Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Анкета: Има ли свобода на словото във форумите на IMOTI NET

Публикувано от neo 
neo
Анкета: Има ли свобода на словото във форумите на IMOTI NET
23-07-2008 - 02:11:41
Господа моля за вашето мнение и коментар
Re: Анкета: Има ли свобода на словото във форумите на IMOTI NET
23-07-2008 - 02:43:32
avatar
В тази тема става въпрос за изключването на потребител asen75 от форума.

На 4-те човека, които се вълнуват от това писах на лични, но тъй като евентуално не се четат, а и има желание да бъде злепоставен форума и се говори за липса на свобода на словото ще напиша същото, което написах на лични и тук:


Здравейте,

Тъй като взехте отношение по темата за изключването на потребител asen75 в тема, която имаше съвсем друго заглавие и вашето мнение е изтрито поради това, че няма общо с заглавието на темата. (нарушение на точка 2 от правилата).

Форумът на имоти.нет има правила както повечето посещавани форуми в интернет
линк: [forum.imoti.net]


Този потребител многократно не е спазвал точка 3. "Не проявявайте неуважение към други участници във форума. Не се допускат обиди, пусвни и т.н."
Ние искаме да имаме форум, а не място за размяна на обиди или както участниците, които са се разочаровали от него и са го напуснали наричат - плювалник и губене на време
При липса на модерация нещата така излизат от контрол, че става доста неприятно и безмислено за четене и списъка на хора, които са се отказали да влизат във форума, поради отвращение към ненавреме модерирани съобщения (които нямат нищо общо с имоти или съответните теми) е дълъг, много дълъг.

Съжалявам ако предпочитате да ползвате форум без модерация и да четете непрекъснато обиди и излишна информация, за нас всеки потребител е важен и жалко, че сме ви разочаровали. Но също така е важно да постигнем баланс и до колкото е възможно да сме полезни на повече хора. Повечето хора предпочитат да използват форуми, където тези правила се спазват. Ние модерираме нещата според правила, за да бъде форума от интерес и полезен не за 2ма, а за за 19 000 човека на ден.

Също така по отношение на "2. Не пишете извън темата - пуснете нова тема по въпроса." когато в темата е свързана с нейното заглавие и се стигне до всякакви неща, които нямат абсолютно нищо общо с темата всеки човек кликнал на тази тема я затваря когато види, че там всъщност става въпрос за всичко друго, но не и за нещото, което го е заинтересувало.

Един пример за развитие на форума без модерация. Представете си тема със заглавие "Прогноза за цените в следващите 3 месеца' . Вие сте за първи път във форума. Кликвате на нея и прочетете 4 мнения за бирата в Щатите/Китай или където си изберете и 5 мнения, в които един потребител се заяжда с друг и другия му отговаря. След това кликвате на друга тема и там се случва също нещо подобно и всичко на всичко сте прочели общо 2 мнения, които са били свързани с цените на имотите, но на цената на това, че ви е било доста неприятно да четете някакви хора как се карат и сте си загубили времето с останалата информация, която не ви интересува... освен това информацията свързана с имоти прогресивно намалява, защото част от посетителите се отказват да си губят време и нерви с нещо такова.
Дори да има хора, за които това да носи удовлетворение - те са твърде малко.

А Вие какви правила бихте предложили, ако тези са проблем за вас?


Re: Анкета: Има ли свобода на словото във форумите на IMOTI NET
23-07-2008 - 03:18:08
В такъв случай първите за гонене са,Николасе,Пунди,Андрешко,Компас и доста още подобни на тях,които открито плюят,нападат и писането по темите им се заключава с инфалтилна радост от високите цени.Или може би на вас това ви харесва и затова ги търпите?
Re: Анкета: Има ли свобода на словото във форумите на IMOTI NET
23-07-2008 - 03:35:05
И продължавам да твърдя,че сте инфантили колкото и да ми триете постовете.Асен е един малкото хора тука,които е давал смислени мнения като те винаги са били подкрепени с подходящите примери и с доста качествени анализи на икономическата действителност. Пак повтарям,информативния характер на форума,който вие твърдите,че защитавате просто не съществува!!!!Малкото хора,които ежедневно доставят смислена информация и правят качествени и смислени прогнози и анализи на вас са ви трън в очите!!!В същото време тези които ежедневно толерирате,въпреки че непрекъснато нарушават добрия тон се отчитат с мнения,които не струват и пукнато пени!!!!
Re: Анкета: Има ли свобода на словото във форумите на IMOTI NET
23-07-2008 - 03:58:28
avatar
Виждам, че 3 ма модератори, които са извън екипа на имоти.нет не са достатъчни да се справят с агресията в един български форум за имоти smiling smiley Затова ще бъде ангажиран и човек от екипа на имоти.нет скоро. Аз не влизам често, но по-често се е налагало да трия обиди отправени към споменатите от вас хора, а не обратното.
Тъй като в последно време почти няма нови потребители на форума, поради създалите се взаимоотношения на малкото хора, които го посещават - да, ще ограничим временно или постоянно достъпа на участниците, които се налага, за да имаме нормален форум, който не изоблиства от обиди и става за четене.

Не разбрах какво имате предвид? Вие искате да изтрием потребителите, които смятат, че цените са високи, защото това е инфантилно?
Смятате, че нас като портал ни засяга дали цените са високи или ниски?
За нас е важно хората по-лесно, по-удобно и по-ефективно да си свършат работа по отношение на търсенето или предлагането на недвижим имот и за форума - да имат информация и мнението на други хора по отношение на всичко, което ги интересува и е свързано с имоти.

Re: Анкета: Има ли свобода на словото във форумите на IMOTI NET
23-07-2008 - 04:43:07
Не,те инфантилно се радват,че цените са високи.В такъв случай постовете на Асен не би трябвало да ви притесняват,защото те носят нужната информация,както вече подчертах винаги подплатена с подходящите примери и анализи!!!!!!Явно проблема се корени някъде другаде.Едва ли има хора в този форум,които да не харесват Асен освен горепосочените "мъдредци",чийто постове се заключават в изказвания като"Глупаци,да бяхте купили навреме сега ще купувате на 3000 евро нещастни миячи на чинии"Господин Меджик,май ще трябва да отделите повече време да влизате и четете форума,защото е очевидно,че си нямате понятие за качеството на хората,които пишат в него,както и от качеството на мненията на хората,които очевидно са трън в очите на модераторите на този форум.
Re: Анкета: Има ли свобода на словото във форумите на IMOTI NET
23-07-2008 - 04:52:53
Липсата на нови потребители се обяснява много лесно-липса на всякакъв интерес за закупуване на имоти в която и да е точка на страната.А като искате толкова много това да е един сайт,който да предоставя достоверна и качествена информация в сферата на НИ,най-добре ще бъде не да се занимавате с Асен,а да обърнете по специално внимание на стотиците лъжливи,дублиращи се и откровено измамнически обяви!!!!Защото не съм видял да триете такива.
Re: Анкета: Има ли свобода на словото във форумите на IMOTI NET
23-07-2008 - 07:01:39
avatar
Днес явно ще си пишем smiling smiley

Кара, има 7 човека , които всеки ден проверяват всяка нова и всяка редактирана оферта. Има също така хора, които проверяват всеки сигнал за проблем с оферта. Не знам вие колко сигнали сте пратили за такива оферти ? И защо имате такова впчатление, че не сте видяли да трием такива? Да , ние не ги трием, а ги слагаме със статус "проблемна оферта" и следим какво става с тях до 2 месеца след това и са недосъпни при търсене.
Може би ползвате различно потребителско име когато кликвате на "при проблем с оферта" защото при сигналите за проблемни оферти от 2008-05-12 до сега няма нито един сигнал от потребител kara, още повече , че за това не се изисква регистрация.

Не съм забелязала да има липса на интерес към закупуване. Трафика ни от 20 000 намаля на средно 17 000 покрай летния сезон,
[bgcounter.com]
което е стандартен процент намаление на посещаемостта всяко лято.
Половината от брокерите почиват в момента и са някъде в отпуск. Дори да има спад на интереса за закупуване няма драстичен спад в посещаемостта ни, съоветно не мисля, че това е причината.

Ако Асен пишеше само анализи, а не обиждаше хората който не е на неговото мнение и не пишеше неща извън темата нямаше да бъде спрян!

Качеството на хората във форума? Ако смятате, че качеството на хората във форума е толкова ниско Вие какво правите тук? Смятате , че хората, които нямат необходимото възпитание да псуват на почти всеки пост са изключително качествени хора? Дори да е така, напълно възможно е човек да е по-изнервен поради проблеми и т.н. Ние наистина не коментираме кой е качествен човек или не. Всеки човек си е уникален. Нито е наша работа , нито съдим когото и да било затова какъв е , къде се намира и какво мисли - това, което е важно за нас е да няма злоба и обиди във форума и да се спазват останалите правила.

1. Не пускайте две теми за едно и също нещо.
2. Не пишете извън темата - пуснете нова тема по въпроса.
3. Не проявявайте неуважение към други участници във форума. Не се допускат обиди, пусвни и т.н.
4. Не се допуска спам и реклама.
5. Не пускайте една и съща тема в няколко различни раздели


Относно базата данни - отделяме доста ресурс и енергия за това - това е една от причините, заради, които не обръщаме такова внимание на форума, защото офертите са ни по-основен фокус.

Намерили сте цитат от тема, която е пропуснато да бъде модерирана. Именно недостатъчната модерация предизвиква защитата Ви за асен и настройването ви срещу други хора, защото ако бяхме реагирали навреме нямаше да прочетете обидите на никого и щяхте да сте съгласни с едни и несългасни с други , но нямаше да имате такова емоционално отношение, което е създадено именно заради честите разправии във форума. Това си е наш пропуск, защото отделяме повече време за базата данни. Вие твърдите в момента да не се занимаваме с форума, а с офертите, което ние стандартнмо и именно правим с приоритет! За съжаление обаче, не можем да оставим форума на произвола на съдбата както би било най-забавно за някои потребители, защото това както споменах е ок за няколко човека и не е ок за останалите 17 000 .

Иначе да, и аз ценя всеки пост на асен и всички други участници във форума, които не само излагат тези, ами ги защитават с различни реални факти и източници! И когато се дискутират именно имотите , цените и т.н. е много ценно и човек се замисля над написаното и то му носи интересна информация.

И как мислите , дали ми доставя удоволствие да блокирам достъпа на когото и да е и да не спя през нощта или се е стигнало до там, защото е проблем за всички останали , които дори не се включват, защото не си представят да се занимават с това да бъдат обиждани след като някой ще ги нападне независимо какво е мнението им? :cry:

Предстои сериозна модерация и не се притеснявайте, вече ще бъде спрян достъпа на всеки, който нарушава правилата нееднократно - независимо дългогодишен потребител или нов в този форум...
Re: Анкета: Има ли свобода на словото във форумите на IMOTI NET
23-07-2008 - 07:37:45
rKara Написал:
-------------------------------------------------------
> Не,те инфантилно се радват,че цените са високи.В
> такъв случай постовете на Асен не би трябвало да
> ви притесняват,защото те носят нужната
> информация,както вече подчертах винаги подплатена
> с подходящите примери и анализи!!!!!!Явно проблема
> се корени някъде другаде.Едва ли има хора в този
> форум,които да не харесват Асен освен
> горепосочените "мъдредци",чийто постове се
> заключават в изказвания като"Глупаци,да бяхте
> купили навреме сега ще купувате на 3000 евро
> нещастни миячи на чинии"Господин Меджик,май ще
> трябва да отделите повече време да влизате и
> четете форума,защото е очевидно,че си нямате
> понятие за качеството на хората,които пишат в
> него,както и от качеството на мненията на
> хората,които очевидно са трън в очите на
> модераторите на този форум.
------------------------------------
"Уважаеми" Каra ,
виждам , че намесвайки името ми продължавате да проявявате последователна неинформираност !
Без да си позволявам "лукса" да влизам в полемика с Вас ,само ще уточня !!!
Във форума има "СПЕКУЛАНТИ" , които водени от съмнителен интерес насаждат неистини,полуистини ,водени от единствено от садистичното чувство да мачкат,унижават и принизяват чуждото мнение !
Разбираемо е че не оценявате ролята на медиите (в случая форума на ИМОТИ.НЕТ)
но ще Ви припомня,че бях единствения форумаджия,изказал негатививно мнение по повод писанията за предстоящ фалит на ПИБ!Личен интерес нямам , но за разлика от Вас ЗНАМ,че една лъжа,повторена 100 пъти става истина и произвежда психоза и паника !И ако Асен 75 има право да пише всичко ,в т.ч и за ПИБ , но не би понесъл негативите от "произведения" проблем-то аз живея тук и ако на съседа къщата гори днес , се сещам че може и моята да пламне утре !
Медиите са катализатор за пазарите (нормално е да не знаете) и модераторите би следвало да са по-консервативни по подобен род "авантюри" на подобни на Асен 75 писачи !
Освен това речникът на въпросното лице съдържа изрази,с които ДОРИ АЗ НЕ бих се гордял
range">така че аз също ще си позволя КРИТИКА към г-жа Лазова отн. форума - НО за прекалената толерантност,продължила прекалено дълго време по отн. на въпросните "медиуми с балкански нрави":
не ми отговаряйте , защото вероятно ще е в стил "асен,куку,пипе и Со"
нямам нужда от мнението ви , а само от отсъствието ви !
Знаещият, информираният НЕ раздава безплатни анализи по техния тертип , няма да ви припомням поговорката:" В царството на слепите едноокия е цар"



---------------------------------------------------
дотегна ли ви да чакате еФтинийката



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-07-23 07:40 от келепирски.
Re: Анкета: Има ли свобода на словото във форумите на IMOTI NET
23-07-2008 - 07:45:05
magic Написал:
-------------------------------------------------------
> Днес явно ще си пишем

> Предстои сериозна модерация и не се притеснявайте,
> вече ще бъде спрян достъпа на всеки, който
> нарушава правилата нееднократно - независимо
> дългогодишен потребител или нов в този форум...



confused smiley Необходимите ограничения на свободата на изразяването в демократичните държави са най-ясно обобщени в Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи, приета през 1950 г. от над 40 държави, тогава членки на Съвета на Европа. В чл.10, т.2 от нея е записано, че упражняването на свободно слово „...доколкото е съпроводено със задължения и отговорности, може да бъде обусловено от процедури, условия, ограничения или санкции, които са предвидени от закона и са необходими в едно демократично общество в интерес на националната и обществената сигурност и на териториалната цялост, за предотвратяването на безредици или престъпления, за защитата на здравето и морала, както и на репутацията или правата на другите, за предотвратяване разкриването на информация, получена доверително, или за гарантиране авторитета и безпристрастността на правосъдието”.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход