Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Дали не задминахме германците по цени?

Публикувано от biborana 
Re: Дали не задминахме германците по цени?
15-03-2007 - 16:19:18
А дали в Букурещ е по-евтино отколкото в Будапеща?
Re: Дали не задминахме германците по цени?
15-03-2007 - 16:37:12
Сервел, здравей!
Бих казал, че щеше да е хубаво да имаш и допълнителен коментар, защото той прост осе налага :-)))
Доста интересна е тази оферта.
За съжаление и доста сложна, а и начинът, по който са представени нещата не ми дава достатъчно основание да кажа: Всичко е недвусмислено ясно.

Един поглед те кара да си мислиш – около 4000 м2 парцел за застрояване в бившата столица на Германия за 250 К Евро – или по около 62 Е м2. Чудесно.
Добре, но това за съ жаление е само част от истината.
Други положителни обстоятелства:
– има издадено разрешение за строеж.
- има издадено разрешение за строеж и върху покрит паркинг , който е в съседство.
- При закупуване на терена трябва да се придобие и собственост на едно жилище от 81 м2 в съседната сграда ??? (Това май не ми се иска да го коментирам, дано несъм го разбрал :-)))
Негативни обстоятелства:
- парцелът е с много неудачна форма и в тази връзка разрешената ЗП е само около 850 м2
- разрешамат строителство на максимално 3 етажа,
- задължен си да построиш върху 888 м2 върху покрития гараж 4-етажна сграда. Да обаче по никакъв начин не става ясно дали цената за правото на строеж врху тези 888 м2 е включена в посочените 250 К евро. По-скоро не . Ще обясня по-долу.
- Строителство върху съществуващ подзевем гараж, при условие, че не са заложение подходящи фундаменти си е сериозно техн. Предизвикателство, а за парите не ми се мисли. Не забравяйте, че това се намира на брега на Рейн.
- Вижте по-горе, че всичко се продава в комплект с едно жилище. За съжаление същото това жилище е описано като самостоятелен имот в предлаганити от маклера недвижимости на цена от 75 К евро.
- Допълнително от жилището трябва да си купиш и още 15 паркоместа. При неясни условия. Не ми се търсеше повече.

Исках да внеса само малко повече “неяснота” :-))) по предложението. В интерес на голата обективност.
Не гледайте на писмото ми като на нещо, което трябва да звучи негативно.
Цените, които се предлагат са много добри. Бих казал напълно съпоставими с нашите в номинално изражение. Пък Германия – тя откога ни диша прахта :-))))

Re: Дали не задминахме германците по цени?
15-03-2007 - 19:19:50
Човек,

Букурещ, който до 1997 г бе 2 пъти по-евтин от София, 2005 г бе по-евтин с 20-30 %от София. През 2006 я понастигна, сега е далеч напред в оферти продава. Но на почти всички пише negociabil, т.е май тук го казват коментар.
Живяла съм там през 90те. Прочетох и интересни статии, ако имам време ще преведа нещо за форумците и ще споделя реални впечатления от техните блокове и за сделки в миналото.
Но с румънците все си гледаме в паничката - те казваха не може Букурещ да е по-евтин от София, като е 2.5 пъти по-голям, а сега ние пеем такава песен.

Re: Дали не задминахме германците по цени?
15-03-2007 - 21:16:24
Прочетох, че Будапеща е единствената (от група изследвани) столица в Европа с намаляващо население; А Румъния е 22 милиона и процеса на концентрация към Букурещ е по-силен отколкото в България (ние поне имаме по-голямо Черноморие)

В тази връзка ми се струва, че Русе ще се превърне в атрактивен град - просто на фирми с офис в Букурещ ще им е удобно да имат българско представителство в Русе.
Re: Дали не задминахме германците по цени?
16-03-2007 - 11:16:21
Изобщо няма да им е удобно да имат офис за България в Русе. Много е близо до централния в Букурещ и далеч от София, Пловдив, Видин, Смолян.... По скоро ако инвестицията в склад, цех или нещо по-добно е поевтина в Русе офиса в Букурещ ще управляа складовата база в Русе, дори и за пазара в Румъния. Виж как правят фирмите в България - офис в София, основната производствена или складова база извън София, че е по-евтино. Русе е обречен да бъде завладян от Букурещ.
Re: Дали не задминахме германците по цени?
16-03-2007 - 11:20:05
А като ще е Русе, защо да не е Гюргево. Там също поляни за складове дал господ, а я няма езиковата бариера.
Re: Дали не задминахме германците по цени?
16-03-2007 - 11:30:04
Имах предвид да напиша ако е по-евтино в Русе отколкото в Румъния. Иначе ще е Гюргево. А езиковата бариера не е проблем - вече румънец може да работи в България и българин в Румъния. т.е. нищо не пречи в склада в Русе да работят румънци, а в Гюргево българи.
Re: Дали не задминахме германците по цени?
16-03-2007 - 12:02:10
4ovek,

вероятно и в Русе и в Гюргево ще работят българи. Заплатите в Румъния са по-високи, поне тези в Букурещ на квалифициран персонал (више, езици и т.н).

Още през 1997 стартова заплата на човек с горните качества беше 300 - 1000$ (техен престижен универитет + 1 или 2 западни езика). Сега мисля, че са около 2 пъти по-високи от БГ. Но въпроса със заплащането е сложен и у нас и у тях.
Re: Дали не задминахме германците по цени?
16-03-2007 - 15:14:36
Njakoi ot4ita li fakta, 4e nikade osven v BG ne se iz4isljavat plostite na dadeno jiliste po vanshni steni, golemite terasi ot opredelena golemina na gore vlisat s 1/2 ot plostta si, viso4ini pod ot 1,40m pri skosjavanija ne se brojat, obstite 4asti ne sa 4ast ot jilisteto i 4e njama takiva viso4ini ot 2,35m. Taka 4e v Bg realno vaobste na sa po-niski zenite.
Re: Дали не задминахме германците по цени?
16-03-2007 - 15:45:40
Еййй, дойде някой, прочете 2 теми и реши, че той е открил топлата вода. Отчитаме - всичко отчитаме. smoking smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход