Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Добри новини

Публикувано от ann 
ann
Добри новини
06-04-2006 - 15:30:39
Уважаеми съфорумци,
Радвам се да ви споделя една мн. добра според мен -и, надявам се, според тези които си спомнят някогашните ни дискусии на тема ипотечно кредитиране -новина,
а именно
банките вече мислят по-рационално и гледат по-благосклонно на търсещите ипотечни кредити, но неразполагащи с "документи за доходи"; казус който навремето цитирах като пример за чиновническо късогледство.
Справка- Пиреосбанк, само 1% надбавка в лихвите над кредити при доказани доходи.
Много обичам когато прогнозите ми се оказват верни, особено оптимистичните такива winking smiley
Re: Добри новини
19-09-2007 - 18:45:08
Пиреос-Най-трагичната банка с най-некадърните служители. Взимането на кредит от тях продължава над 3 месеца в пълно затъмнение, ядове, нервни кризи, спукани язви и др.
1. Не ти казват предварителнно всичките такси и комисионни, които са хиляди левове. Лъжат за срокове и условия и пари и в рекламите.

2. Правните им специалисти и юристи могат да си хвърлят дипломите-не проверяват документите, не ти казват, че има проблеми по тях и едва когато те върнат няколко десетки пъти до държавните институции, да вадиш документи, да се караш, да буташ рушвети, може да получиш нервна криза, както стана с мен и мъжа ми и с продавача, от който купувахме имота. В тази банка ВЪОБЩЕ не прочетоха нито един от нашите документи и всичко сме правили сами.

Ако ще работите с Пиреос, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО пръснете пари и за личен адвокат и консултации, че ще се прецакате яко.

3. Губят документите ви, карат ви да вадите по няколко пъти едни и същи и да чакате седмици и накрая се оказва, че те са некомпетенти. :g: confused smiley

4. Лъжите им граници нямат. Нарочно мислят как да ви минат с повече такси-като например нарочно отпускат само 70% вместо 90% от цената на имота, за да теглите и потребителски кредити от тях. Оценяват ви имота смешно, накрая ви дават процент, но не от експертната оценка, както лъжат в рекламите, а те си измислят тяхна оценка и гледат ако може за половината от цената на имота да ипотекирате два имота. Не се променят дори ако сте корпоративен клиент.

5. Когато кредитният инспектор им се разболее или излезе в отпуска, работата по вашия кредит спира със седмици. Ако ги попитате какво става-те никога не знаят и си нямат никаква идея какво се случва с кредита ви. Обикновено документите ви лежат изоставени в нечие бюро със седмици и месеци.

6. В стремежа си да ви прецакат с пари, пишат невалидни договори и ви карат да ги подписвате. После ги анулират само, ако нотариуса по сделката не спи. Обикновено той спи и е също толкова ненаясно с нещата, колкото и останалите. Нашият например се опита да ни убеди, че можем да купим само половината имот за отпуснатите пари и да ни накара да подпишем, че купуваме само половината. confused smiley

7. Некомпетенти, мързеливи, лъжливи. Повече няма какво да добавя.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход