Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Кога ще се спука този "страшен балон"?

Публикувано от Petyr 
Re: Кога ще се спука този "страшен балон"?
28-09-2007 - 22:09:06
kuku987,
ако някой ден се оправиш с буквите, може би живота ти ще се подреди по-добре!
ако изпитваш някаква носталгия към България, по-добре си слушай някое ИТ радио, а не се мъчи с тази латиница.....!
Re: Кога ще се спука този "страшен балон"?
28-09-2007 - 23:49:11
ne samo az pisha na latiniza.

moga da pisha i na kiriliza, prosto mi otnema poveche vreme che njamam cirilyc klaviatura.

kakto i da e umnite hora gledat sydyrganieto a ne formata.

zakachtite s formata sa si drebno zajagdane...

Pisheneto na kiriliza ne te pravi avtomatichno prav...

Syveti ot roda na: ti pyrvo (nparavi a,b,c,d) i posle (govori f,g,h,j) sa mi omryznali.
kakto i na vseki normalen chovek.

Aman ot (psevdo) normi v Bylgaria... sjakash tam ne hodjat v klozeta ili pyk ne se potjat...
evropejzite...

Govorih s moj poznat syrbin i kato mu prizakvam kakvi zeni na osnovnite stoki ima v Bg (ubedih se s ochite si predi 2 meseza) toj se hvana za glavata i vika: Ami taka e v Evropata...

Re: Кога ще се спука този "страшен балон"?
29-09-2007 - 00:10:08
kuku987,
Не ми се сърди, аз те разбирам и дори обичам......!
От последния ти пост се вижда, че се опитваш да подобриш нещата защото даваш един празен ред - явно с цел да те прочета по-лесно.....! Не е задължитено да знаеш как да си кирилизираш ПЦ-то, а пък може да ползваш такова в някой клуб.....!
Просто връзката между мисълта и клавиатурата е въпрос на тренинг, но това не е БОЛКА ЗА УМИРАЧКА.......! Преди да натиснеш "изпрати", все пак поогледай текста!
Много поздрави на сърбина - кажи му , че у нас идват да пазаруват гърци и румънци, а не сърби......което значи, че цените при сърбите са като нашите!!
Re: Кога ще се спука този "страшен балон"?
29-09-2007 - 00:31:41
Като тръгнат цените надолу тези, които се сетят първи ще си намалят цените по-ниско, че да се оттърват по-бързо.
Ще има и такива обаче живееще в отрицание и със цените от миналото лято. Обаче ще за това което са им предлагали 80х. няма да могат да продадът и за 60х.

Такива цикли в България не имало и на много инвеститори спекуланти и т.н. няма да разберат от къде какво ги е ударило.
Истинско чудо ще бъде ако цените максимум до две години не претърпят сериозна корекция.

.[www.beinsadouno.org]
Re: Кога ще се спука този "страшен балон"?
29-09-2007 - 00:45:14
Това че в провинцията има много празни паратаменти е известно. Но струва ли си да го продадеш за 20% от цената в София? Винаги търсиш 40-50% поне. А и имаш fall-back решение, ако не можеш да изплащаш софийския.

На Запад става все по-популярно отдалеченото работно място - инфраструктурата я има, а и не трябва да губиш всеки ден 2 часа в път. Например банков офис без банкови служители !!! Именно това са технологиите които възпрепятвстват свръх концентрацията. Ние сме по назад, но до няколко години (5-6) и в БГ това ще стане (може би в други области). Което означава, че скъпите сегменти ще изпуснат пара.

Tova megdu drugoto shte e poslednija gvozdej v kovchega na bylgarskata nazija kojato shte e spomen sled 20-30 godini...

Nazija unishtogena ot lakomija i tarikatlyk. Njama da e nito pyrvata nito poslednata
Poznavam v momenta hora koito rabotjat v Bylgaria za kitajzi v Ilianzi...

Aziatzite shte vi cidjat smetkata...
Shte vidite kakvo znachi tarikatlyk togava..


М/у другото какво ли си е мислил Иван Шишман когато Търново е паднало ? Легендата за главнята я знаете ...
Re: Кога ще се спука този "страшен балон"?
29-09-2007 - 00:55:17
Относно "страшния балон" казвам следното:
- Ще го спука този, който предложи същата площ на 1/3 от сегашните цени. Това е закона на свободния пазар. Или образно казано "пирон в балона".....АМА ТАКОВА ЖИВОТНО НЕМА...! Погледнете на женския пазар, като дойде някой с ниски цени какво става.....ЧОВЕКО ГО НЕМА!
Моите 100 апартамента, завършени преди 5 г., са ми под ръка - когато реша продавам 1-2 малко под пазарната цена и връзвам тримесечието, вместо да тегля пари от банката.....!
Re: Кога ще се спука този "страшен балон"?
29-09-2007 - 04:31:47
Парцалев, вмъквам малко off топик, за което се извинявам, но като стана въпрос за кирилицата, мисля, че ще е интересно да споделя една случка. Та ето какво ми се случи. Аз живея в САЩ. Преди 2-3 седмици ме вика една позната българка, дето не е в час с компютрите, защото и пратили снимки по е-мейла -abv.bg., и тя не знае как да ги отвори. Нейна приятелка се опитала да ги издърпа преди това, но не успяла...да видим дали ще познаеш защо.............................................................
айде да не те мъча...................................................
защото сайта бил на БЪЛГАРСКИ. Въпросната госпожа има поне средно, ако не и висше в БГ, и е дошла в САЩ като бая пораснала мома преди няколко години.Та отивам аз на компютъра, а там с големи букви написано "ИЗТЕГЛИ" до името на снимката. Направо щях да умра като разбрах какъв бил "ПРОБЛЕМА". Идеята ми е гледай как бързо се забравя българския, че и акцент се прихваща. И май точно тези хора, дето не са забравили съвсем българския, ама им е по лесно да пишат на латиница и акцента са го придобили за 1 година престой в чужбина, са най-големите специалисти по българското ежедневие и действителност. Знаеш кого визирам.
:ami:
Re: Кога ще се спука този "страшен балон"?
29-09-2007 - 07:01:41
Извън темата (OFF):
Да добавя и напомняне за бутона за смяна на език в сайта при пускане на ново мнение (nov post). Писането на "6liokavica" за мен е признак на ниско образование и култура. Който пише на това неразбираемо явление, явно се опитва да избегне елементарните правописни грешки. Липсата на бутони не е основание - има си и стандарт за писане чрез qwerty-клавиатури. Инсталирането на въпросния стандарт на машини с Win XP не изисква администраторски права. Правил съм го дори на компютър в библиотека в САЩ, където правата за настройване са силно ограничени. Оправданията на Куку са крайно неоснователни и дори начинът на оправдаване (sydyrganieto), ме кара да си правя изводи. Умните хора намират начин, не търсят оправдание...
Re: Кога ще се спука този "страшен балон"?
29-09-2007 - 10:00:27
avatar
Парцалев, това, че гърците и румънците пазаруват у нас може съвсем скоро да се обърне с нашата инфлация и лакомия на търговците:

news.bg

А това за 100-те апартамента, построени преди 5 години ако е вярно и ако има и други тарикати като теб...
Може да пукне балона съвсем, ама съвсем скоро winking smiley
Re: Кога ще се спука този "страшен балон"?
29-09-2007 - 11:11:00
според мен балон няма. ръста на цените е естествен , като следствие ръста на доходите, на цените на материалите и на очакванията на инвеститорите.
По принцип въпроса е макроикономически.
Със сигурност няма да се спука догодина, защото премиера заложи изкуствена инфлация от 10%, защото само платежоспособните инвестират в имоти, а те са и с най-висок процент на данъка върху дохода.
Според мен ръст от 10% със сигурност ще има. отделно инфлацията ще даде поне още 10%, защото алтернативна доходност на инвестираните пари е доходността по срочните депозити, а те достигат в някой банки до 6-7% и като за последно трябва да добавите инфлация от около 5-6%. така за догодина ръст от около 20% е напълно нормален за нашата икономика.
Колкото до цената на старите жилища.. разбира се че се определя пазарно и факторите са много далеч от самото жилище: инфраструктура, раьон в който се намира, как е поддържано, кои са ти съседите, има ли ново строителство каквото и да е то в околността и т.н.
брокерите казават че най-важното е локацията на имота, защото всичко друго може да се поправи или ремонтира.
При условие че в България цената на квадрат е най-ниска за целият ЕС то балон няма.
Балон щеше да има ако цената бе поне предпоследна в класацията за да може да се сравнява с по-ниската. Но интересното е че цената е под тази на страните от европа извън ЕС, така че: балон ако има то той няма скоро да се спука, защото има много да се пълни.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход