Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА: 2016

Публикувано от paul 
Re: ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА: 2016
28-12-2016 - 08:16:23
Quote
Inform

Честито на всички русофилчета!

/

информе ти си комунде, което го е яд че другите печелят. ти да не искаш да е като едно време - уравниловка и на всекиго по равно ?? между другото колко стинки лихва получаваш от влоговете си ?? не ти ли се иска да разбиеш тази лоша банкова система, която така те прецака ??
Re: ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА: 2016
29-12-2016 - 09:36:13
Около 250 000 нашенци ще посрещнат новата година със запор на заплатата по данни на частните съдебни изпълнители у нас и на НАП, цитирани днес от "Монитор".
Сметките показват, че всеки десети работещ в България е с блокирана сметка заради висящи дългове, уточнява всекидневникът. Често мярката налагат заради големи суми частните съдебни изпълнители (ЧСИ).

В една трета от случаите обаче до запор на трудовото възнаграждение се е стигнало заради малък дълг от 20 до 50 лв. към КАТ или към друга държавна институция.

Доскоро подобни задължения се считаха за несъбираеми, тъй като рядко длъжниците доброволно ги плащаха в срок, а след това давността им изтичаше, обясниха бирници.

След промени в законодателството обаче в последните две години неплатените фишове към КАТ след третия месец се изпращат за събиране към публичните изпълнители на НАП.

Те от своя страна пускат покана за доброволно изпълнение и ако дългът не бъде покрит в рамките на 2 седмици, следва запор на заплатата.PS: Продажби на жилища
!?!*ok*
Re: ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА: 2016
31-12-2016 - 09:59:51
През 2009г.: 
1) - изплатените пенсии в България бяха 6,480,412,548 лв.
2) - в края на декември домакинствата дължаха на Банковата Система на България за жилищни кредити сумата от 8,953,588 хиляди лв. 
Тоест жилищните кредити все още бяха с НАД 2.47 МИЛИАРДА лв. повече от изплатените пенсии.


За сравнение за 12-те месеца от началото на декември 2015г. до края на ноември 2016г.: 
1) - изплатените пенсии в България бяха вече 8,688,006,799 лв. 
2) - в края на ноември 2016г. домакинствата дължаха на Банковата Система на България за жилищни кредити сумата от 8,780,893 хиляди лв.
Тоест жилищните кредити вече бяха с ПО-МАЛКО ОТ ЕДВА 93 МИЛИОНА лв. повече от изплатените пенсии.


Честито, скоро пенсиите ще бъдат ЗА ЩАСТИЕ много по-важни за икономиката на България отколкото жилищните кредити!


noi.bg/aboutbg/st
bnb.bg/BankSupervision/index.htm
Re: ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА: 2016
02-01-2017 - 09:01:13
Quote
paul

Те от своя страна пускат покана за доброволно изпълнение и ако дългът не бъде покрит в рамките на 2 седмици, следва запор на заплатата.

PS: Продажби на жилища!?!*ok*

149 евро топ локейшън ?

PS: Ха ЧНГ, Нова година, нови надежди !Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2017-01-02 09:02 от PER0.
Re: ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА: 2016
05-01-2017 - 20:09:55
Домакинствата дължаха жилищни кредити на Банковата Система в България:
1)
- в края на 2009г. сумата беше 8,953,588 хиляди лв.
2)
- в края на ноември 2016г. сумата беше 8,780,893 хиляди лв.
Тоест за ПО-МАЛКО от 7 години има СПАД ОТ НАД 172 МИЛИОНА лв.


За сравнение домакинствата дължаха жилищни кредити на Банковата Система в Еврозоната:
1)
- в края на 2009г. сумата беше 3,551,673 МИЛИОНА евро
2)
- в края на ноември 2016г. сумата беше 4,040,955 МИЛИОНА евро
Тоест за ПО-МАЛКО от 7 години има УВЕЛИЧЕНИЕ ОТ НАД 489 МИЛИАРДА евро докато в България през същия интервал има СПАД ОТ НАД 172 МИЛИОНА лв.


Честито!


[sdw.ecb.europa.eu]
[www.bnb.bg]
ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА: 2017
11-01-2017 - 08:50:17
Бумът на глобалния пазар на жилищни имоти изглежда се изчерпва на някои места. Най-бързо растящите пазари в Азия, Близкия изток, Латинска Америка, Африка, както и Нова Зеландия или вече отчитат спад на цените, или ръстовете рязко се забавят, отчита онлайн изданието Global Properrty Guide в актуалния си доклад за третото тримесечие на 2016 г.

Докладът на изданието за последните три месеца на миналата година се очаква да бъде публикуван през март.

България отново не фигурира в класацията заради липсата на точни данни от Националния статистически институт.*xxx*
Събитията в Турция от последните месеци след опита за преврат вече се отразяват на пазара на имоти в страната. От лидер в класацията на изданието страната потъва до 13-то място по ръст на цените на жилищата. Темповете на увеличение на цените се забавят до под 5% на годишна база, като спрямо второто тримесечие е отчетен и минимален спад.
Най-бързо растящият пазар на имоти в света вече е Шанхай в Китай с 24% годишен ръст на цените през третото тримесечие и 5,5% спрямо периода юли-септември.
Второто място е за Исландия с годишен ръст на цените от почти 11%, а на трета позиция е Канада с 10%.
Топ 10 се допълва от северната ни съседка Румъния с 9% годишно повишение на цените на жилищата през третото тримесечие, Германия, Швеция, Ирландия, Латвия, Естония и Япония.

Същевременно в Катар е отчетен най-силен спад на цените на годишна база за периода – 13,3%. Втора е Русия с 11,3%, а на трето място е Бразилия със 7,7%.

В топ 10 по спад на цените попадат още Монголия, Хонконг, Черна гора, Филипините, Тайван, Украйна и Сингапур.

Изданието подчертава, че все още е рано да се говори за край на бума на глобалния пазар на жилищни имоти предвид факта, че все още се отчитат ръстове на повече пазари, отколкото са пазарите със спад на цените или обрат на тенденциите.
Re: ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА: 2017
13-01-2017 - 08:38:23
Общините ще вдигат данъци, докато не сменим модела
Въпреки че 2016 година беше много добра за приходите в държавната хазна, състоянието на местните бюджети съвсем не е розово*pardon*


Комбинацията от повече трансфери от държавата и допълнително изтръскване на джобовете на хората е пробвана неведнъж, без реално да е подобрила положението на общинските администрации.
Броени дни преди да бъдат приети общинските бюджети за 2017 г., можем да очакваме, че немалко общини ще повишат местните данъци и такси. Пловдив, Бургас, Русе, Перник и Кърджали са една малка част от общините, където се обсъжда едно или друго покачване на местните налози.
Въпреки че 2016 г. беше много добра за приходите в държавната хазна, състоянието на общинските бюджети съвсем не е розово – към третото тримесечие на 2016 г. общинският дълг е на нива от над 1,2 млрд. лв. (половината е на столицата), просрочените задължения на общините вече са над 200 млн. лв., а 65 общини отчитат текущо дефицит.
Един по-внимателен поглед върху данните показва, че около 1/3 от общините изпитват сериозни затруднения и увеличават просрочените си задължения. Съвсем очаквано немалка част от тях ще погледнат към възможностите за повишение на приходите.
Тази тенденция не е нова. През миналата година в Института за пазарна икономика са регистрирани 81 случая на увеличени местни данъци и такси, което е повече от общия брой повишения за 2014 и 2015 г. Случаите на намаление през 2016 г. бяха едва 17.
Най-честите промени са по отношение на такса смет, но това обикновено са малки промени в промилите, които да отговорят на план-сметката за съответната година. Най-вероятно местните власти отново ще се фокусират върху имуществените данъци – това са данъците върху недвижимите имоти и превозните средства, както и данъкът върху възмездното придобиване на имущество. Това са на практика и налозите, които съставляват огромната част от собствените данъчни приходи на общините.
Хронична липса на собствен ресурс
По-високите местни данъци обаче не са по вина единствено и само на местните власти. Неведнъж се е коментирало, че общинските бюджети страдат от хронична липса на собствен ресурс, което е предпо-ставка за финансови затруднения. Данъчните приходи на общините за миналата година са в рамките на около 800 млн. лв., което е под 1/5 от всички общински разходи (без да броим европейските средства) и едва около 3% от всички данъчни приходи по националния бюджет.
Именно поради силно ограничените си възможности за данъчни приходи общините в затруднение често поглеждат и към т.нар. неданъчни приходи – това са най-различните такси, сред които за детски градини, за търговски обекти и ползване на тротоари, за паркиране в определени зони и т.н.

Интересното при местните данъци и такси е, че те като цяло са директно платими от джоба на данъкоплатеца, тоест те не се отчисляват от брутната заплата, както това се случва с осигуровките и подоходния данък например. Именно това ги прави проблематични за увеличение, тъй като предизвикват непосредствена негативна реакция от гражданите. Въвеждането на синя зона, покачването на таксата за детските градини или увеличението на билетчето за градския транспорт са традиционно драматични теми в общественото пространство. Въпреки това все повече общини са склонни на подобни стъпки – местните избори са далеч и приходните мерки остават по-примамливи от разходните такива.
Има ли финансово оздравяване
В средата на миналата година беше въведен и механизъм за финансово оздравяване, чиято идея беше да се предостави безлихвен заем на най-проблематичните общини срещу изготвяне на план за овладяване на местния бюджет. Още тогава бяха обявени 36 общини, които влизат в процедура по финансово оздравяване – сред тях и областните центрове Видин, Кърджали, Ловеч, Перник, Сливен и Смолян. Само изброените поискаха общо над 50 млн. лв. безлихвени заеми, като в оздравителните планове на всички са залегнали по-високи местни налози.
Въпреки че бюджетната година вече започна, министърът на финансите все още не е одобрил нито един от предоставените му оздравителни планове, което хвърля огромна несигурност пред местните власти в някои от най-задлъжнелите общини. Те следва да приемат бюджет в идните дни, без да имат идея дали оздравителният им план някога ще бъде одобрен. Идеята за тези планове беше на текущия финансов министър, който е в оставка и ще бъде заменен със служебен такъв до края на този месец.
Ролята на финансовия министър в процеса на оздравяване е толкова сериозна, че проблемните общини на практика стават заложници на политическите процеси и по-конкретно – на възгледите и позициите на служебния и впоследствие на редовния финансов министър.
Със или без безлихвен заем обаче, идеята за оздравяване на общини и покачване на местни налози може само временно да закърпи една или друга пробойна в местните финанси. Комбинацията от повече трансфери от държавата (разбирайте зависимост от централната власт) и допълнително изтръскване на джобовете на данъкоплатците е пробвана неведнъж през последните години, без реално да е подобрила финансовото здраве на общините.
Това, което традиционно се пренебрегва, е всъщност отдавна заложената стратегическа цел, а именно – сериозно повишаване на собствените приходи на общините чрез преструктуриране на данъчната система и прехвърляне на част от преките данъци към местните бюджети.
Последното не предполага дискреционна власт на финансовия министър и не налага покачване на местните данъци. Напротив, подобна стъпка може дори да доведе до намаление на някои от местните налози. Този дебат беше стъпкан през последната година, но нарастващата нужда от ресурс в някои от най-големите общини, в т.ч. и столицата София, може в крайна сметка и да наклони везните в правилната посока.*smiley_ahh*
Re: ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА: 2016
15-01-2017 - 21:43:59
Значително се подобрява съотношението на приходите общо от ДДС и Акцизи спрямо приходите от корпоративния данък:
1)
През 1998г.
- приходите общо от ДДС и Акцизи бяха 2,506.7 МИЛИОНА лв.
- приходите от корпоративния данък бяха 857 МИЛИОНА лв.
Тоест съотношението беше 2.92.
2)
За 11 месеца от началото на 2016г.
- приходите общо от ДДС и Акцизи бяха 12,367 МИЛИОНА лв.
- приходите от корпоративния данък бяха 1,617.5 МИЛИОНА лв.
Тоест съотношението беше вече 7.65.


Сравнително добро е подобрението на съотношението на приходите общо от ДДС и Акцизи спрямо приходите от данъка върху дохода на физическите лица:
1)
През 1998г.
- приходите общо от ДДС и Акцизи бяха 2,506.7 МИЛИОНА лв.
- приходите от данъка върху дохода на физическите лица бяха 1,022.9 МИЛИОНА лв.
Тоест съотношението беше 2.45.
2)
За 11 месеца от началото на 2016г.
- приходите общо от ДДС и Акцизи бяха 12,367 МИЛИОНА лв.
- приходите от данъка върху дохода на физическите лица бяха 2,707.1 МИЛИОНА лв.
Тоест съотношението беше вече 4.57.


[www.minfin.bg]
Re: ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА: 2016
28-01-2017 - 19:54:08
Продажбите на жилища в София:
1)
- през четвъртото тримесечие на 2007г. бяха 15,854
2)
- през четвъртото тримесечие на 2016г. бяха 8,428
Тоест за 9 години има СПАД ОТ НАД 46.8%.


За сравнение депозитите на стойност над 50 ХИЛЯДИ лв. на домакинствата в Банковата Система на България:
1)
- в края на третото тримесечие на 2007г. бяха с обща стойност 4,472,391 хиляди лв. или ПО-МАЛКО ОТ 4.5 МИЛИАРДА лв.
2)
- в края на третото тримесечие на 2016г. бяха с обща стойност 16,933,088 хиляди лв. или НАД 16.9 МИЛИАРДА лв.
Тоест за 9 години има спад на продажбите на жилища в София с НАД 46.8% въпреки, че общата стойност на депозитите на домакинствата с НАД 50 ХИЛЯДИ лв. се увеличи за същия интервал от време с НАД 278% или с НАД 12.4 МИЛИАРДА лв.


Честито!


[www.bnb.bg]
[www.registryagency.bg]Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2017-01-28 19:58 от Inform.
Re: ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА: 2016
29-01-2017 - 12:51:25
Quote
Inform
Тоест за 9 години има СПАД ОТ НАД 46.8%.

Тоест за 9 години има спад на продажбите на жилища в София с НАД 46.8% въпреки, че общата стойност на депозитите на домакинствата с НАД 50 ХИЛЯДИ лв. се увеличи за същия интервал от време с НАД 278% или с НАД 12.4 МИЛИАРДА лв. [/u][/b]

Честито!

Тоест 46.8% по малко новодомци, между които и информа, сложили си парите на голЕмата лихва от 0.000000000000000000000000000000000000000000000000001 процента !!!
Сигурно чакат топ локейшъна от 149Е/м2 !!!!

ХА ХА ХА !
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход