Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

продажба преди датат посочена в предварит.договор за продажба

Публикувано от bilianka 
продажба преди датат посочена в предварит.договор за продажба
28-10-2006 - 23:35:09
Здравейте имам следния проблем и се надявам да получа съвет спешно.....
Значи имам подписан предварителен договор за продажба /аз съм продавач/ .Датата за продажба е края на годината, но купувача иска час по скоро да прехвърляме ,вероятно заради скока на цените пък и защото на човека си му трябва да живее в София , та по този повод големи спорове и дъндании , аз обаче заради сметка в топлофикация имам още малко нужда от време тъй като сметката е неправомерна и ми е даден срок от тях че ще бъде изчестена на 15 ти следващия месец , но купувача е толкова припрян че ме побърква вече и даже ме упреква че не съм в правото си да задържам и си иска капарото и уговорената неустойка ...........чудя се на наглостта му , разбирам го но не съм съгласна да прехвърляме и да задържа част от парите заради Топлото , и така до онзи ден когато той ми е изпратил нотариална покана да се явя на изповядване на сделката , при уговорен от него нотариус и т.н .Мисля че имам права и то доста но някой би ли ми описал по най чистия начин да се разберем , това което искам е да мине покъсно сделката но той ме упреква че ще ме съди ако не се явя. При друго положение бих го пратила.......но не желая да давам грешни пари за неустойка по договора :g:
Re: продажба преди датат посочена в предварит.договор за продажба
29-10-2006 - 12:29:41
avatar
Добре,де,щом той иска да прехвърля,нека ти плати сметката за парното и изповядвайте.За какво си се запънала толкова?Що се отнася до нот. покана-ти и да се явиш пред нотариуса,ще му покажеш крайната дата в предварителния договор.Нищо не може да направи купувачът насила.Ако се опита да развали договора,капарото остава за теб.Отделно от това,можеш да действаш и по чл.19 от ЗЗД. и пак да приключиш сделката :}
ven
Re: продажба преди датат посочена в предварит.договор за продажба
29-10-2006 - 13:55:48
Ами човека може да е нещо на зор smiling smiley

Аз например имам един съсед който по спешност си купи апартамент, поради факта че живее под наем и се наложи спешно да се изнесе (поради безумия на хазяина) преди края на месеца. При твоя човек може да има нещо подобно.

Така че, и аз не разбирам какво те бърка ако сключите сделката по-рано при положение че можеш да се подсигуриш за сметката за топлото?
Re: продажба преди датат посочена в предварит.договор за продажба
30-10-2006 - 09:01:27
Притеснява ме факта ,че той/купувача/ иска сумата която дължа към топлото да ми я задържи , пък аз имам начин да се освободя от задължението тъй като е начислено но не е мое , в момента действам по въпроса в Топлофикация ми обещаха,но ще стане ясно в средата на ноември , а човека бърза .

Честно казано не знам как да тълкувам
Чл. 19. Предварителният договор за сключване на определен окончателен договор, за който се изисква нотариална или нотариално заверена форма, трябва да се сключи в писмена форма.
Предварителният договор трябва да съдържа уговорки относно съществените условия на окончателния договор.

Всяка от страните по предварителния договор може да предяви иск за сключване на окончателния договор. В такъв случай договорът се счита сключен в момента, в който решението влезе в законна сила.





Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2006-10-30 09:06 от bilianka.
Re: продажба преди датат посочена в предварит.договор за продажба
30-10-2006 - 14:06:50
Привет! Ами с две думи, нали си имаш предварителен договор, в който има параграфи, като сума,срок и при какви условия ти ще продадеш, а той ще купи имота. Щом крайния срок е еди кога си, никой не може да те задължи ти да сключиш окончателен договор по-рано. Нека си ...... нотариалната покана където иска. А относно проблема ти с топлофикация, сега има нови правила, нека той да проучи и тогава да се прави на разбирач. Успех!!!
Re: продажба преди датат посочена в предварит.договор за продажба
30-10-2006 - 15:23:58
Мерси Мастер , ще проуча правилата за Топлото ,днес избегнах нотар.покана не желая да я получавам ЕЙ ЛУДИ ХОРА , се едно си купуват круши и ги искат на момента :crazy:
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход