Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Защо Уникредит Булбанк се ослушват и не понижават лихвите по кредитите

Публикувано от kikito83 
Защо Уникредит Булбанк се ослушват и не понижават лихвите по кредитите
31-01-2009 - 12:06:00
Вече повече от месец индексът софибор пада значително ,за един месец спада е близо 2 % и трябваше да има значително понижение на вноските по кредитите, а от УНИКРЕДИТ с е правят на чукове.90% от ипотечните им кредити в лева са обвързани с този индекс.Предвиждам скоро масови вълнения и протести.Може Би ще има изпочупени "банки" .Преди когато се вдигаха вноските всичко уж се определяло от "система"Сега вече явно тази измислица не работи.Дори чвно заплашват кредитополучатели,че едва ли не са взели кредита с "протекции" и д а мълчат...Такава педерастия са тая банка ,че нямам думи.Мисля да изпратя отворено писмо на Миглена Кунева и Омбудсмана.и до всички електронни медии.Уважаеми кредитополучатели следете си внимателно параметрите по кредита.Банките много лъжат.Когато разговарям със служители на банката по тази тема лъжат че индекса не падал или това бил индекс за кредити в евро.Правят съвсем хората на будали.
Re: Защо Уникредит Булбанк се ослушват и не понижават лихвите по кредитите
31-01-2009 - 19:09:34
И аз се вълнувам от темата за Булбанк, още не съм получила отговор на жалбата и чакам госпожа юристконсула на клона да благоволи да ми пише ..
Заема не сме го теглили с протекции и въобще не ми дреме .. а и подобни манипулации те ги позволяваха, защотот в Булбанк се даваха огромни кредити срещу хвърчащи бележки за доход от работодателя .. да си сърбат попарата и да фалират ако искат spinning smiley sticking its tongue out
Също се вълнувам от тази тема и още чакам отговор от банката каква е точно лихвата.
Днес отидох пак да питам, защо няма корекция на вноската за февруари,а отговора беше че ще има намаление, но не се знаело кога.Този отогвор мен не ме устройва.от две седмици слушам все същото.А иначе, когато има предпоставки за вдигане ведната и на момента правят корекции нагоре,че даже измислиха и този 1 пунк от нищото. Пуснала съм жалба от декември месец и още няма отговор, били затрупани от жалби и затова ставало бавно.
И този месец се разминаваме с намалени лихви и вече съвсем се обърках.Формулата за лихвата ми е:софибор+надбавка+1%,а обясненито което получих днес е че се при изчисляването за февруари се вземал софибора за декември и затова нямало промяна.
Ако може дайте един примерен текст за жалба защото явно само това е начина да се контактува.Благодаря!
Re: Защо Уникредит Булбанк се ослушват и не понижават лихвите по кредитите
03-02-2009 - 15:05:40
kikito83 Написал:
> Днес отидох пак да питам, защо няма корекция на вноската за февруари,а отговора беше че ще има
> намаление, но не се знаело кога.Този отогвор мен не ме устройва.от две седмици слушам все същото.А
> иначе, когато има предпоставки за вдигане ведната и на момента правят корекции нагоре,че даже
> измислиха и този 1 пунк от нищото. Пуснала съм жалба от декември месец и още няма отговор, били
> затрупани от жалби и затова ставало бавно.

Това е скандално. 45 банки смятат с моя програма амортизацията на заеми с моя програма. Всяка вечер автоматично се пресмята нов план за всеки заем, за който лихвения процент е нарастнал над или спадал под определени граници (loan with variable rate caped +- X%). Променя се: 1) месечната вноска; 2) продължителността; или 3) последната вноска. Автоматично се изпраща писмо до клиента с новия амортизационен план на заема. Това става за секунди, за десетки хиляди заема.
Re: Защо Уникредит Булбанк се ослушват и не понижават лихвите по кредитите
04-02-2009 - 01:31:36
Ама това е при теб....тук никой посмъртно няма д седне да призчислява всичко дори веднъж в месеца.Та те писмата с извлеченията не могат да пратят навреме...
Ако смятат на база СОФИБОР-а,като нищо могат да го смятат на средна стойност за тримесечие или нещо подобно,но не повече от 3-4 пъти годишно да преизчисляват.Няколко теми по-надолу някой беше питал как се смята тримесечен ЮРИБОР...едва ли ще му дойде на акъла да пита,ако в договора му не е написано така.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-02-04 01:35 от salvador.
Добре ако се смята автоматично от системата,защо системата работи ,когато трябва да увеличи лихвите по кредитите и не работи ,когато трябва да ги намали? *huh*
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход