Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

за булбанк

Публикувано от martinio 
за булбанк
12-12-2008 - 12:43:51
Не знам дали всички банки са такива обаче аз съм супер разочарован от булбанк, която доскоро смятах за свестна банка и затова и от нея теглих ипотечен заем преди две години . От самото начало имаше проблеми от естество супер ниска подготвеност на персонала и липса на елементарна организация, което малко ме озадачи, ама си казвам какво от това аз нали ще си взема парите. Става въпрос за централата им в София, но както и да е няма да изпадам в подробности за какви смехории ставаше въпрос тогава. И така на въпроса обажда ми се вчера една оттам и ми казва лихвения процент по вашия заем малко се увеличава, защото libor euribor се увеличили( това ОК) но и борда на директорите на тази смешна за мене вече банка решил просто да вдигне освен това всички заеми с 1% ... , което ме изуми просто еми те утре могат да решат да го вдигнат с още 25% например. И така аз реших да проверя какво става с боровете( libor euribor) и какво се оказва тук е изненадата : 4.02863% на датата на която съм взел заема през 2007 и 05-12-2008 - 3.70250. След което си направих труда да го проследя по месеци и оказа, че той индекса де , никога през тези 2 години не е бил по нисък!!!! А колкото за моята лихва от 6.48 става 9.03. Вноска от 590 на 715. Много ми е интересно какво ви е мнението за тази банка и всъщност предполагам , че и другите са такива де и все пак смятам да я сменям ( естествено има наказателна лихва, ако рефинансираш от друга банка) , ама пари за 1 месец колкото да им ги хвърля там преди да изтегля нов заем все ще намеря. Дайте предложения за нов заем основан , обаче на опита ви от поне две години и най-вече последните няколко уж кризисни месеца. казвам уж заради боровете

smiling smiley
Re: за булбанк
12-12-2008 - 14:14:13
Да добавя източник - Всекидневни стойности за LIBOR и EURIBOR на БНБ. Да не каже някой, че си измислям [www.bnb.bg]
Увеличение на лихвата по заема 40 % никой ли няма да коментира как е с другите банки и те ли са толкова нагли. 40% хайде стига бе жан виденов ли е на власт?
Re: за булбанк
12-12-2008 - 14:23:02
Според мен нямаш далавера да рефинансираш. Едва ли в момента може да се намери кой знае колко по-добър процент. Аз съм подобен на теб пример, само че съм теглил от Райфазен. От 6.35% през юли 2007, декември 2008 г. вече е 9.25%. Вноската ми е подобна на твоята. Така че не си струва разходите за предварително погасяване и след това разходите за другата банка. Мислил съм го, но няма файда.
Всичките станаха един дол дренки, а и обслужването навсякъде не е на ниво. На теб поне ти се обаждат по телефона, а аз трябва да се уведомявам от сайта ( дори и писма не получавам ).
Re: за булбанк
12-12-2008 - 14:53:31
Проети си договора и се оплачи на Комисията за защита на потребителите. Неправомерно е вдигането с допълнителния процент. Моят кредит е от Уникредит, но в лева, лихвата се определя от Софибор и твърда надбавка. Не съм разбрал за такова еднопроцентно вдигане, но ако има, ще се оплача първо на комисията и после ще се консултирам с адвокат.. [www.kzp.bg]
Re: за булбанк
12-12-2008 - 15:08:46
Е едва ли не са се консултирали с адвокати за този 1 процент (колко ли ще лапнат от 1% върху всички кредити). Според мацката , която се обади са решили да е върху всички кредити въобще, дори не и само ипотечните. Как да с еоплачеме в тази комисия или ако не нека хората да са предупредени да не се занимават с тази банка.
Анонимен потребител
Re: за булбанк
13-12-2008 - 17:48:10
Първо си виж договора с какво е вързана плаващата част от лихвата ти. Ако е вързана за euribor предполагам увеличението ти идва със закъснение
[www.euribor.org]
и скоро трябва да чакаш понижение.
Ама доколкото си спомням след като се "отвързаха" от ОЛП на БНБ Булбанк минаха към "стойност на кредитния ресурс" ли му викаха, "базов лихвен % по кредити" или нещо такова, което се определя от самата банка. Е в такъв случай няма за какво да се жалваш. Общо взето събират се и решават и ти при подписване на договора си се съгласяваш. Имай предвид, че никоя банка няма да вземе толкова да вдигне ливата, че хората да избягат.
Re: за булбанк
15-12-2008 - 15:03:47
Quote

Ама доколкото си спомням след като се "отвързаха" от ОЛП на БНБ Булбанк минаха към "стойност на кредитния ресурс" ли му викаха, "базов лихвен % по кредити" или нещо такова, което се определя от самата банка. Е в такъв случай няма за какво да се жалваш.
Е да де то е ясно, че е така. Просто предпазвам други хора да внимават какво точно да четат в договорите и от кои банки да взимат кредити и от кои не, ако имат избор. Аз следващия път ще внимавам повече (и този път мислех , че съм внимавал и точно затова сега толкова ме е яд за 1% за здраве от борда на директорите) И освен това отворих тази тема с надеждата, че някой ще каже колко е доволен от неговата банка и защо . А и не съм сигурен , че не са се "отвързали" след като съм подписал договора.Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-12-15 15:05 от martinio.
Re: за булбанк
18-03-2009 - 22:41:57
Izwinqwam se z a latinicata,no v momenta nqmam kilica.Tazi banka-UNIKREDIT BULBANK e edna mafiotska striktura,koqto ograbwa bezpardonno naroda na Bylgariq.Lyjat,mosheni4estwa,dori i slujitelite im go znaqt i go kazwat pod surdinka.Molq,ne izpolzwajte tazi banka.Zaradi neq kato 4uq banka-za men tazi duma e mrysna.
Re: за булбанк
21-03-2009 - 22:08:49
Вече наистина не се изненадвам от факта че банките в България си правят каквото искат! След 4 месеца, ХОРАТА започват да се зачудват защо и както плащат на банките.
Изглежда че в България повечето хора не са наясно какво са подписвали при взимането на кредит, и какво и как трябва да плащат следващите години.
Израза - Бай Ганьо, е 100% верен за съжаление и затова и няма да се оправим скоро!!!

няколко линка по темата за промяната на лихвите при Уникредит Булбанк
[www.moitepari.bg]
[forum.imoti.net]

ето и абсурдните решения на БАНКАТА които са в противоречие с голяма част от
от отпуснатите ипотечни кредити от 2007,2006....

от месец Ноември 2008г - С Решение на Управителния съвет на УниКредит Булбанк АД се променя модела за формиране на базов лихвен процент (БЛП) по кредити и като цяло установения по кредитите годишен лихвен процент (ГЛП). Промяната е изразена в следното: Във всеки един момент от действието на договора за кредит, като сбор от приложимия към периода на олихвяване пазарен лихвен индекс за съответната валута / SOFIBOR EURIBOR, LIBOR / или друг догoворен лихвен индекс и премия, която ще бъде определяна и текущо променяна от Главния оперативен директор (ГОД) в съответствие с текущите разходи на Банката по привлечения ресурс. Размерът на премията ще се определя от 0 до 2 процентни пункта (200 базови пункта), съответно всяка промяна на премията ще се извършва със стойности в същия диапазон."

и от месец Март 2009 - [bulbank.bg]
„УниКредит Булбанк” АД уведомява своите кредитополучатели – физически
лица, относно следното:
С Решение на Управителния съвет на „УниКредит Булбанк” АД (с предишно
наименование Булбанк АД) и в съответствие с установеното в сключените договори за
кредит и прилаганите към тях условия по кредити, считано от 09.03.2009г. е увеличен
с 1 (един) процентен пункт действащият по тези кредити лихвен процент.
Промяната обхваща всички кредити в евро и швейцарски франкове,
предоставени от прекратените без ликвидация, поради вливането си в „УниКредит
Булбанк”АД, съответно „Ейч Ви Би Банк Биохим“ АД, и ТБ „Хеброс” АД, и
кредитите в евро, предоставени от „УниКредит Булбанк” АД (с предишно
наименование Булбанк АД).
Умоляваме кредитополучателите да осигуряват достатъчно средства по
разплащателната си сметка за покриване на плащанията по кредита, с цел неизпадане
в просрочие, а онези от тях, чийто кредит се издължава чрез паричен превод от страна
на работодателя – да го информират за новия размер на месечната вноска по кредита.
По отношение на кредитите, предоставени от прекратените без ликвидация, поради
вливането си в „УниКредит Булбанк”, съответно „Ейч Ви Би Банк Биохим“ АД, и ТБ
„Хеброс” АД и изплащани с равни месечни (анюитетни) вноски, новият размер на
вноската се преизчислява, съгласно Общите бизнес условия, веднъж годишно през
м.януари.
Re: за булбанк
26-03-2009 - 16:45:54
Странно, но няма много коментари, защо ли!??!

Защото тактиката на банката в момента е да връща старите лихви на тези, които се оплакват.
Тези които са се оплакали и са им свалили лихвите пък си казват: абе аз съм си доволен, себе си оправих, къде ще ходя по съдилища, институции да си късам нервите допълнително "за тоя що духа", че и без това малко ли време и емоции изгубих .... моята лихва нали я върнаха...

С тази масова психика, банката има прекрасните условия да "удовлетвори" жалбите на, смея да твърдя, нищожния процент податели и да продължи да си взема новите вноски от болшинството останали..

Тук трябва да се намеси държавата!

Не да се съдят, запарят, внасят смут и т.н.

Едно елегантно изнудване в стил: Вие сгафихте, нарушихте закона като страна по договор, кво да правим?

Възможни полезни за страната договорености:

- забрана за изнасяне на активи към централата;
- клаузи осигуряващи лесно кредитиране, предоговаряне, разсрочване на бизнеса и тн;

ех, да бях икономист, сигурно повече щях да се сетя...

яд ме е като знам как банката е извила ръцете на хората в договорите, а на нея няма някой да й го върне...

Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-03-26 16:49 от koqn.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход