Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Колеги време е за ТАКСА огледи (2-ра част)! ТЕМА САМО ЗА БРОКЕРИ!!!

Публикувано от Продавач 
Re: Колеги време е за такса ОГЛЕДИ 2-ра част!
25-06-2007 - 22:10:50
"Проблемът на българското общество е, че прекалено много аматьори се мислят и се обявяват за брокери." :} :} :} clap:

Re: Тинки
25-06-2007 - 22:15:22
Да, де, но ако никой не го обслужва, сделка няма да има. А ако и той е харесал имота, значи че и той, и продавачът, и аз имаме интерес да стане сделка, така че 5 пари не давам за теориите ти и стигнем ли до там, аз тръгвам да я правя сделката. Ако човекът има някой друг предвид си казва, ако не- това е положението.

Твоите теории никого не интересуват- нито мен, нито продавача, нито купувача.
Re: Колеги време е за такса ОГЛЕДИ 2-ра част!
25-06-2007 - 22:16:05
avatar
Тинки Уинки Написал:
-------------------------------------------------------

>
> Никой не е казал, че искаме да си вършим работата
> сами или да те караме да работиш за нас за без
> пари. Това което се иска е право да си изберем с
> кого да работим, а не автоматично т.н. продавача
> работи с теб и купувача да е задължен да работи с
> теб.

Тинки,твое право е да се изявяваш като човек с ментални проблеми.Аз съм до тук.

ЩОМ НЕ ИСКАШ ДА РАБОТИШ С БРОКЕР,ПРОСТО НЕ РАБОТИ. НЕ СЕ ОБАЖДАЙ И НЕ ИСКАЙ ДА ТЕ ВОДИ КЪДЕТО И ДА БИЛО. ЗАЩО-ОБЯСНЯВА ТИ СЕ ВЕЧЕ ГОДИНИ...........

Re: Колеги време е за такса ОГЛЕДИ 2-ра част!
25-06-2007 - 22:22:40
Ама ти вярно сделки с недвижими имоти не си правил. За какво мислиш, че стават спорове? Единият предлага разплащането да стане в брой, пък другият по банков път. Единият не е чул, че има промяна в режима на облагане доходите на ФИ и мисли, че ако имотът се продаде от ФИ, на което имотът е дарен независимо кога, продавачът няма да плати никакъв данък, пък другият му разяснява промените.

За ей такива неща става въпрос. ПОДРОБНОСТИ. Какви противоположни интереси те гонят Тинки? Няма такова нещо и не може да има.
Re: Колеги време е за такса ОГЛЕДИ 2-ра част!
25-06-2007 - 23:08:45

Продавач,
Извинявцаи за късния отговор!!!
Пак нещо не сме се разбрали!!!Мислиш ме за някой друг!!!
Ама почвам по ред на номерата.
Работата ми е по маймунска и от твоята-демек акъл много не трябва!Така е -признавам си!Ако ти кажа обаче какво точно правя ще трябва да изтрия по горното и да почна да се превъзнасям.Повярвай ми ще намеря повече аргументи за това от теб!!
За училището пак няма да коментирам че ще доведе до излишни спорове.Ако искаш да знаеш ,мога да ти пратя лично съобщение.
Статията за маймуната я намерих и я постнах по рано,а и мнисля още една дето се говореше за брокери(не много ласкаво) ама пак да не влизаме в излишни спорове!
Явно сам те засегнал,за което се извинявам!
За островите ,колите и тн.-баркасх ме с някой друг!!!Es klasi sam виждал по улиците и по списанията!Вярно е обаче че като моята кола никoй няма-просто толкова стари коли вече никoй не кара(поне в Иреланд) smiling smiley .За пътуване-пътувам ,така е!Ама точно сейшелските острови сам ги пропънал! smiling smiley
За отваряне на агенция и работа като брокер се замислям все по сериозно!

За брокерите и хирурзите обаче разминаването ни е много сериозно!!!Ето ми аргументие:
Факт е че всеки може да стане брокер-изисквания и квалификации не се искат.Факт е и че 70% от брокерите са некадърни ама пак си работят това(За % вземам 70 щото ти си го казвал,аз мисля че са повече).Факт е 4 много хора са правили сделки без нуждата от услугата на брокерите.Дори 1 или 2 но все пак са се справяли.И понеже искаш конкретика-аз съм един от тях!!! А сега ще те замоля да ми отговориш ти за колко таксиметрови шофьори,брокери,счетоводители или каквито искаш, знаеш че са правили да кажем една проста бъбречне трансплантация???Това от хирургична гледна точка е много проста и лесна операция!!! Или един прост троен баипас-един хирург може да направи 3-4 за един ден!
Ама дори и само 1-2 операции да са направили !!!Моля за конкретика !!!

Проблеми си имам достатъчно свои и не храня илюзия че ще реша проблемите на света!!!
За даването на акъл: По скоро изразявам гледна точка и собствено мнение!!!
И последно: Народа е казал че на човек насила можеш да вземеш ама да дадеш- не можеш!!!
Предлагам да приключим с тоя спор !Не се и вписва в темата!!!

Ако искаш може да направиш една разбивка на услугата ти по компоненти та да видят евентуалните клиенти за какво точно и колко плащат!!!Да кажем примерно ако аз продавам имо за 50 000-за какво точно ще ми вземеш 1500? пусни го в отделна тема на подходящо място!!! Ако искаш разбира се!!! smiling smiley
Някъде беше поменал че ще го направиш!!! smiling smiley
Re: Колеги време е за такса ОГЛЕДИ 2-ра част!
25-06-2007 - 23:37:34
avatar
de da znam? Написал:
-------------------------------------------------------


> Ако искаш може да направиш една разбивка на
> услугата ти по компоненти та да видят евентуалните
> клиенти за какво точно и колко плащат!!!Да кажем
> примерно ако аз продавам имо за 50 000-за какво
> точно ще ми вземеш 1500? пусни го в отделна тема
> на подходящо място!!! Ако искаш разбира се!!!
> Някъде беше поменал че ще го направиш!!!

Аз имам друго предложение.Нали все към "белите" държави се стремим и от тях се учим. Защо не ни разкажеш в подробности как работи една АНИ в Ирландия. Как и къде рекламира,как се свързва клиента с нея...........АБСОЛЮТНО ВСИЧКО-стъпка по стъпка. Нека да направим сравнение.


smiling smiley
Re: Колеги време е за такса ОГЛЕДИ 2-ра част!
26-06-2007 - 00:30:14
znachi za edna usluga ne moje da ima plashtane 2 pati.sled kato ima taxa ogled ne moje da ima komisiona. Davam 1 primer sas moi prqtel ot Greece.Iskashe dvustaen po naem obzaveden bez prencii za cena i kvartal. beshe gledal 60 apartamenta koito beha nai mizernite dupki v Sofiq i davashe 5 lv za ogled.Estestveno. Brokera ako mu pokaje neshto prilichno poveche nema da vzem po pet leva.za toq mesec dade 1500 Euro za hoteli.sled kato az mu potarsih apartament mu namerih na 2riq ogled sreshtu 100euro komision(polovin naem) I spored vas koi izliza nekorecten v sluchaq.
Re: Колеги време е за такса ОГЛЕДИ 2-ра част!
26-06-2007 - 01:16:27
Камелия,
По рано в темата сам сложил две статии точно за агенции в Иреланд!
Прочети ги и ще видиш че хората след банките най-недоволни са от агенциите за имоти!
Обикновено давам примери от иреланд защото тук живея в момента!Това е житейския опит които имам и се опитвам да го споделям.Далеч сам от идеята че всичко е наред тук или в която и да е бяла страна.Имат и по хубави неща от нас както и много по лоши!Аз се опитвам да гледам тези в които са по напред от нас и да извличам полза от това а и да давам идеи който може би са приложими у нас!Факт е обаче че досега не съм срещнал човек който да е доволен от брокер или агенция в Иреланд!Същото го пишат вестниците почти всеки ден!!!Подробности за работата едва ли мога да ти дам!Ето обаче малко об6ти приказки!!!
Брой на агенциите-1500-като не гарантирам че е така.Видях го в една статия!
Комисион м/у 0,5 и 1,5 %
Комисиона се взема само и единствено от продавача или от наемодателя!
Като решиш да си продаваш имота с агенция правиш следното:
Избираш agent и му се обаждаш,той идва и оглежда имота,казва ти колко можеш да очакваш като цена,ако те устройва подписвате договор(можеш да продаваш и с повече от един agent и те знаят един за друг,продава този който прав ти намери клиент).договор не съм виждал и не мога да коментирам. Възможно е да е незаконно да искат да са ти единствен продавач!!!Тук има доста закони които защитават клиента ,така че и да подпишеш нещо което те ощетява то е невалидно.Има закони според които не можеш да даваш имот под наем ако не отговаря на определен стандарт-например 1 тоалетна на всеки 2 стаи,не можеш да даваш имот под наем без да има топла вода и тн.Не че се спазват де!!! Много имоти се продават и на търг-обявява се начална цена ,прави се реклама,обявява се дата за търга,потенциалните клиенти идват и наддават.Ако никoй не даде началната цена имота се оттегля или се правят оферти под началната цена.Ако продавача приеме се сключва сделка.Друг вариант е пак нещо като търг но по телефона.определя се срок да кажем 1 месец.Има начална цена и всеки заинтересован наддава докато остане само той.При повдигане на залога агента уведомява всички участващи в наддаването.Как купувачите разбират дали има и други наддаващи и че те наистина наддават е неизвестно поне за мен(в пресата има много коментари че се вършат фалшиви наддавания и измами).
Рекламата е същата като в БГ-интернет,вестници,списания,брошури,рекламни витрини,по малко радио и тв.често ти пускат в пощата брошури че търсят къща в района и плащат до определена цена.Някои продавачи организират партита или барбекута като канят всеки който може да е заинтересован..
За 2006 година средна цена на къща в Дублин-480 000 еуро за Иреланд 340 000.Нормална(средна)къща е с 3 спални 2 бани,малка градина,около 140-150 квадрата.Апартаменти в Дублин 4000-5000 еороМ2.
За 2006 броя на частно продадените имоти се е увеличил 400% или 4 пъти-това пак е от статия .От същата статия -20% от имотите в САЩ се продават частно!!
Дано да съм бил полезен.ако науча още нещо интересно ще пиша пак!! smiling smiley
Анонимен потребител
Re: Тинки
26-06-2007 - 08:22:13
ако ти на своя глава тръгваш да правиш някакви работи без никой да ти ги е възложил недей иска после да ти се плащат, защото както каза веднъж 4ovek ставаш като миячите на прозорки по кръстовищата - ти не искаш да ти мия прозореца те го правят пък после едва ли не трябва да се чувстваш задължен да им платиш нещо.
Анонимен потребител
Re: Колеги време е за такса ОГЛЕДИ 2-ра част!
26-06-2007 - 08:36:19
Ами нали затова ви казвам първо да си изясните какво иска клиента - трябва ли вместо да му отделиш един час да си изясните какво иска да го водиш на 100 места, че да разбереш какво търси.
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.