Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Поздравления на нашите конкуренти имот.бг smiling smiley

Публикувано от magic 
Re: Поздравления на нашите конкуренти имот.бг smiling smiley
20-08-2008 - 10:50:16
Здравейте!
Попаднах съвсем случайно на този пост и толкова ми стана интересно, че чак си направих регистрация за да отговоря.

Виждам, че на някой не му харесва идеята, че друг е постъпил като него. Всичко това е много добре, но ....
1. Информацията и критериите в подобни сайтове и даже в този бизнес са толкова стандартни и изтъркани, че чак ми става смешно, докато Ви чета. По същият начин, някой който за първи път е определил някакви оферти, като "Горещи" може да Ви обвини в плагиатство.
2. Каквото и да се направи все някъде идеите ще се преплетат. Ами по Вашата логика, след написването на първият вестник ... останалите трябва да не работят изобщо.... защото неминуемо ще приличат и те на вестник. С телевизията е същата работа ...
3. Това, което Ви е хрумнало да направите или просто сте го видяли от някой външен сайт не е уникално с нищо и колкото да не ми се иска ще кажа, че ама съвсем не сте открили топлата вода.

В случая просто няма как да се измисли нещо кардинално ново. Не мисля, че и имоти.нет блести с някакви гениални решения, затова най-добре си работете тихо и кротко и не говорете подобни епохални глупости.

Бъдете здрави!
Re: Поздравления на нашите конкуренти имот.бг smiling smiley
20-08-2008 - 12:38:07
Сайта имоти.нет си е номер едно и две мнения няма за мене.
При всеки мой опит да видя какво има и в другите сайтове и на втората минута се изнервям от липсата на елементарни благинки , като "оферти от частни лица",а и платените им щуротии със смс и малкото като обем обяви , от които болшинството не са актуални и т.н.т

точно за имот.бг ми е думата confused smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-08-21 22:09 от cholakov.
Re: Поздравления на нашите конкуренти имот.бг smiling smiley
20-08-2008 - 12:56:05
magic Написал:
-------------------------------------------------------
> Ние сме автори на идеите, а програмистите ни са ги
> изпълнили.
>
> Те са използвали нашите идеи (доста едно към
> едно) и техните програмисти са ги програмирали.


Ехххх вашите идеи....
Я сподели вие от къде сте ги видяли?
Щото и вие доста откраднахте от други, ама когато вие краднете и някой ви каже, вие ще го обвините, че е злобар например smiling smiley
Не съм фен на имот.бг, те са просто едни от всичките копирачи в БГ интернет пространството.
Re: Поздравления на нашите конкуренти имот.бг smiling smiley
20-08-2008 - 13:01:20
Продавач Написал:
-------------------------------------------------------
> Креативните идеи никога не са били най-силната
> част на имотъ.бъгъ
> Сега можем да очакваме и други неща да бъдат
> случайно много сходни с едни други вече приложени,
> но няма да им давам идеи
>
> Автоматичен подпис: Нещо полезно тук: и нещо за
> коментаторите на подписите ми тук:


Като един по-паметлив и злопаметен човек, само ще спомена че имот.бг е собственост на софийски имоти, които пък случайно се печатат в бившата печатница на ДКМС
или да перефразираме
комунистите родината ограбват
комсомолците след тях квадят
пионери... пионери... славен път ви чака - емигрантски път......

Re: Поздравления на нашите конкуренти имот.бг smiling smiley
20-08-2008 - 17:01:47
magic Написал:
-------------------------------------------------------
> Ние сме автори на идеите, а програмистите ни са ги
> изпълнили.
>
> Те са използвали нашите идеи (доста едно към
> едно) и техните програмисти са ги програмирали.


Не усппорвам авторското право на идеите Ви, колкото и да не виждам нещо, което да не съм срещала в други сайтове (не само за имоти). Но може би програмистите на имот.бг са малко по-добри от вашите, защото ми се струва, че са реализирали идеите ви по-добре.

Не разбирам смисъла на тази тема. Вашият сайт има толкова други предимства и по-добре е да наблегните на тях, от колкото да се държите по този начин.
Радвайте се на постигнатото, което изобщо не е малко. Не ставайте жалки с подобни теми.
Re: Поздравления на нашите конкуренти имот.бг smiling smiley
21-08-2008 - 09:58:36
avatar
Колегите от Кастели...вашия сайт не се ли казва случайно: www.sofiaimoti.net
който има пряка връзка с цитирания от вас топимот.бг...?
Правим си реклама на чужд гръб и даже се пробваме да бъдем заядливи а winking smiley moody smiley:
Върви ли форума на топимот.бг гледам, че от скоро го има winking smiley moody smiley: Ааа вие сте и "лицензирана агенция" кой ви лицензира ако не е тайнаsmiling smiley)))?

Завистта е национална черта в нашето битие - няма как. :]

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2008-08-21 10:01 от Продавач.
Re: Поздравления на нашите конкуренти имот.бг smiling smiley
21-08-2008 - 10:02:07
avatar
Ок ,

- За топ оферти прави сте... всеки може да си го вземе от всеки сайт... на всеки сайт с обяви сигурно има топ обяви на първа. Добре нямаше смисъл да го споменавам.

- Ок за начина, по който е представена информацията в една оферта, както и координатите за вързка да кажем, че не е оригинално и не сме го гледали от където и да било, но не е оригинално според някои от вас, защото го има на чуждестранни сайтове сигурно от няколко милиона поне на някой го има - и според човека и неговия тип разсъждения може да си каже , че сме го "откраднали" . Не претендирам да сме измислили това , но подредбата, която всъщност е от голямо значение за един сайт сме си я направли ние - и ме бе шокирал факта, че са го направили толкова сходно приличащо на нашето.
По принцип ако това бяха единствените неща нямаше да реагирам така, става дума за години копиране ...

Но, покажете ми сайт (от целия свят) само искам пример от къде съм го откраднала (след като някои твърдят, че съм да дадат пример, за да видя и аз!).
Сайт който през 2006 да е имал отделно Нови Сгради ?
Т.е. опцията да се види не само обява за сграда, ами и към него принадлежащите оферти, които в момента се продават и на всяка една да може да има линк към сградата. И преди това специфично търсене с дата на построяване за имотите в строеж (които преди това в имоти.нет се казваха в менюто ново строителство
Като пишете - докажете, че съм го откраднала!




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-08-21 10:15 от magic.
Re: Поздравления на нашите конкуренти имот.бг smiling smiley
21-08-2008 - 10:14:47
avatar
Представете си - някой е измислил нещо, колкото и елементарно или просто да ви изглежда? Нали е супер елементарно защо го е нямало преди това?
Или всички неща по сайтовете, които се измислят от хората ви се виждат твърде дребни? Така или иначе в един момент ги има на всички сайтове. И аз не съм измислила нищо - непременно съм го откраднала от някъде и .. "не си признавам"?
От къде? От чужди сайтове ли (тъй като очевидно не от българските). Значи... приемате за невъзможно в България да има креативност , при всички положения е крадено от по-умни хора чужденци ли или какво?

Иначе безспорно има толкова много неща, за които само сме се вслушвали в идеите на потребители или агенциите. На нас изобщо не ни се налага да гледаме други сайтове, достатъчно е да се вслушваме и да го правим добре.

Иначе да, естествено е когато копираш нещо да го направиш по-добре, но въпреки коментарите на някои хора, аз не мисля, че имот са го направили по-добре.

Относно хората, които дадоха коментари как сме крали и ние и че сме жалки и говорим епохални глупости ... ами мъчно ми е ама какво толкова .. sad smiley Не съм смятала, че ще прочета такива неща от тази тема. Имах нужда да споделя и го правя за път, веднага след като имот.бг направят нещо, което ние вече имаме и то е толкова сходно.

И защо съм го направила - защото винаги ми е било едно такова... никой не знае, че при нас е било първо smiling smiley
Да, наистина като пуснем нещо и след това бързо (или не smiling smiley то става факт по повечето сайтове за имоти в България.

До Мултипласт - За това, че не блестим с нови неща - опитайте в българските условия вие да сте по-бърз ако можете. Ние успяваме с тази скорост... в сегашната действителност, самостоятелно в България.

Благодаря за добрите думи на всички останали - има всякакви хора и едни ще имат едно мнение, други - друго и света е шарен!
Re: Поздравления на нашите конкуренти имот.бг smiling smiley
21-08-2008 - 10:51:09
Всеки има право на мнение.А МОЕТО Е СЛЕДНОТО.Тъй като като аз се интересувам от резултати .Тоест от кой сайт имам по -голяма реализация на сделките .Съвсем отговорно мога да заявя ,че не е от имоти нет!!Или казано директно реализацията на моите сделки на 60%са от ИМОТ БГ.,30%други и дали има 10 %от имоти нет.Разбира се, че не желая да влизам в никакви спорове, но факта си е факт!!А и едва ли е необходимо по този начин да се афишира ,кой колко е велик и какъв сайт е направил..Та нали и от имоти нет сте копирали и сте се учили от някъде..Да аз също правейки собствения сайт съм копирал и съм се учил както и много други ани.Не виждам нищо нередно..
А искам да кажа ,че и двата сайта не са перфектни.Защото се допускат повтарящи се обяви?Защото и двата сайта кой повече ,кой по-малко прилича на "битак".Разбира се ,че затова са виновни тези които ПУСКАТ обявите,но така и не мога да разбера ,защо администраторите публикуват повтарящи се обяви .!!Без значение дали са от АНИ ИЛИ ЧАСТНИ ЛИЦА!!А защо от имоти нет нямате опция аз да оставям за координация моя сайт?!И ако има клиент ,който се интересува от определена оферта да види 10 детайлни снимки на определен имот,а не 3 които вие представяте!!!Защо няма разделение на обявите .ПРимерно секция оферти частни лица и отделно АНИ !!И разбира се да не се допуска АНИ да обявяват като частни лица и обратното!! Е това е само мнение и не настоявам за нищо!!Сайта си е ваш и как ще го управлявате е ваш ангажимент не оставайте с погрешно впечатление,че се меся където не ми е работата.. smoking smiley
Re: Поздравления на нашите конкуренти имот.бг smiling smiley
21-08-2008 - 11:29:20
avatar
Turbozol, от всичко написано от вас мога да предположа, че сте безплатен участник.
Първо обажданията са повече, на тези, които са платени, защото тези, които не са офертите им излизат след тези на платените план "По добра оферта"
Имате възможност на 3 снимки при безплатното използване и 20 при платената опция.
Линк към сайта и лого са част от пакета "ИМИДЖ"

За повече подробности
http://www.imoti.net/reklama/ImotiNet-Prices-Estates.pdf

Разликата е, че при имот.бг няма безплатен вариант, а при нас има.
Там си плащаш 70 стотинки на оферта на седмица и тя има "всички екстри"

При нас безплатния ни вариант има всички неопбходими данни за да се направи сделка и голям процент от агенциите го използват безплатно. За нас е много ценно да имаме цялата база данни и затова държим на безплатното участие.

Тези, които си платят един от двата плана, които са платени съответно имат повече сделки и се представят по-добре от обикновените участници със сайт и лого.

Т.е. сравнение за ефективност може да направите по-точно ако сте платен участник. Също така е ценно да си сметнете колко ви струва еденица клиент в едната и в другата медия.

За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.