Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Финансиране за строителство на сграда

Публикувано от AlexK 
Финансиране за строителство на сграда
09-01-2018 - 11:31:49
Здравейте колеги,

Изпадна ми изгодна възможност да закупя една стара сграда с прилежащ парцел около 500+ кв.м на ключово, централно място в гр. Казанлък.

До тук добре, сградата и парцелът вече са мои, предназначението на сградата е КОО - комплексно обществено обслужване (в миналото е използвана за централа на МОН- министерство на образовануети в града). В кадастъра пише, че сградата е удобрена за ниско строителство до 10 метра.

Тук идва първата въпросителна, ще мога ли да съборя тази стара сграда и построя нова Жилищна сграда със смесени функции. Партер - търговска площ + 4 жилищни етажа нагоре (забелязвам, че околните сгради са с такова разпределение партер магазини + 4 жилищни етажа над партера, което ми се вижда малко по-високо от разрешеното 10 метра строителство в кадастъра)?

Вторият ми въпрос е ще имам ли възможност за финансиране на този проект, запознати ли сте с подобни похвати, може би ипотечен кредит за строителство? Аз имам първоначален капитал от около 200к лева, но това далеч няма да е достатъчно. Може би ще се наложи да продам една част от апартаментите на зелено, за да финансирам част от проекта за другата да намеря финансиране от банка или друга институция, какво бихте ме посъветвали?

Като цяло самото строителство на сградата ще излезе по-евтино от нормалното, тъй като съм от семейство на строителни инженери и архитекти и поне за проект на сградата няма да се налага да се плаща.

Благодаря ви за отговорите предварително!

Поздрави!
Re: Финансиране за строителство на сграда
21-02-2018 - 23:42:02
Здравейте, не е точното място, но инвестирах огромна сума пари в , която всъщност е , като целта им е или по-скоро беше да те предпазят от всякакви злоупотреби, но ПОПАДНАХ НА ПОРЕДНИТЕ ИЗМАМНИЦИ, КОИТО НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ МИ УДЪРЖАХА 30% ОТ СУМАТА, КОЯТО ИНВЕСТИРАХ В ТЯХ И ''ЛОЯЛНОСТТА ИМ''
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход