Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Snimka
Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

въпрос за препродажба след ремонт

Публикувано от annia 
въпрос за препродажба след ремонт
29-10-2017 - 11:10:40
Привет.на всички! Тъй като имам намерение да закупя апартамент за тотален ремонт с цел обновяване и модернизиране и след това продажба( с цел печалба) имате.ли впечатления от този тип бизнес? За София става въпрос? Ориентирам се към център и Изток, разполагам с около 100000 е за покупка и ремонт. Дали ще имам успех....нова дейност ще е за мен....много ще ми е интересно да чуя мнения! Благодаря!
Re: въпрос за препродажба след ремонт
02-11-2017 - 13:02:24
Това 100000 евро ли е или лева, че не става ясно. Но и в двата случая според мен си позакъсняла. Пазара позатихва и цените се успокояват. Преди 2 години може би ако беше започнала щеше да направиш не малко пари. Но сега вече едва ли.... Като се имат предвид разходите по самото купуване - продаване и че в тези квартали купувачите гледат повече локация, отколкото ремонт и обзавеждане и разликата в цената няма как да е повече от 10 000, а всеки ремонт отива около 15 000 и то в евро... Сами си правете сметката.
Re: въпрос за препродажба след ремонт
12-11-2017 - 15:52:23
Написала съм "Е", евро.
Аз говоря за локация Патриарха , Гурко, Л.Каравелов и в близост до НДК, МА - и то за тотален ремонт - не на всеки купувач му се заема с гробници. Ще направя евтино приличен ремонт , и ще гледам цените наоколо - ако са за тази квадратура 120 000 цена продава, ще търся отправна точка около 70-80 хил евро закупна цена.
Цените в идеален център ще вървят още нагоре две години според.мен.
Благодаря за мнението.
Мисля за фирма, която.да развия ,.за целите на закупилите на шпакловка и замазка, като предлагам не само довършителен ремонт, но и материали с отстъпка - като аз.ги купувам с 30/40% отстъпка , а ги предлагам с 10/15% за крайния клиент, който за един апартамент не може да получи толкова. И това ли е късно според вас, или....
Re: въпрос за препродажба след ремонт
08-01-2018 - 10:07:35
avatar
Ако не се занимавате с професионално с посредничество при покупко-продажба на имоти значи няма как да сте в час какво се търси и какво и на какви цени се реализира. Не ви съветвам да се правите на спекулант освен ако не намирате с връзки имоти, които ги няма обявени на пазара и са с поне 20% по-евтини от аналогничните на тях. Иначе ще търпите сериозни загуби пълно е с такива "инвеститори", които си мислят, че купуваш - ремонтираш и хоп печалбичка. Освен това има и данък печалба помислете и за него 10% не са много, но ако се наложи да продавате на загуба ще ви дойде в повече. По-добре купете, ремонтирайте и давайте под наем за 3-5 години след това една боя и продавайте тогава ако пазарните цени са по-високи, но за целта трябва да имате търпение, а тогава и данък печалба го няма. Също така не ви съветвам да купувате имоти на партерни и последни етажи и също ако е на 4-ти или по-висок етаж ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да има асансьор инак няма продаване на пазарна цена. Също така не купувайте жилищни имоти, които гледат към булевард. Успех!

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход