Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Snimka
Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

проблем с заем след промяната на ОЛП

Публикувано от test 
Re: проблем с заем след промяната на ОЛП
05-06-2008 - 10:21:24
По принцип банката има право да прави каквото си иска с главницата или лихвата. До колкото разбирам вноската ти не се променила, а просто съотношението лихва- главница се изменя. Единстения начин да се променят нещата е да предоговориш кредита или да се рефинансира от друга банка. Другия начин е да се вземе кредит с намаляващи вноски като по този начин може да се чисти по-бързо главницата, така вноските ти в началото ще са по-големи, но с времето ще намаляват.

creditconsult.bg
Re: проблем с заем след промяната на ОЛП
05-06-2008 - 12:19:32
avatar
test,

информацията, която даваш е малко е за по-точен отговор. Трябват точните формулировки.

Дали е законно - мисля, че да. Знам за една лизингова компания, която работи на същия приницип. Но там и сумите и срока са много по-малки. Идеята е, да не се преизчислява всеки месец и да се променя вноската с 2-3 лв. Така клиентите знаят точно колко да внасят. В края на периода се изчистват разликите. Когато ОЛП падаше - всикчо беше ОК, клиентът накрая разбира, че е спестил примерно 0.5 вноска.

За ипотечните кредите - вероятно идеята е, че за 20-25 години ОЛП варира и разликите ще се компенсират. Но въпросът ти е логичен. Така, че карпо е прав, но в тези случаи има едни дребни букви в договора за неустойки.

Блондинка по душа
Анонимен потребител
Re: проблем с заем след промяната на ОЛП
14-06-2008 - 16:31:57
Първо вземи си прочети внимателно договора какво пише. Мисля по-принцип плаващата лихва ти я "обновяват" на 3 или 6 месеца. Виж какво пише за "обновяването" на вноската - то може примерно да е годишно, за да не се налага всеки месец различна сума да внасяш. Във всеки случай най-късно в края на годината трябва да ти обновят вноската. Новата ти вноска трябва да е такава, че кредита да се изплати за същия срок.
Re: проблем с заем след промяната на ОЛП
23-06-2008 - 18:09:41
ПОМОЩ - МТЕЛ Написал:
-------------------------------------------------------
> Мисля, че не си разбрал добре въпросът ми. Никой
> не пита за нещата, за които ти пишеш. Помисли, че
> и има и други опции, като например вместо да
> вложиш крупна сума в апартамент - може да го
> вземеш с кредит и същата тази сума да използваш в
> бизнеса си и да си докарваш доста по-голяма
> печалба, отколкото например да отдадеш
> апартамента, който си купил под наем или да го
> продадеш след Х години.
>
> тристаен апартамент в Лозенец - цена около 200 000
> Е, вноска по кредит за 20 год. - около 2000 Е,
> наем на същият апартамент 400 - 500 Е, явно си
> много скаран с логиката или си просто 10 - тина
> години назад, или за теб е по добре да имаш (
> виртуално ) апартамент на кредит и да му плащаш по
> 2000 Е на месец и да се биеш в гърдите, че е твой
> или да плащащ по 400 Е месечно под наем и да си
> въртиш бизнеса без кредити, демек на гол тумбак
> чифте
>


Човека има вноска 1000 лева, което e = на 500 EUR - точно колкото наема, който си цитирал!!! (Тия двете хиляди евро на месец.., верно ли не знаеш колко мааалко сделки с такива вноски стават!? ... хипер рядко!!! )
... ако ти предпочиташ да плащаш такъв наем.., (пари, потъващи в нищото), отколкото да изплащаш на банка заем, за скъпа кутийка.., която... "все пак".., "някой ден"... ще бъде твоя, твой проблем! ( и право на избор!) Но да пълниш гушата на някоя лелка, реститутка си е доста по-тъпичко.., си мисля аз!
Друг е въпроса, че на теб очевидно не ти се налага... и изглежда не би ти се налагало... Имаш на готово, или си неквия късметлия с пазарната ниша (ако стаа дума за бизнес) Истината е, че днес в България е сссупер трудно за младите семейства, особено ако нямат актив за старт..., подаден от някъде...
При минимална заплата 220 лв, колко смяташ, че е РЕАЛНАТА средна?! ... и колко 10 % са тия, които вземат повече от средните 500 - 600 лева..?!

:ami:
И само да добавя..: тонът ти е твърде нелюбезен! Точно като на един от типа "Хванал Господ за шлифера!" clap:Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-06-23 18:11 от rbbminkova.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход