Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Обзавеждане със стил

Публикувано от ZAX 
ZAX
Обзавеждане със стил
24-04-2010 - 11:19:10
[blog.ezax.bg]


Мебели и обзавеждане на кухнята
Кухнята се състои от отделно стоящи елементи, мобилни модули, горни и долни шкафове, които ще трябва да съберете като кубчета. Горните и долни шкафове съществуват отдавна в нашите кухни, но съвременните модели на горните шкафове се отличават с наличието на открити рафтове, стъклени витрини, осветление. Те изглеждат по-леки и прозрачни. А долните, обратното – по-широки са и събират повече.

Прадядото на отделно стоящите елементи и бил бюфетът, или “планината” от съдове. В съвременните кухни това са високи колони, в които се вгражда битова техника или метални кошници за продукти.

Мобилните модули стават все по-популярни. Това са най-често масички на колелца, барове или отделни шкафове, които могат да се местят и да се променя целия интериор. Тези елементи са удобни с това, че могат по време на приготвянето на храната да се поставят близо до работното място, а после да се върнат обратно.



Важен момент при избора на кухненските мебели се явява удобството при експлоатацията, това се нарича ергономичност. За това е необходимо сполучливо да се комбинират рафтовете, чекмеджета със система за максимално отваряне, ъглови въртящи се рафтове, за да можете рационално да използвате цялата кухня. Но помнете, че колкото е по-скъпо съдържанието на рафтовете, толкова и кухнята е по-скъпа.

Също така върху цената на кухненските мебели влияе и материала, от който те са произведени. Най-скъпия материал е натуралната дървесина. Но сега най-известните производители се стараят да я използват само за фасадите, а корпусът е от по-евтини и здрави материали.

Най-универсалният материал днес е МДФ, който се състои от пресована дървесина. Той е здрав, екологичен и относително достъпен. Ламинират го като различни видове дърво, и го лакират. Едно от най-основните достойнства на МДФ е възможността на придаване на фасадата сложна форма с изпъкнали релефи.

Най-евтин материал за кухненските мебели си остават дървените плоскости. В днешно време те са станали по-екологични и здрави, но характеристиките им отстъпват, когато се сравняват с МДФ. Върху фасадите от плоскости са невъзможни релефни елементи, но те изглеждат не по-малко привлекателни, ако са добре изработени.



Как да минимизираме разходите при покупката на кухненски мебели? Първо, няма нужда да си купуваме най-модерния и сложен модел. Много е възможно никога да не използвате част от функциите му. Второ, когато избирате кухненските елементи имайте пред вид, че един шкаф 120см е по евтин от два шкафа по 60см. Трето, допълнителните материали – стъкло, алуминий или нестандартните елементи съществено увеличават цената. Последно, обърнете внимание на родните производители на мебели, няма нужда да плащате скъпо за известна марка и после да чакате няколко месеца да ви доставят кухнята.

Ако вземете пред вид всички “тънкости”, то кухнята която изберете ще бъде удобна и външния и вид дълго ще ви радва.

Мебелите от снимките можете да намерите в мебелни магазини ЗАКС БГ.

Снимка 1


Разтегателна маса с естествен фурнир дъб-венге или бук- череша
Снимка 2


Комплект FASHION-140 + LYNEA



Мебели и обзавеждане от Закс
Re: Обзавеждане със стил
04-05-2010 - 15:51:44
Ебах мааму.
ТВ скрин 6200лв ..
[www.ezax.bg]
Абе ти нормален ли си ве?
ТВ 50" е 1600лв - преди 3 дена си го купих ...
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход