с намаление за цена......540лв.Това беше лудост за мен.2 седмици се разправях ту с аико,ту с защита на потребителя,но уви нищо неможах да направя.Ако има желаещи да видят мебелите на аико как изглеждат след 1 година ползване нека да ми доидат на гости.Кантоветв се разлепиха ,а когато се бършат плоскостите им се изтрива цвета/да пада им цвета/АИКО-НИКОГА .Още един съвет:винаги в аико изпращаите мъжете ви да пазаруват иначе рискувате да станете потърпевши като мен.
Re: мнение за мебели АИКО
11-12-2007 - 15:13:26
Здравейте,не мога да повярвам,че нещо такова може да се случи eye popping smiley !аз съм в процес на обновяване на хола си и от няколко дни обикалям мебелните магазини в кв. Младост.Мислех,че в Комо ще намеря моята холна гарнитура,но там мебелите са под всякаква критика.Наскоро една приятелка ми каза,че си е купила гарнитура от Аико на Околовръстен път.Каза,че е доволна и от качеството,и от обслужването,и от многообразието от стоки!Та аз се обнадеждих.......до днес,когато реших да погледна в сайта но Аико.........и попаднах на вашата дискусия!!!!И сега незнам какво да правя confused smiley .....Някакви съвети???
Успешен и усмихнат ден
Re: мнение за мебели АИКО
11-12-2007 - 15:25:47
аз съм доволен, купувал 7-8 отделни мебели и като цяло съм доволен. Добро съотношение цена качество. Това, което ми прави лошо впечатление, че напоследък обслужването падна като ниво. Преди една година беше по-добро.
Re: мнение за мебели АИКО
11-12-2007 - 16:17:53
Най-накрая да прочета едно горе долу положително мнение за фирмата clap: !!!!цената като цяло не е толкова важна,но и не ми се дават пари на вятъра......ще съм благодарна ако някой сподели повече за холните гарнитури в Аико!
Re: мнение за мебели АИКО
23-10-2008 - 17:49:39
От Айко си купих кухня по поръчка. Не мога да кажа че не е добра(поне за сега).... Но уви с уредите за вграждане които си купих от тях голям проблем. Плота ми за вграждане с изгорял котлон. Забелязах го на следващия ден след монтажа и веднага ги уведомих, от там познайте каква простотия ми казаха: "Ние не продаваме електроуреди", щях да падна. Една седмица се разправях с тях да дойдат да си вземат уреда и да ми го сменят или поне да ми върнат парите. Не, все същия отговор: "Ние електроуреди не продаваме". Написах жалба до комисията за защита на потребителя и сега чакам отговор, надявам се положителен тъй като от Айко не са регистрирали рекламацията ми в регистъра за рекламации!!!! Когато имам отговор ще пиша във форума за да разберете може ли да се разчита на тази комисия!!! НЕ СИ КУПУВАЙТЕ ОТ АЙКО!!!!
Re: мнение за мебели АИКО
14-12-2009 - 23:49:28
Zdraveite,

Parvo sajalqvam 4e pi6a na latiniza no nqmam kiriliza a naistina iskam da spodelq mnenieto si za AIKO.
Molq vi, ako ne iskate da stanete jertva kato men i saprugat mi, NIKOGA NE PAZARUVAITE OT AIKO. Pohar4ihme dosta pari v Aiko, zakupihme 2 spalni komplekta, holova garnitura i kuhnq. Nai golemiq problem be6e KUHNQTA. Pora4ahme kuhnqta, dosta skapa i edna ot nai "doboto" koeto predlagat, v na4aloto na Avgust 2009 i zaplatihme polovinata suma. Malko sled 40 dni se obadiha 4e e gotova, nie zaplatihme ostanalata 4ast ot zenata i 4akahme montaj oste 1 sedmiza. Ne mojete da si predstavite kakvo stava v denq na dostavkata i montaja na kuhnqta. Polovinata ka6oni doidoha razkasani a kogato doidoha za montaja vidqhme 4e ne samo KA6ONITE SA SKASANIi, a polovinata 6kafove sa s DEFEKTIi, gre6ni razmeri i IZPOTRO6ENI, po to4no smazani pri transporta!!! Sledovatelno ni6to ne moje da bade montirano!
Ottuk natatuka se po4na hodene po makite i razpravii s Aiko.Upravitelkata na magazina na Evropa ni predloji sme6na kompensaziq ot 50lv sled hilqdi razpravii za tova 4e nqma montaj i nqma da stane oste 1 mesez. UNIJENIE!!!
Ottuk natatuk 4akahme oste ne 1 a 2 meseza za da dostavqt otnovo novi moduli i da zapo4ne montaj. I taka na4aloto na Octomvri se razbirame za montaja. Predstavete si kakvo stava. Dostavqt modulite i TE PAK SA S O4EVIDNI DEFEKTI I NQKOI S GRE6NI RAZMERI.ne mojem da povqrvame KAKVO SA SPOSOBNI TEZI AIKO I kak oste sastestvuvat!!! Napravo poludqhme!!! Montiraha 2 6kafa na tozi den i vsi4ko ostanalo pak ostana nedovar6eno, zastoto ne moje da se po4ne otnikade.
Na 15 Dekemvri nai posle dostaviha vsi4ko kakto trqbva da e, no pak ima6e problemi s otvorite za pod vgradenite uredi koto ne bqha izrqzani. Kuhnqta be6e montirana.
4AKAHME TO4NO 4 MESEZA ZA DA IMAME ZAVAR6ENA KUHNQ OT AIKO I TO S MNOGO NERVI I RAZPRAVII, ina4e moje6e i 1 godina.
Za kompensazii ste govorim mnogo skoro s tqh na mqsto, tai kato ne sme ot Sofia i patuvame vseki pat.

Moqt savet kam vsi4ki e - NE PAZARUVAITE OT AIKO... STE BADETE IZMAMENI I STE POLU4ITE OTVRATITELNO OTNO6ENIE KATO KLIENTI!!!
Re: мнение за мебели АИКО
09-02-2010 - 13:03:52
:] хихихи, не знаете ли че в мебели АЙКО си избират персонала по тъпота :]
Re: мнение за мебели АИКО
31-03-2010 - 15:48:08
Да се включа и аз :]. Купихме си кухня от Айко, почти без проблеми миналата година. Консултантите в магазина бяха супер любезни и почти компетентни. Някои особености на кухнята трябваше да им обясняваме ние, а за други се сетиха сами eye popping smiley. Почти навреме ни доставиха кухнята и почнаха да я монтират. Естествено, едно от шкафчетата (за абсорбатора) беше сбъркано и една вратичка липсваше (но за това мисля, че е виновен производителя). Само след две седмици ги доставиха и си продължиха ремонта. Срещу монтажниците лоша дума не мога да кажа. А и кухнята изглежда много добре.
Re: мнение за мебели АИКО
31-03-2010 - 17:06:23
Купил съм доста мебели от Айко и като цяло съм доволен. Но са все холни и спални, а като гледам основните оплаквания са от кухненски. Аз съм доста претенциозен и оглеждам доставяните кашони поне външно внимателно, като доставчиците-шофьори на Айко винаги са били така любезни да ме изчакат. Два пъти съм имал проблеми с надраскани мебели отвътре, при перфектна външна опаковка на немската фирма Арте-М, което ме ядоса изключително много, защото така са го изпратили за БГ. Единият път отидох с надраната част до отдел Рекламации чак на бул.Европа, бяха любезни, потвърдиха ми замяна до 45 дни, но след силно настояване от моя страна склониха да развалят наличен комплект за да ми подменят веднага детайла. Освен това правят отстъпки за оборот (които не обявяват официално) или за предплащане на поръчка!

Така че съм доволен!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход