Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Чудо ли е новият жилищен кредит "Чудо"

Публикувано от mdonkova 
Чудо ли е новият жилищен кредит "Чудо"
29-06-2007 - 13:47:43
Ако някой е кандидатствал за новият жилищен кредит Чудо на банка Пиреос нека сподели впечатленията си ..........наистина ли е лесна процедурата или има подводни камъни.
Всяко чудо за три дни - де да беше така smiling smiley
Re: Чудо ли е новият жилищен кредит "Чудо"
19-09-2007 - 17:50:16
Най-трагичната банка с най-некадърните служители. Взимането на кредит от тях продължава над 3 месеца в пълно затъмнение, ядове, нервни кризи, спукани язви и др.
1. Не ти казват предварителнно всичките такси и комисионни, които са хиляди левове. Лъжат за срокове и условия и пари и в рекламите.

2. Правните им специалисти и юристи могат да си хвърлят дипломите-не проверяват документите, не ти казват, че има проблеми по тях и едва когато те върнат няколко десетки пъти до държавните институции, да вадиш документи, да се караш, да буташ рушвети, може да получиш нервна криза, както стана с мен и мъжа ми и с продавача, от който купувахме имота. В тази банка ВЪОБЩЕ не прочетоха нито един от нашите документи и всичко сме правили сами.

Ако ще работите с Пиреос, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО пръснете пари и за личен адвокат и консултации, че ще се прецакате яко.

3. Губят документите ви, карат ви да вадите по няколко пъти едни и същи и да чакате седмици и накрая се оказва, че те са некомпетенти. :g: confused smiley

4. Лъжите им граници нямат. Нарочно мислят как да ви минат с повече такси-като например нарочно отпускат само 70% вместо 90% от цената на имота, за да теглите и потребителски кредити от тях. Оценяват ви имота смешно, накрая ви дават процент, но не от експертната оценка, както лъжат в рекламите, а те си измислят тяхна оценка и гледат ако може за половината от цената на имота да ипотекирате два имота. Не се променят дори ако сте корпоративен клиент.

5. Когато кредитният инспектор им се разболее или излезе в отпуска, работата по вашия кредит спира със седмици. Ако ги попитате какво става-те никога не знаят и си нямат никаква идея какво се случва с кредита ви. Обикновено документите ви лежат изоставени в нечие бюро със седмици и месеци.

6. В стремежа си да ви прецакат с пари, пишат невалидни договори и ви карат да ги подписвате. После ги анулират само, ако нотариуса по сделката не спи. Обикновено той спи и е също толкова ненаясно с нещата, колкото и останалите. Нашият например се опита да ни убеди, че можем да купим само половината имот за отпуснатите пари и да ни накара да подпишем, че купуваме само половината. confused smiley

7. Некомпетенти, мързеливи, лъжливи. Повече няма какво да добавя.
Re: Чудо ли е новият жилищен кредит "Чудо"
22-11-2007 - 16:51:37
Аз изтеглих такъв кредит. Като цяло не съм доволен. Прецедурата с документите наистина беше дълга, но и имота беше сложен. Още преди първата вноска ми вдигнаха лихвата от 6.4% на 6.9%, защото стойността на EURIBOR, която са записали в договора се оказа, че е от преди 2 месеца. Съответно съвсем "легално" си вдигнаха лихвата. Освен това днес реших да попитам как трябва да ги уведомя, че искам да погася малко повече парички, т.к. таксата ми е 0% за предсрочно погасяване СЪС СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА. Е, познайте как се доказва, че средствата не са от рефинансиране - с удостоверение за тежести от службата по вписванията. За всяко надвнасяне трябва такова удостоверение... не е истина. Като сключвахме кредита ми казаха, че трябва само някакво нареждане или молба.. не помня точно.
Както пише колегата по-горе - оценят имота по-ниско и ти предлагат потребителски кредит. Само дето с мен си вкараха автогол, т.к. намерих парите и съответно взех по-малък кредит.

Въобще, не знам дали другите банки са така, ама съм страшно недоволен от Пиреос.
Re: Чудо ли е новият жилищен кредит "Чудо"
22-11-2007 - 17:08:10
Единственото хубаво на този кредит е че "жената няма да я боли глава".. :loveu: :loveu:
Re: Чудо ли е новият жилищен кредит "Чудо"
22-11-2007 - 18:41:55
рекламата е добре измислена дума няма
аз си имам банка, за която отговарям, че си спазват условията и сроковете от първия разговор до усвояването на кредита и нямам нерви да проверявам други банки.
Re: Чудо ли е новият жилищен кредит "Чудо"
23-11-2007 - 22:55:18
Здравейте всички,
Е, те у тая не улазаите, оти че видите ЧУДО НА ДУДЕСАТА и на дзената главата. ЗААААААААААААААБРАВИ. moody smiley: :g:
Re: Чудо ли е новият жилищен кредит "Чудо"
29-11-2007 - 17:28:18
Само да ви споделя какво стана smiling smiley. След много разправии и нахалство от моя страна от централата на банката ми се извиниха и ме увериха, че такова удостоверение не е необходимо за суми <= на приблизително 4-5 вноски. Преди това и директора на клона и служителката ми заявиха, че без него няма да ми вземат парите и че ще използват незнам си какви точки от договора за да го поискат. Директора ми заяви, че това се прави с цел да се откаже клиента да си погасява предсрочно. Проблема се разреши най-вече благодарение на Кредит Център, които ми съдействаха за кредита. Хората много държат на клиентите си, препратиха мейла ми с оплакването до Пиреос и проблема веднага се реши. Така, че моят съвет е ако ще вземате кредит - направете го през Кредит Център - безплатно е, обслужването е страхотно, а и както се видя задължението им към клиента не приключва с отпускането на кредита. Успех и си четете добре договора за кредит, че в новите договори са вкарали едно изречение с което могат и 10 документа да ви поискат за да погасите една вноска предсрочно.
Re: Чудо ли е новият жилищен кредит "Чудо"
29-11-2007 - 18:19:20
с последния си коментар отказа поне 10 потенциални клиента smiling smiley
Re: Чудо ли е новият жилищен кредит "Чудо"
11-12-2007 - 23:34:08
vsichko koeto isglejda prekaleno hubavo za da e istina, sas sigurnost ne e.......
Re: Чудо ли е новият жилищен кредит "Чудо"
23-02-2008 - 13:37:49
Това за лихвата ми се случи и на мен - говориш с тях за един процент, но когато ти дават погасителния план ти казват, че трябва да ти вдигнат % поради някаква причина. При мен беше септември и тогава беше заради увеличените минимали резерви от БНБ. Увеличиха ми го точно с 0.5%.

ИНтересното е, че когато подписваш договора не ти дават погасителния план. Като го поискаш казват, че ще го дадат като ти отпуснат кредита. Описаното по-горе се случва при вече сключен договор...
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход