Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!

Публикувано от Продавач 
Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
18-06-2007 - 23:56:05
avatar
Тинки Уинки Написал:
-------------------------------------------------------
> Цитат:че да плати и твоите задължения
>
> Какви мои задължения?
> Ти рекламираш, аз искам да видя какво рекламираш.
> Повече от теб нищо не искам.

Щом нещо искаш друг да направи за теб в кръга на неговата професия-плащаш.Няма как.Безплатен обяд няма.Това е милионния път в който ти го обяснявам.

А това да видя какво
> предлагаш ти е задължение към продавача.

Ти за задължението ми към продавача нямаш грижа.Няма смисъл повече да ти обяснявам.Просто нямаш куража в прав ред да си кажеш,че търсиш под вола-теле!


:}
Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
19-06-2007 - 00:28:11
Тинки Уинки Написал:
-------------------------------------------------------



> Ти рекламираш, аз искам да видя какво рекламираш.
> Повече от теб нищо не искам.

Гледай.Никой на никого не пречи да чете "менюто".Купуваш си вестници,влизаш в нета и четеш.Но,с исканията до тук!Иначе,какво се получава:

-Ало,обаждам се по обявата.
-По коя обява?
-Ами апартамента в "Надежда"
-За продажба или наем?
-За продажба.
-А,бихте ли се представил!
-Аз съм Пешо. /На Пешо са му представени пълни подробности за апартамента/
-Кога може да го гледаме?Днес може ли,ама след 7 часа,че съм зает?
-Да,може.

Уважено е желанието на клиента дори и в 19 часа.Въртиш телефон на собственика,правиш комбинации,някой да ти прибере детето от детска градина.
След огледа Пешо казва:"Ами аз ще поогледам още малко из квартала и ще си помисля"
Искам някой да ме убеди,че този "Пешо"не трябва да ми плати изгубеното време и транспорта????????????И този "екскурзиант"не е единичен случай.Това е ежедневие при всички АНИ,не само голяма,не само малка.И ако някой си мисли,че от"Пешо" ще се роди потенциален клиент е в дълбока заблуда.Това е манталитет.Да не се повтарям,но докато не се излекуваме от трайните си увреждания,нищо няма да се промени.Нищо и никъде.Когато започнем да уважаваме другите,така както бихме желали нас да уважават,тогава нещата ще потръгнат.






Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-06-19 01:28 от komin4e.
Re: sad smiley
19-06-2007 - 08:07:40
Значи ти е малко опита. Това не важи само в конкретния случай, а е общовалидно за всички браншове. Най-лесно ще си го представиш с примера за квартален магазин и МЕТРО, БИЛА, ХИТ.
Анонимен потребител
Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
19-06-2007 - 08:37:50
от цялата работа пропусна да кажеш че в 50% от случайте ти също виждаш апартамента за първи път и той е "леко" по-различен от очакваното.

Опитвам се да обясня просто и ясно.
1) Идва продавача и иска да му продавате имота. Какво включва това:
- реклама
- намиране на потенциални купувачи
Какво очаква той от вас - да му заведете човек, който е готов да купи имота му. За това той ви плаща комисиона.
2) ОБАЧЕ, вие искате такса за да покажете имота му. Теоретично с това вие "отблъсквате" евентуалните купувачи. Е как тогава изпълнявате задълженията си към продавача?

Всички знаем, че в крайна сметка купувача плаща всичко. За един купувач дали ще плати за един имот 60000 или 61500 няма голяма разлика - той си казва " абе харесва ми, няма друго по-хубаво" и т.н. В неговите мисли той дава парите за имот. Обаче ако на този купувач му кажеш имота е 60000 и дай ми на мене още 1500 той тръгва да се цупи защото си казва - "абе аз звъннах едно телефонче, заведоха ме и айде - давай 1500".

Та затова идеята ми е като пускате имоти да си калкулирате всичко в цената - включително и туристите. След което за това дето сте пуснали реклама - не искате пари от купувачите. Ако купувача обаче иска освен да види имота и примерно допълнително да му направите проверки за тежести, да му изготвите предварителен договор и т.н. - ще си плати.

Виждаш ли - при моята схема даже може и повече пари да прибереш - веднъж си си го калкулирала в цената веднъж минава и като допълнителна услуга към купувача. Работата е че при моя вариант няма да спорим по форумите - ти рекламираш и водиш клиенти (продавача плаща - той това ти е възложил), купувача за "гледане" не ти дължи нищо, обаче ако реши да ползва твоите услуги вместо на адвокат или нотариус - плаща си.
Анонимен потребител
Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
19-06-2007 - 08:45:43
Камелия, ти като видиш билборд на Кока-кола и идеш в магазина, на врата някой от рекламната агенция да те чака и да ти казва - аз съм направил реклама дай 20 стотинки за да те пусна в магазина, защото мене професията ми е да рекламирам и ако не бях аз ти никога нямаше да разбереш, че има промоция на Кока-кола. Някой на мене трябва да ми плати труда. Такова нещо виждала ли си?
Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
19-06-2007 - 08:46:26
След като Стефан ви намекна за нещо сте изписали едни том по темата.
Абсурдно е от търговска гледна точка да искаш пари за да си покажеш стоката. Всеки търговец се стреми стоката да я разтледат хиляди "туристи", защото все някой ще я купи. Вместо да плащате такса за оглед измислете как пари да давате на туристите да разглеждат това, което предлагате.
Вие изобщо ли не се замисляте, че всеки "турист" разказва на поне 10човека какво е видял? Значи 10 "туриста" означава 100 човека - защо си мислите, че някой то тези 100 човека няма да е точно клиент за имота? Това не са "туристи" това са ходещи реклами.
Та вместо да се чудите как да взимате по 5 лв. без ДДС от "турист" се напрегнете да мислите как да направите така, че "турисът" да е доволен от тура - едно кафе поне го почепете.
Направете такса оглед и веднага ще ви спаднат не само туристите, но и реалните купувачи.
как е с банките - прилики и разлики
19-06-2007 - 09:17:30
avatar
Ето пример как е с банките това е доста по-близък пример от колкото да сравняваме магазин за хранителни стоки с услугите в недвижимите имоти:


"Като тръгнеш да кандидастваш в 7 банки за ипотечен кредит и те ти искат по 20лв за разглеждане на документите (а на тях 5 минути зяпане по листовете не им коства съществени разходи и отделено време както е при огледите на пример) ти какво ще им кажеш? Може би: "Ами аз като незнам кой кредит ще си избера и като не съм сигурен дали ще ми го отпуснете защо да ви плащам по 20 лв а? Нали и без това ще ви платя 30 000Е под формата на лихви там не е ли калкулирано това разглеждане на документи?"



Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-11-21 18:33 от Продавач.
Re: sad smiley
19-06-2007 - 09:23:10
avatar
4ovek Написал:
-------------------------------------------------------
> Значи ти е малко опита. Това не важи само в
> конкретния случай, а е общовалидно за всички
> браншове. Най-лесно ще си го представиш с примера
> за квартален магазин и МЕТРО, БИЛА, ХИТ.

Прав си всичко се глобализира, но качествената услуга не е толкова лесно да се глобализира да не кажа, че е много трудно дори. За мен е по-лесно да се глобализира строенето на жилища - материали и труд от негри, турчета и циганета, които да правят куфражите. Тук обслужване на клиента няма - строи се и се продава бетона и тухлата това е цялата философия където не е нужно да съчетаваш в себе си много качества. Нужен ти е капитал и като всяка мутра препрала парите на някой или своите те се наливат в строителството, защото е най-лесно. Строиш и продаваш! Докато в услугите е малко доста по-различно - ако е само да се наемат маймуни тип екскурзоводи ще е лесно, но работата е доста по-сложна не е като да избираш между тухли четворки и итонгsmiling smiley


Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
с кока - кола или с банките по-удачно да сравняваме?
19-06-2007 - 09:29:47
avatar
Тинки Уинки Написал:
-------------------------------------------------------
> Камелия, ти като видиш билборд на Кока-кола и идеш
> в магазина, на врата някой от рекламната агенция
> да те чака и да ти казва - аз съм направил реклама
> дай 20 стотинки за да те пусна в магазина, защото
> мене професията ми е да рекламирам и ако не бях аз
> ти никога нямаше да разбереш, че има промоция на
> Кока-кола. Някой на мене трябва да ми плати труда.
> Такова нещо виждала ли си?

Отново несериозно сравнение - как може да се сравнява производството на едро на кисело мляко, кока кола, фанта и вафла боровец със сферата на услугите и още по-специално недвижимите имоти, чийето "брандване" няма нищо ама нищо общо с червения пипер стоящ на рафта. Мисля, че примера с таксата от 20лв, която събират банките е доста по-идентичен. Като разбира се никой не говори за такса оглед от 20 или 30лв колкото взимат банките. Освен това ако клиента е лоялен няма нужда да дава и левче (според договора, който евентуално можем да сключим) и в същото време какъв купувач си ти ако са ти проблем да извадиш 2.50лв за един оглед? В крайна сметка нали не смяташ да гледаш 300 имота преди да си купиш?
Защото ако ще гедаш по половин година и избираш цените ще скочат и ще си живееш под наем... Дано някой да е схванал (за колегите знам) от наричащите себе си тук във форума "клиенти"winking smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: как е с банките - прилики и разлики
19-06-2007 - 09:31:05
Бъркаш за банките - имам вече няколко потребителски кредита и никоя банка не ми е искала някаква такса. Аз такива скъпи на триците директно ги отсвирвам. Смешно е да вървиш срещу пазара и да се опитваш да го изнудиш за някаква такса. Не че някому са притрябвали тези 5 лв, въпроса е принципен. Човек по-лесно ще възприеме идеята за 1000 евро комисионна, ако е убеден че има за какво да ги дава тия пари, отколкото да даде 5 лв "за нищо". Човек ти го каза няколко пъти - безсмислено е да убеждаваш когото и да е за тия такси - брокерите които приемат това правило, просто режат клона на който седят, това че не го разбират, не интересува никого. Пазара сам отсява плявата.
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.