Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Сблъсък: БРОКЕР срещу КЛИЕНТ (или обратно)

Публикувано от ivo107 
Сблъсък: БРОКЕР срещу КЛИЕНТ (или обратно)
29-06-2007 - 16:09:26
Здравейте,

За да бъдем откровенни е безмислено да се въртим в омагьосан кръг кой е виновен за кошмара наречен "покупко-продажба на имот".Мъката на нашия пазар на недвижимости е че всяка страна мисли че е права.Да, ама не!

Само за пример давам от мои наблюдения:

От една страна БРОКЕРИТЕ - част от брокерите (не мога да дам процент тъй като човек никога не минава през всички брокери та да ги опознае, но те създават за съжаление усещането за болшинство) са без познания, говорещи наизуст, не отстояващи интереса на клиента, очите им гледат само паричните знаци, в някой случаи нагли и арогантни, а в някои - неугледни и нечистоплътни (това също има значение - по дрехите посрещат)

От друга страна КЛИЕНТИТЕ - в повечето случаи тръгващи с идеята че комисионна няма да плащат, част от тях не знаят какво искат, част от тях и пари нямат, но пък имат мечти (ама сиренето е с пари)
:}

Поздрави,

smoking smiley
Re: Сблъсък: БРОКЕР срещу КЛИЕНТ (или обратно)
29-06-2007 - 16:15:19
Здравейте,

В допълнение: Нещата са така защото в 95% от случаите и брокерите и клиентите са бедни! Жалко, но факт! Липсва спокойствие в работата, бонуси към клиентите, бохемия....... прилича по скоро кой колко ще си даде от кифлата с мармалада moody smiley

Но, пък никой не е казал че се живее лесно на Балканите smiling smiley

Поздрави,

smoking smiley
Re: Сблъсък: БРОКЕР срещу КЛИЕНТ (или обратно)
29-06-2007 - 17:26:59
Хайде пак с редовната вендета към БРОКЕРИТЕ. Защо не станеш и ти брокер пък да видим дали ще отговаряш на твоите "стандарти". За "незаещите брокери" мога да се съглася. Ако имаш съмнения, че твоя брокер не отстоява интересите ти - уволни го и си наеми друг. За "неугледността" мога да говоря много, но е индивидуално. Логично е да има брокери, които следват някакъв наложен стандарт на обличане и държане и такива, които нямат такива. Дали това прави едните или другите по-добри не знам.

Молбата ми към тебе е да станеш малко по-обективен в нападките си към брокерите. Давай конкретни примери - с имена и агенции. Така поне си полезен източник на информация, а не черна станция.



Редактиран 3 път(и).Последна редакция на 2007-06-29 17:28 от sofianec.
Re: Сблъсък: БРОКЕР срещу КЛИЕНТ (или обратно)
03-07-2007 - 16:59:15
Здравей,

Съгласен съм че трябва да се дават конкретни примери. Съжалявам че в момента не мога да приложа такива, не че не съм се сблъсквал с всяко едно от тях.И все пак нищо от казаното от мен не е фикция, за съжаление е реалност.Интересно ми е като се дават примери с конкретни брокери/агенции дали ще спомогне за подобряване на услугата.Нещата според мен се простират по далеч от това да си чешем езиците.Трябва да има закони и те да се спазват.За момента всичко е в зоната на добрата воля.А според мен че съм обективен, съм обективен - не съм спестил нищо и на 2те страни.Само където твоята плеяда ми звучи като на поредния "изтрещял брокер"

Поздрави,

smoking smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-07-03 17:00 от ivo107.
Re: Сблъсък: БРОКЕР срещу КЛИЕНТ (или обратно)
11-07-2007 - 21:04:45
в българия всеки е брокер-1,това ве4е е обща култута,2.топ имотите не се продават или мощни фирми свързани с овшорки строят.3-неземни адвокати ,приятели нотариуси оформят сделките,виж за гарсон/боксон. е борбата на гладниците при пе4алба на строитела 10-20 пъти,ще взимат комисионни ,има търсене.какви са цените по бул.българия-бизнес центъра сега ,а какви бяха?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход