Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Ипотечен кредит но от кого?

Публикувано от slavnn 
CR
Re: Ипотечен кредит но от кого?
29-08-2008 - 20:34:28
пич, ВСЯКА ЕДНА фиксирана лихва, която се предлага на бг пазара се формира от базова стойност на някакъв индекс (бил той олп, блп, юрибор, софибор, етц) + избрана от банката надбавка. в момента, в който стане твърде неизгодна тази лихва, поради промяна нагоре в стойността на този индекс, банката винаги може да го актуализира като компонент от фиксираната лихва. и винаги ще го направи.
така че това, че е записано в договора не е проблем, проблем щеше, ако го нямаше в договора,
какво пише в твоя проектодоговор?! пише, че лихвата 6,4% е формирана при базова стойност на юрибор 2,5 + съответната надбавка 3,9%. харесва ли ти или не - това е истината. продукта е отпред две години, когато юрибора беше 2,5% и лихвата тогава така е формирана. което е изключително и само в твой плюс да го знаеш. но на теб явно ти харесва тези нещата да ги прикриват и да те лъжат, че 6,4% лихва е формирана от юрибор 5%, колкото е в момента и надбавка 1,4%.

не си знаеш интереса, бе пич. накрая такива като тебе най-много плачкат, от това и онова, дето уж не им било обяснено.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2008-08-29 20:44 от CR.
Re: Ипотечен кредит но от кого?
30-08-2008 - 03:34:55
avatar
Извинявай ама логиката ти куца малко. Би ли пояснил за мен, а и за четящите в какъв плюс за мен е това, че надбавката е 3.9, а не 1.4 %?

Много як въпрос "харесва ли ти или не" - да харесва ми EURIBOR да е 2.5%, ама той не е. smiling smiley

И договора е малко блябля с тия нарочно остарели данни. Като вдигнете лихвата с 2.5%, на тия които са ви се вързали им обяснявайте, че са подписали договор с текстове от преди 2 години, който е бил много "изгоден" в момента на подписването му.
CR
Re: Ипотечен кредит но от кого?
30-08-2008 - 08:59:29
плюс е за тебе да знаеш какъв марджин си е поставила банката да гони преди две години и да имаш предвид какво можеш да очакваш, а то е, ако юрибор продължава да расте, неминуемо актуализация на лихвата. и то не само при пиреос.

само че, лихвата няма как да бъде вдигната с 2,5%, колкото се е качил юрибор, тъй като пазарните условия за 2 години са се изменили драстично и всяка една банка е длъжна да се съобразява с тях, а не само със собствения си таргет преди 2 години. иначе просто ще се самоубие. това, което го сънуваш няма как да стане.
самия факт, че за 2 години, при 100% увеличение на юрибор лихвата не е пипана нито веднъж, а е сменена само годишната такса с месечна би трябвало да те наведе на тези мисли.

та, те хората те правят информиран участник в сделката с това пояснение, а ти роптаеш. :} естествено, нали е по-лесно да не четем и после като ни вдигнат лихвата да грачим, ама що ... :}
Re: Ипотечен кредит но от кого?
30-08-2008 - 15:24:58
avatar
Ти тези аргументи ги говори на баламите, когато подписват този договор с Пиреос.

Ясно е, че всяка банка има някаква схема за изчисление на лихвата, която рекламира и записани условия, при които тя би могла да бъде променена.

Проблемът във вашата банка Пиреос е, че още при подписване, клиентът попада в тези предварително записани условия и само от банката зависи кога ще повиши и с колко. Разликата между вашата и всички останали е, очевидна.

Щом "пазарните условия за 2 години са се изменили", а гоните лихва 6.4%, запишете просто днешната реалност - EURIBOR + 1.4% надбавка. Ама сте много хитри и пишете 3.9% надбавка. Благодаря за "информирания участник", ама горното се нарича по друг начин.
Re: Ипотечен кредит но от кого?
31-08-2008 - 22:47:35
[www.moitepari.bg]
Хубав и полезен сайт. От там излиза че за 20-годишен заем най-изгодни са Алианц. Питах в банката и се оказа, че наистина отпускат на 7.40%. Кредита няма такса обслужване, 10 лева се плащат месечно за обслужване на кредитните карти. moody smiley:
Re: Ипотечен кредит но от кого?
10-09-2008 - 16:35:34
CR тотално не в час , за какво и е на банката удостоверение за тежести като ще и даваш пари анема да вземаш,освен това Райфайзен е на 2ро место в Бълагария по активи.
CR
Re: Ипотечен кредит но от кого?
11-09-2008 - 21:46:02
nradev11 Написал:
-------------------------------------------------------
> CR тотално не в час , за какво и е на банката
> удостоверение за тежести като ще и даваш пари
> анема да вземаш,освен това Райфайзен е на 2ро
> место в Бълагария по активи.


да са живи и здрави тези кат тебе, които са в час, момко. :}
кой е на второ място по активи ще разбереш тук:

тук

кой къде е в жилищното кредитиране на физически лица:

тук

стига да си достатъчно грамотен :}
Re: Ипотечен кредит но от кого?
12-09-2008 - 01:11:53
CR ти си голем лаик бре , това е една от най-малките банки 90 милиона собствен капитал и 1 милиард актив това си е направо нищо,или си служител там и правиш реклама или по-вероятно хич не ти е ясно какво е това баланс.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-09-12 01:15 от nradev11.
CR
Re: Ипотечен кредит но от кого?
12-09-2008 - 19:31:30
големец си, моето момче, познах, че не те бива в четенето :}
нищо де, се ще се намери кой да отвори другите шийтове във файловете и да се осведоми, че РББ са извън топ 3 на банките с най-големи активи в БГ :}
Re: Ипотечен кредит но от кого?
13-09-2008 - 03:39:07
добре де признавам че exel не ми е силна страна ,прегледах и видех че са на 4то место.ама това за удостоверението за тежести ме разби.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход