Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Съкредитоискател

Публикувано от olya1234 
Съкредитоискател
06-02-2007 - 17:35:26
Що е то съкредитоискател? Какви са му правата като такъв? Изобщо съкредитоискателят при покупка на жилище е ли и съсъобственик? Не ми е много ясно и ако ми го разясните много ще ми помогнете.
Благодаря на всички включили се smiling smiley
Re: Съкредитоискател
06-02-2007 - 17:44:26
avatar
Съкредитоискателя не е собственик на нищо освен на задължения към банката. Ако купувате имот и не ви достига доход да докажете пред банката тя се презастрахова като ви иска един или повече съкредитоискатели. По този начин ако вашия доход в един момент не е достатъчен за да покривате вноските си по кредита банката ще изисква това да се прави от вашия съкредитоискател. Но това, че кредита ви ще бъде за закупуване на имот не значи, че вашия съкредитоискател е собственик на нещо. Давам пример: Харесвате си имот, който струва 100 000Е ново строителство - банката ви дава 80% от тази сума (ако отговаряте на условията и) другите 20% си е ваша работа как ще ги осигурите за предварителния договор 10 и още 10. Собственик на имота сте само вие (или и половинката ви в семейството) и нотарилания акт си е на ваше име. А съкредитоискателя е човека, който ви е бил необходим за да докажете доход и да получите кредит от банката като той носи отговорност ако вие не си извършвате редовно плащанията.

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Анонимен потребител
Re: Съкредитоискател
06-02-2007 - 18:01:57
Само да допълня:
Ако банката изисква "Застраховка живот" трябва и на съкредитоискателя да се прави.
Re: Съкредитоискател
07-02-2007 - 10:24:04
Много благодаря за изчерпателния отговор smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход