Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Какво означава имотът се намира в "центъра", а всъщност като се обадиш се оказва в "Банишора"

Публикувано от terazini 
От известно време търся да наема апартамент в центъра на София, като имам предвид района около НДК. Вече съм навъртял сметка за телефон около 100 лева и съм загубил сто часа в безмислени разговори като следния:
- Добър ден. Давате по наем апартамент в центъра бихте ли ми казали къде горе - долу се намира.
- Намира се в "Банишора" /или за да не ме обвинете в крайност/ на бул. Дондуков.
- Благодаря не ме устройва мястото, а понеже съм се обадил вече бихте ли проверили дали имате нещо около НДК.
- Разбира се изчакайте малко / чува се шум от прелистване на страници или от писане на клавиатура и така минават една или две минути/ Съжавялвам но нямаме предложения в този район.
- Благодаря ви приятен ден.
- И на вас.

Имам чувството, че вече ще почна да ги сънувам тези разговори. Искам да предложа на администраторите на сайта просто да не публикуват обяви без приблизителен адрес или ориентир за местоположението на имотите. В крайна сметка това е първия критерий при търсене на недвижим имот.
Този проблем е на дневен ред не само за центъра но и за повечето квартали. Мисля че и клиентите и брокерите ще имат полза от един такъв по срог поглед върху публикуваната информация. Да не говорим за обяви от по две думи от типа на "обзаведен отличен на комуникативно място". От подобни обяви не печели никой освен БТК, Мобилтел, Глобул и Вивател. А дали те нямат пръст в цялата работа :] Според мен сайта би спечелил повече посетители ако има по-малко, но качествени обяви отколкото да се набляга на количеството за сметка на качеството. Тогава търсенето задължително ще започва от вашия сайт и ако при вас няма нищо чак тогава конкурентите ви ще могат да се надяват на клиента.
Колега,нали живеем в Б-Г.Страх ги е фирмите да не ги прескочиш.На практика ,ако искаш оглед,назначават среща с брокер ,някъде около обекта,така,че да не разбереш къде точно е.След което те водят до него/обекта/.Безумие някакво,за сметка на клиентите.За 10 огледа -една седмица и повечето са на "топ място". confused smiley
Не можах да разбера само бул.Дондуков център ли е или не.Ами "Александър Невски" и "Московска"?Ами около паметника на Васил Левски,ами около Руски паметник ?Докторската градина сигурно е в покрайнините.Понякога не знаете какво искате.
За Ваше улеснение ( взимайки предвид търсенето Ви ), имотите които са на наистина атрактивни места ( като в близост до НДК ), обикновено са описани като такива. Когато в обявата пише само "център", а не е споменат друг ориентир, най-вероятно се намира в така наречения "широк център" или по-неатрактивните локации.

Всъщност най-доброто решение е да се обадите на една АНИ и да и възложите Вашето търсене. Така ще си спестите десетките телефонни разговори - те ще ги направят вместо Вас.
smiling smiley
14-02-2008 - 13:32:17
avatar
terazini Написал:
-------------------------------------------------------
> От известно време търся да наема апартамент в
> центъра на София, като имам предвид района около
> НДК. Вече съм навъртял сметка за телефон около 100
> лева и съм загубил сто часа в безмислени разговори


Първо бих искал да ви препоръчам да търсите предимно през този портал за имоти по ред причини. Второ ако използвате следната опция: Задавате търсене в продажби да речем тристаен апартамент в София - маркирате тристаен, след това от менюто най-долу вдясно подробното с кварталите маркирате само НДК щом искате да търсите само в този район. И натискате бутона търси. По този начин ще ви изкара само апартаментите в района на НДК. Друг е въпроса вече дали някой брокер не е публикувал подвеждаща реклама, но за това бих ви препоръчал да използвате при търсене брокер и ще си спестите много време и нерви. Така или иначе от вас по-всяка вероятност ще се иска комисион по-добре да го платите на брокер, който ще следи работи за вас!



> като следния:
> - Добър ден. Давате по наем апартамент в центъра
> бихте ли ми казали къде горе - долу се намира.
> - Намира се в "Банишора" /или за да не ме
> обвинете в крайност/ на бул. Дондуков.
> - Благодаря не ме устройва мястото, а понеже съм
> се обадил вече бихте ли проверили дали имате нещо
> около НДК.
> - Разбира се изчакайте малко / чува се шум от
> прелистване на страници или от писане на
> клавиатура и така минават една или две минути/
> Съжавялвам но нямаме предложения в този район.
> - Благодаря ви приятен ден.
> - И на вас.
>
> Имам чувството, че вече ще почна да ги сънувам
> тези разговори. Искам да предложа на
> администраторите на сайта просто да не публикуват
> обяви без приблизителен адрес или ориентир за
> местоположението на имотите.


Така е но ще ви кажа и друго. Тъй като собствениците на много имоти не склюват договор за изключителни права за продажба на имота си с една агенция да го предлага само тя на пазара и брокера се страхува да каже къде точно е имота което глупаво, но главната причина е в собствениците продавачи, които не се доверяват на агенцията, която им предлага имота. И по тази причина брокерите масово укриват информация...е има и случаи когато това е от немърливост, но няма какsmiling smiley))


В крайна сметка това
> е първия критерий при търсене на недвижим имот.
> Този проблем е на дневен ред не само за центъра
> но и за повечето квартали. Мисля че и клиентите и
> брокерите ще имат полза от един такъв по срог
> поглед върху публикуваната информация. Да не
> говорим за обяви от по две думи от типа на
> "обзаведен отличен на комуникативно място". От
> подобни обяви не печели никой освен БТК, Мобилтел,
> Глобул и Вивател. А дали те нямат пръст в цялата
> работа С


Така е!


поред мен сайта би спечелил повече
> посетители ако има по-малко, но качествени обяви
> отколкото да се набляга на количеството за сметка
> на качеството. Тогава търсенето задължително ще
> започва от вашия сайт и ако при вас няма нищо чак
> тогава конкурентите ви ще могат да се надяват на
> клиента.


Всъщност това е единствения сайт, който прави нещо по въпроса с офертите си вижте тук: [forum.imoti.net]



Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Продавач,
Проблемът е че човекът търси да наеме, а наеми до 300-400 Евро преобладаващо са за частни лица. Брокер би бил безполезен в този случай. Това е една много сериозна тема за разговор. Оферти само за частни лица. Попадал съм на "колеги", които нямат нито една оферта, която работят с колеги.
Не съм обърнал внимание, че е за наемане, но разлика в съвета, който съм дал няма дори и в този случай. Иначе за офертите ч.л. си прав - ужасно се работи с такива колеги...поправка - не може да се работи с тях cool smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход