Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Кредит със или без промоция????

Публикувано от Niki Galenov 
Кредит със или без промоция????
06-11-2007 - 10:53:40
Отдавна не съм публикувал теми относно кредитирането, но мисля, че по темата вече назрява момента. А той назрява защото скоро изтичат 1 и 2 годишните промоционални периоди и много клиенти ще почнат да чувстват затруднение по плащането на кредитите, което ще увеличи броя на лошите кредити.

Ето няколко съвета относно промоциите на банките.
Направих си труда да пресметна кредит с промоционален период и такъв без промоционален период. В момента ни засипват с оферти за 0% за начален период и т.н.

Но на практика сметките показват, че при промоция сумарно се плаща повече отколкото без, освен това зад всяка промоция има нещо допълнително вкарано в договора за кредит.
И естествено излиза въпроса как да постъпим какво да изберем от всичките стотици оферти на пазара.

Отговора не може да е еднозначен, затова най-добре трябва да се гледа целта на кредита, пример ако купуваме имот с цел да го продадем след 1 година тогава безспорно е по добре да вземем промоционален кредит, който да погасим. Но ако смятаме да го плащаме дълго време, много добре трябва да си направим сметката.

Тук пак най-лесно ще ни ориентират погасителните планове, така ще можем да си планираме бюджета за в бъдеще.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход