Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Еретично за топлоизолацията

Публикувано от Petar 
Re: Еретично за топлоизолацията
11-04-2008 - 19:11:10
avatar
Привет!
Абе хора......!Много задълбахте в сметките,а не бива.....!
Математиката е точна наука,а при стоителството не е така......
Има разлика в температурите-ФАКТ!
Санирането излиза почти без пари,а при наличието на 7000 лв. вече си е гъзария ако за тях си купиш само климатици
При къща - всички фактори които ги изчислявате и вземате в предвид са занижени/според мен/,но това предполага че по къщата нищо не е правено/което не вярвам/....
Правете си топлоизолацийка и няма да съжалявате......
С почит :]

Чест и почитание
Re: Еретично за топлоизолацията
11-04-2008 - 19:17:37
cankov Написал:
-------------------------------------------------------
> Петре, що не наредиш на тавана един ред бали
> слама? Ще ми е интересно да сметнеш както
> топлинната, така и икономическата ефективност. А
> за стените - ами те трябва да са дебели, ако си ги
> направил тънки - сори. И аз бих постъпил като теб,
> само с горната забележка. Успех!


може и да се бъзикате но ми препоръчаха оризова слама, 30-40 см. В нея не се въдят мишки. Но тогава няма да можех да ползваш тавана, освен ако не си сковеш духаме отгоре. из южна България се намира (пловдивско). Все пак си планирай нещата за бъдещ монтаж на изолация по стените.
Re: Еретично за топлоизолацията
11-04-2008 - 19:25:13
avatar
Продавам отрова за мишки,дребни гризачи,хлебарки и т.н. ..........
Ха да са ви честити балите?!?
С почит :cry:

Чест и почитание
Re: Еретично за топлоизолацията
11-04-2008 - 23:18:03
Някой ще ме светне ли какво е това EPS и XPS? Зная, че въпросът ми ще ви се види елементарен, но тук се борави с различна терминология и стандарти sad smiley

Още един въпрос. Бихте ли ми казали какви са стандартите по БДС за топло и хидро изолация на еднофамилна къща и задължително ли е залагането им в проекта?

И моля ви,пишете с думи прости smiling smiley като за начинаещи.

С поздрав,
Re: Еретично за топлоизолацията
11-04-2008 - 23:57:48
Geto Написал:
-------------------------------------------------------
> Някой ще ме светне ли какво е това EPS и XPS?
> Зная, че въпросът ми ще ви се види елементарен, но
> тук се борави с различна терминология и стандарти
>
>
> Още един въпрос. Бихте ли ми казали какви са
> стандартите по БДС за топло и хидро изолация на
> еднофамилна къща и задължително ли е залагането им
> в проекта?
>
> И моля ви,пишете с думи прости като за
> начинаещи.
>
> С поздрав,
..........................................
Стиропор Гето, стиропор. Някъде за по-простичко му викат стЕреоформ


:} :}
Re: Еретично за топлоизолацията
12-04-2008 - 00:02:38

Една северна стая я изолирах вътрешно на 100%. Отвсякъде! С всичките Т.Т. данни на изолационния материял : 3 см. е равен по ефект на тухла 30см. Ефекта се оказа равен на зида само финансово. Е, като технократ стоплих че 3 см стереопор(скърцало, както му викахме като малки) не може да е еквивалент на 30 см. зид, но след като бях олекнал с 1000 лева. Познанието иска жертви. На следващата година застроиха каклкана на сградата и температурата в целия апартамент доби доста мили стойности.
Изводите за бъдещите изолаторджии са "free of charge"
Re: Еретично за топлоизолацията
12-04-2008 - 00:59:04
Добре де земляк, защо тогава нашенците си криват езика? То бива, бива залитане по тез чужди езици ама нейсе такива сме си winking smiley

Виж сега, днеска говоря с моя архитект в България и споменавам за винтелацията на подпокривното пространство, тавана де, а той моля ти се взе, че се обиди, за какво съм мислел хората там. Знам, ще кажеш отколе българските къщи се ветреят, но ще се съгласиш това си беше една естествена, както се казва, природна вентилация през керемидите winking smiley На мен думата ми беше за по-съвремени технологични решения не просто ветреене, но нали човека взе че се обиди та така и не разбрах какво се прави. Та ето за това питам за изолацията и разни БДС-та и моля да ми се обясни с "Думи прости", че да зная как да разговарям с моя човек.

Хайде със здраве и благодаря за тълкованието!
Re: Еретично за топлоизолацията
12-04-2008 - 08:57:25
Petar,
Това не го знам от интернет, нали се сещаш? Но се радвам да съм полезен. Таблиците за денградусите в Бг можеш да намериш в Приложение 2 на Наредба №7. За по-лесно мога да ти кажа, че за всеки градус над 19 прибавяй по 200 DD към 2900. Това разбира се е за твойта климатична зона 7!
ven
Re: Еретично за топлоизолацията
12-04-2008 - 09:25:13
EPS - за по-разбираемо стиропор, мек, паропропусклив, ползва се главно за стени.
(експандиран полиненам си ко)

XPS - подобно на стиропор но е друга технологията, сътоветно и свойствата, в повечето случаи син, но го има и жълт и розов, твърд, ползва се за подове, тавани и изолация на други бетонни елементи, паропропускливостта му е доста по-малка от тази на стиропора.
(екструдиран полисъщото като горе)

Т.е изходния материал е един и същ но технологията за произвеждане е различна
Re: Еретично за топлоизолацията
12-04-2008 - 09:40:35
Някой ще ме светне ли какво е това EPS и XPS? Зная, че въпросът ми ще ви се види елементарен, но тук се борави с различна терминология и стандарти Има цяла тема.

Една северна стая я изолирах вътрешно на 100%. Отвсякъде! С всичките Т.Т. данни на изолационния материял : 3 см. е равен по ефект на тухла 30см. Ефекта се оказа равен на зида само финансово. Е, като технократ стоплих че 3 см стереопор(скърцало, както му викахме като малки) не може да е еквивалент на 30 см. зид, но след като бях олекнал с 1000 лева. Познанието иска жертви. На следващата година застроиха каклкана на сградата и температурата в целия апартамент доби доста мили стойности. Изводите за бъдещите изолаторджии са "free of charge" В буквален и преносен смисъл си минал тънко. Ама евтиното излиза скъпо. Упътни прозорците и вратите, изолирай външно с 5 см и тогава викай дали има файда. А ако твърдиш, че нема нужда от изолация, тогава си направи стените с една тънка ламарина само = това е никаква изолация.

Виж сега, днеска говоря с моя архитект в България и споменавам за винтелацията на подпокривното пространство, тавана де, а той моля ти се взе, че се обиди, за какво съм мислел хората там. Знам, ще кажеш отколе българските къщи се ветреят, но ще се съгласиш това си беше една естествена, както се казва, природна вентилация през керемидите На мен думата ми беше за по-съвремени технологични решения не просто ветреене, но нали човека взе че се обиди та така и не разбрах какво се прави. Та ето за това питам за изолацията и разни БДС-та и моля да ми се обясни с "Думи прости", че да зная как да разговарям с моя човек. Много архитекти немогат да проектират покриви. Добри са само в разпредление, фасади и прочее. Незнам иначе кво сте си говорили, та се е обидил.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход