Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Настана ли време?

Публикувано от rentier 
Настана ли време?
21-06-2007 - 22:13:18
Ровейки се из днешната преса бях сериозно обезпокоен от наличието на материали, които излагат съвсем нова тенденция в казионната преса в България. А именно, за наличие вече на тенденция за спад на НИ в България. Аз лично досега четях статии само за увеличение, което ме караше да изпадам в състояние на екстаз от благоприятното бъдеще. Ами сега? Настана ли време да продавам скъпи колеги?

21 юни 2007г, в-к "Сега"

Имотният пазар по морето замира

От лятото на миналата година цените на апартаментите в курортните комплекси край Бургас остават непроменени, а при някои от обектите дори се регистрира понижение. Сделки обаче почти не се сключват.
В момента в Елените, Дюни и Слънчев бряг предложенията за продажба на по-големи апартаменти са над 100, съобщават от портала imoti.net. Наблюденията им сочат, че през последните 20 дни липсват нови оферти за продажба. Според анализаторите предстоят трудни времена за продавачите на ваканционни имоти по Южното Черноморие. Причините са няколко - презастрояване, липса на вода и пречиствателни станции. Междувременно вчера малтийската консултантска компания Alyona Frendo предупреди "сериозните инвеститори" да не купуват имоти в България, тъй като пазарът е пренаситен и цените се очаква да започнат да се понижават в близко време.

21 юни 2007г, в-к Стандарт

Консултанти: Имотите ще поевтинеят

Сериозните инвеститори да престанат да купуват имоти у нас, заради пренасищането на пазара. Това съветват от малтийската консултантска компания "Alyona Frendo", цитирана от investor.bg. Бурното строителство щяло скоро да доведе до понижение на цените. Предприемачите щели да започнат да губят пари още през тази година. Незаконното строителство у нас заема 1/4 от пазара, твърди компанията. В момента няма отлив на купувачи, контрират брокерите от Asta Bridge, които работят предимно с чужденци.

Re: Настана ли време?
22-06-2007 - 05:03:56
"Боят настана, тупкат сърца ни ... " smiling smiley
Re: Настана ли време?
22-06-2007 - 05:51:34
Моментът настана. Всеки ден апартаментите ще падат с по 5%, и след 20-тина дена ще са съвсем без пари. Най-накрая ще дойде комунизЪма - всеки ще си вземе по толкова апартаменти, колкото му трябват.
smoking smiley smoking smiley smoking smiley
Re: Настана ли време?
22-06-2007 - 10:04:27
Нещо не се срещат в БГ тълпи от инвестиращи "малтийци" в БГ, а и население от 400 хил. души едва ли може да направи "тълпи" от инвеститори.
Re: Настана ли време?
27-06-2007 - 16:41:59
Колеги моля уведомете ме,когато имотите станат па 1лв/кв.м.,дотогава ще подремна :}
Re: Настана ли време?
02-07-2007 - 22:43:28
avatar
trol4e Написал:
-------------------------------------------------------
> Колеги моля уведомете ме,когато имотите станат па
> 1лв/кв.м.,дотогава ще подремна

Това беше много оригинално clap: :crazy:
Re: Настана ли време?
05-07-2007 - 17:40:37
Не е настанало време за спад в цените. През септември има да се взима много важно решение, което от значение за икономическата стабилност. Ако отпадне фиксирания курс на лева спрямо еврото, българската валута ще се обезцени значително, като се има предвид вътрешния и външния дълг. Предприятията, големите фирми, а даже в последно време и банките започват масово да купуват имоти с цел да избегнат обезценяването на свободните си средства. А като погледнете и информацията за имущественото състояние на политиците се вижда, че и те избягват кеша и търсят да инвестират в недвижими имоти. Така че, от тук натам не само, че няма да има спад, а предполагам, че лятото ще е много силен период за ръста на цените.
Re: Настана ли време?
05-07-2007 - 18:18:00
До септември няма да има промяна - лятото е време за почивка, а не за имоти.
Re: Настана ли време?
05-07-2007 - 18:38:57
Brian,
Едно подобно изказване :
"През септември има да се взима много важно решение, което от значение за икономическата стабилност. Ако отпадне фиксирания курс на лева спрямо еврото, българската валута ще се обезцени значително, като се има предвид вътрешния и външния дълг."
е много, много ангажиращо.
Моля те да споделиш, на какво се основава мнението ти, че това е на дневен ред.

Моля да споделиш при възможност, дали имаш достъп до сериозен източник, които аргументирано доказва, че левът е значително надценен.
Re: Настана ли време?
05-07-2007 - 20:40:11
Който е имал идеята , че имотният пазар е еднопосочен , трябва да я ревизира сериозно.Всички пазари рано или късно коригират,всички пазари работят на пирамидален принцип.Няма страшно от корекции,страшното е да се купи ПРЕДИ началото на корекцията.имотният пазар ускорява от 2001 год , когато един бивш зам. министър на финансите направи "прогноза" , че цените на имотите ще се повишат драстично в едно масово вечерно предаване по БТВ .
Като се има предвид,че пазарът ускорява около 6 год считам,че 3 години ще са достатъчни за възобновяване на посоката.Драстичен срив надолу едва ли ще има - все пак монополист цена не сваля но ще паднат наемите и то прилично.Ако за покупка на апартамент са инвестирани 30000 евро (инвестирани от банката,не от бившия собственик) това дава нива от 100 - 150 евро наем (средно)
Ако греша,направете търсене , вижте бройката на предлаганите имоти (увеличава се) и се сетете какво следва.
---------------
за времето от 19.01.2007 до 04.07.2007 са въведени в imoti.net ,@#$%& и portalimoti.com ОБЩО 139879 оферти

водя седмична статистика за въведени оферти

сега идва ред на инвестициите в къщи около София
първата новина в тази посока е от в. "Пари"

================================
Ако на 20 год НЕ СИ оптимист-нямаш сърце
Ако на 40 год НЕ СИ РЕАЛИСТ-нямаш - ? *xxx* *huh*
================================
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход