Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Ипотечен кредит но от кого?

Публикувано от slavnn 
Re: Ипотечен кредит но от кого?
07-07-2008 - 09:02:14
Гледам нещата и все повече се насочвам към Пиреос. Май за момента те са най изгодни. Спрял съм се на 30г. и ще погасявам предсрочно. Тази седмица ще отида да проверя на място. Ще проверя и в алианц, че там имам приятел, но условията им май не са много добри. Да се надявам че в Пиреос няма да направят проблем заради имота, че е на акт 14.

Благодаря на всички за помоща им.
Ще пиша тук какво е станало ...
Re: Ипотечен кредит но от кого?
07-07-2008 - 14:14:55
Моят съвет е да се обърнеш към някоя фирма за консултации по кредитите. Те работят безплатно и по никакъв начин не ти се оскъпява кредита. Спестяват ти ходенето по банките като ти предлагат условията на всички банки и ти изчисляват месечните всноски към всяка една от тях. В момента няма смисъл човек да се бъхти от банка на банка, като има възможност да му се спестят тези усилия. Нека бъдем малко европейци все пак smiling smiley
Re: Ипотечен кредит но от кого?
07-07-2008 - 17:44:02
Е няма такова нещо като безплатен обяд. Какво правят вземат комисионна от банката ли?
Ако вземат комисионна от там значи имат изгода да работят с някои банки. Значи имат изгода да спестят информация, за да ме насочат към банката, която искат.
Не че не искам да съм европеец ама не са ни още европейски услугите.

Все пак съм отворен за новото мога да пробвам.
Ако имаш опит с някоя такава агенция кажи и ще пробвам.
CR
Re: Ипотечен кредит но от кого?
07-07-2008 - 20:45:19
точно. прибират комисионна от банката на усвоен кредит. и имат интерес да те заведат там където на тях им е най-изгодно и лесно да мине кредита. хората, които търсят услугите им са най-незапознатите с материята и най-отчайващите случаи откъм структура на искането.

огромната част са предоволно некомпетентни. като всички комисионери, които лапат на пазара на имоти в бг.

свършете си работата сами и си проверете условията по банките сами, не се оставяйте някой полуграмотен псевдоспец, който в общия случай, си няма понятие какво е ОПР да мисли вместо вас. той си гледа неговата комисионна, не вашия интерес.Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-07-07 20:55 от CR.
Re: Ипотечен кредит но от кого?
08-07-2008 - 16:41:26
Българинът с неговия вечен скептицизъм smiling smiley Не отричам че има и такива дето те пращам където им скимне, но има сериозни професионалисти които си действат точно както трябва. За една такава фирма няма значение къде ще те прати да кандидатстваш а важното е на клиента да му е удобно структориран самия кредит. Обикновено такива фирми исмат сключени договори с всички банки, имат си хора, с които си работят добре във всяка банка така че няма значение в коя обанка ви пращат. А и клиентите правят своя избор според предложените условия. Е естествано някой който е на 56 години и иска кредит за 30 години, няма да отиде в ОББ където има възрастово ограниечение а, ще бъде пратен в ДСК. Така че си има и условия където трябва да се съобрази човек.Ние забравихме малко основната тема, но като цяло се надявам да съм ви бил от полза.creditconsult.bg
Re: Ипотечен кредит но от кого?
28-07-2008 - 23:42:41
Само да не е от пощенска взеха 40 лв за разглеждане + 120лв за оглед на апартамента и през цялото време да да доходите ви стигат всичко ще е наред, да ама не дадаха ни с 25000 по малко ама си прибраха паричките!!! :ami:

_

Недвижими имоти Добрич
ВиК услуги Варна
_
Re: Ипотечен кредит но от кого?
27-08-2008 - 12:18:24
отдели един два дена за обиколка из банките.това в интернет не отговаря на самата истина..........
Re: Ипотечен кредит но от кого?
27-08-2008 - 21:53:12
avatar
Пиреос хаха, вече са минали месец два, дано не си се минал.. Моят съвет пък е да искате всички неща, които ще подписвате с банките, а не да ви изненадат в деня на сделката, когато нямате избор вече.

Конкретно за Пиреос - лихвата в договора е сметната на база EURIBOR 2.5%, а има клауза, че ако същия се промени с 0.25 имат право да преизчислят процента и това, когато вече EURIBOR e 5. Много хитро (ама нали има балъци) - на другия ден след подписване могат да ви увеличат процента с 2.5 стига да искат. Така че точно Пиреос по-вероятно е най-неизгодната.
CR
Re: Ипотечен кредит но от кого?
29-08-2008 - 00:50:05
всяка една банка има инструмент да ви увеличи лихвения процент - стига да иска и колкото иска така че да си запази пределната доходност към която се стреми, в момента в който сметне за необходимо, че пазара го налага.
останалото е въпрос на време, конкуренция, възможности, продукти и стремеж за позициониране на точно определена пазарна ниша. гаранция-франция, че днес вземате кредита и след 30 години изплащане вноската ще ви е точно същата номинално каквато е била днес нямате и няма как да имате никъде.

п.с. пиреос, конкретно, освен фиксирани лихви (изчислени от приет базов за банката юрибор/софибор + надбавка), предлагат и плаващи лихви (пак юрибор+надбавка), актуализиращи се всеки месец.
Re: Ипотечен кредит но от кого?
29-08-2008 - 18:03:55
avatar
Да, но като някой избира банка за кредит, един добър критерий е това, колко тъпа тя смята клиента.

Понеже явно имаш афинитет към Пиреос, защо при обявяване на лихва примерно 6.5%, в договора пише EURIBOR+надбавка, като за този процент е изчислен на база EURIBOR 2.5% + 4% надбавка, когато EURIBOR няма нищо общо с 2.5%.

Коректно би било в дадения момент надбавката да е 1.5% и да пише EURIBOR + 1.5 за да си получат процента.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход