Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Разсрочване на кредита или иземване на имота?

Публикувано от Rafa23 
Разсрочване на кредита или иземване на имота?
01-02-2009 - 18:39:51
Ако някой е компетентен нека каже какво ще направи АЛФА БАНК ако:
Имам 300 000лв кредит главница , за 10 години по 4000 на месец,но не мога да ги плащам. Ще ми позволи ли да го разсроча за 30 години или ще ми отнеме имота който съм ипотекирал. (имайки предвиви сегашната ситуация разбира се smiling smiley
Имате ли съвети как да постъпя?
Re: Разсрочване на кредита или иземване на имота?
01-02-2009 - 19:43:04
В момента, ако се стигне до публична продан вероятно няма да се вземат достатъчно пари за да се покрие главницата и ще трябва да секвестират и други твои имоти и имущество. Първата стъпка е да прехвърлиш всичкото си имущество на друг. Имаше нещо за анулиране на сделки 6 месеца назад от датата на започване на изпълнителното дело. После, вече опитвай да предоговаряш условията по кредита. На всяка цена продължавай да плащаш. Ако просрочиш вноска ще ти е много о трудно да предоговориш кредита. Пробвай да продаваш, но ме съмнява да успееш.Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-02-01 23:25 от автоматчик.
Re: Разсрочване на кредита или иземване на имота?
02-02-2009 - 00:14:23
автоматчик...това за 6-те месеца се нарича "подозрителен период" и е приложимо само при търговската несъстоятелност по Търговския закон.Приема се,че под заплахата на очевидно влошаващите се стопански условия и предстояща или най-често съществуваща неплатежоспособност,търговецът е склонен на рискови сделки,с които често намалява активите си.За частни лица този ред не се прилага-само за юридически лица-търговци.

В този случай ще се ползват правилата на ГПК.Там няма подозрителни периоди,гледа се състоянието към момента на налагане на запора/възбраната.

Разсрочване за 30 години...това само банката може да каже... *xxx* На мен ми стана зле само като видях цифрата...300 хил лева кредит....са потресаващо много пари за кредит на частно лице в БГ.
Re: Разсрочване на кредита или иземване на имота?
02-02-2009 - 00:24:42
Каквото и да ти се каже тук няма значение.
Важното е какво ще каже банката.

КОГАТО КАРТАТА И ТЕРЕНЪТ НЕ СЪВПАДАТ, ВЯРВАЙТЕ НА ТЕРЕНА.
Стара военна аксиома
Re: Разсрочване на кредита или иземване на имота?
09-02-2009 - 12:04:05
Здравей Rafa23, *smiley_ahh*
Напълно ти съчувствам, но не разбирам защо никой не протестира против вдигането на лихвените проценти? Сигурна съм, че всеки втори българин има кредит.
Защо мълчите и се оставяте банките да ви дерат кожите? :g:
Нали основния лихвен процент е намален. На какво основание ни вдигат лихвите по кредитите?
Ами много просто, когато нямаме правителство което да работи за хората в тази страна и да ги защитава е нормално банкерите да ни дерат кожите и да си реализират чиста печалба от 10% .
Че защо да не? Няма само енергийните компании да ни лъжат и да си начисляват услуги които не са извършили, като например такса за пренос на ел.пазпр.мрежа и др. Сякаш не ползват старата мрежа от "Татово време".
Да не говорим за топлофикациите... *black eye*

*sos* Няма какво да хленчим, ако всеки който има кредит им каже fuk you, обявявам фалит, няма да ти плащам на тази лихва, а който има спестявания да си ги изтегли, те(банките ) ще фалират.
Като утопия ми звучи това за България.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход