Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

kak shte komentirate...

Публикувано от Anna 
kak shte komentirate...
02-11-2006 - 06:45:07
a kak shte komentirate tova?
[www.standartnews.com]
Анонимен потребител
Re: kak shte komentirate...
02-11-2006 - 07:05:17
А ти това как ще го кометираш smiling smiley
[banki.dir.bg]
Re: kak shte komentirate...
02-11-2006 - 07:14:05
Ne sym kompetentna i za toba popitah po-znaeshtite...Prosto pomolih za komentar
Re: kak shte komentirate...
02-11-2006 - 10:37:50
както обикновено стандарт ползва журналисти, които отразяват както събора в рожен, така и ставащото на междубанковия пазар...
1. Лихвеното ниво не се определя от БНБ, само се обобщава и обявява официално от нея, а величината е средна за нивата на търговия на междубанковия пазар,тоест внушението че БНБ дирижира и определя, налагайки лихвите е вопиющо некомпетентно.
2. Лихвите и в Еврппа и в САЩ се покачван не от вчера а от две, съответно една година. Неотдавна (2, съответно около 1 год) те бяха 2% съответно 1.00% и впоследствие последва серия от покачвания. Цикълът в Европа не е приключил, докато в Щатите вече се чуват мнения на анализатори, че е време да започнат да свалят лихвите.
През седващата година вероятно че видим 4 процента в Европа.
Доколко това ще се отрази на нашия пазар е трудно да се отговори еднозначно. Всеки български банкет би направил изказване от това на Ягодин, което по същество е аналогично на тези на търговците на НИ - купувайте (взимайте кредити) докато още е евтино (още са ниски лихвите), но каката в стандарт учудващо е хванала нишката, че банките няма да са капо и ще намерят начин да компенсират поскъпващия си ресурс чрез уговорките в договорите за кредит.
Според мен, ипотечните кредити заради конкуренцията няма да променят особено нивата си. Потребителските ще поскъпнат, но не особено много, виж по кредитните карти ще има качване на лихвите - абсолютно неоправдано, разбира се, но за да могат банките вследствие на конкуренцията да дават промоции при константни или повишаващи се разходи по издръжката , естествено следва да намерят откъде да компенсират.
С две думи - лихвите в Европа ще се качват, това е факт. но дали и сколко ще се качат лихвените нива по кредитите в БГ е въпрос, който няма еднозначен отговор, аз мисля, че те засега ще останат същите, като тенденцията е да конвергират към европейските, особено с навлизането в БГ на клонове на чужди банки, защото това което има на нащия пазар с две изключения не са клонове а български банки с акционер Райфайзен или ИНГ например, със собствена политика, баланс и български директори, опериращи на един все още затворен пазар. С отварянето му те не могат да не се съобразят, с европейския пазар - конкуренцията ще го наложи.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход