Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Snimka
Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Възможно ли е такова рефинансиране

Публикувано от Ванката 
Възможно ли е такова рефинансиране
16-08-2008 - 18:02:32
Имам ипотечен кредит и 2 кредитни карти. Искам да погася картите. Освен основния вариант - да взема потребителски кредит, с който да погася картите, съществува ли вариант вече съществуващият ми ипотечен кредит да бъде увеличен с необходимата ми сума, която естествено ще бъде олихвена както според лихвата като за ипотечен кредит, така и според оставащите години от ипотеката. Идеята ми е да не вземам нов кредит, а да увелича "в движение" вече съществуващия. И дали по принцип това се прави с ипотечните кредити.
Re: Възможно ли е такова рефинансиране
17-08-2008 - 13:46:57
Може да се рефинансира да, вече зависи от банката Ви дали ще се съгласи. Отделно може да рефинансирате кредита от друга банка, но това е подходящо само ако ви предлагат по-изгодни условия от тези на Вашата банка.
CR
Re: Възможно ли е такова рефинансиране
17-08-2008 - 20:11:00
в общия случай, никой няма да ви отпусне допълнителен лимит по ипотеката, просто ей така без такса. ще ви рефинансират стария кредит (със съответните такса за предсрочно погасяване на стария кредит и усвояване на новия). без такси, трябва да сте много вип, някой да ви даде допълнителен лимит. това по първия въпрос.

по втория въпрос, не, почти никоя банка няма да рефинансира с ипотечен кредит (ниска лихва) кредитни карти (висока лихва). ще ви предложат потребителски кр. или тяхна кредитна карта, ако картите са от други банки.

Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-08-17 20:11 от CR.
Re: Възможно ли е такова рефинансиране
17-08-2008 - 20:53:35
В банката, лоято ти е отпуснала ипотечния павиш втора ипотека на имота за сумата която ти е необходима /ако обезпечението и дохода ти стигат разбира се/ и с паричките разкарваш другите два кредита. Не се прекарвай да минеш през цялата процедура отново в смисъл опитай да теглиш изцяло нов кредит а не да изплащаш старата ипотека за да правиш нова. /Минал съм по този път и работи/ Успех.
Re: Възможно ли е такова рефинансиране
23-08-2008 - 12:48:01
А защо не се сети за тези карти преди да изхарчиш всичко от ипотечния?

Пари лесно се взимат, трудно се връщат.

Явно и доход нямаш за нов потребителски кредит. Тъй че хващай се на работа и си връщай лека полека и вноските по картите. Лихвата не е толкова голяма, ако си внасяш редовно.
Re: Възможно ли е такова рефинансиране
23-08-2008 - 13:20:20
интересно ми е колко пари могат да се прекарат през кредитни карти та да станат необслужваеми и да им се търси рефинансиране.
еле пък за какво са похарчени- ама това е прекалено личен въпрос
ако искате отговорете
Re: Възможно ли е такова рефинансиране
10-09-2008 - 16:40:56
придържам се към мнението на jores. и аз сам го правил и става,проблема е само оценката на имота да покрива сбора от 2та кредита.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход