Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

масово българина копува имоти в чужбина !

Публикувано от portokal 
Re: масово българина копува имоти в чужбина !
28-01-2015 - 09:37:21
Преди 15 години си правих сметката за Германия и да ти кажа - не излизаше. Е тогава е "марки" я правих де smiling smiley
50-60К евро като ги обложат едно хубаво недай си Боже "половинката" да не работи ти остават едни 25-30К.
Като сложиш прилична квартира - 700-800 евро + самолетни билети да се върнеш 3-4 пъти до България със семейството и ти остват към 15-16К евро да "живееш" на година.
Да ти кажа в България толкова ми остават след като "живея".

Иначе и аз гледам, че има колеги, които запрашват главно към Германия, някои вече се и върнаха smiling smiley
Re: масово българина копува имоти в чужбина !
28-01-2015 - 12:41:39
ум царува,ум робува,ум патки пасе *ok*
Re: масово българина копува имоти в чужбина !
28-01-2015 - 12:50:15
инче it специалистите масово напускат българия! които понаучи малко немския заминава с семейството си,до такива мащаби е стигнала емиграцията сред тех че вече родния "бизнес" изпитва глад за такива кадри и искат да ги внасят от индия и Пакистан http://it.dir.bg/news/rabota-spetzialisti-18346662
Re: масово българина копува имоти в чужбина !
28-01-2015 - 14:38:53
Явно има глад, ама не за IT специалисти, а за кадърни журналисти.
Re: масово българина копува имоти в чужбина !
20-05-2015 - 14:21:53
avatar
Има различни видове данъци и такси, които като купувач следва да заплатите при покупка имот в Германия:
• Данъка върху прехвърлянето на недвижими имоти е между 3.5 и 5% от цената на имота
• Вписването в имотния регистър възлиза на 0,8 до 1,2% от продажната цена
• Таксата за нотариуса е около 2% от покупната цена.
• Възможните разходи за адвокати или преводачи – „Х“ евро
• Банковите такси за покупната цена, са между 0.1 и 1%, в зависимост от цената
• Комисионните за брокерите са между 6 и 13% от продажната цена
....................................
Годишният данък имот е от 0.98 до 2.84% от стойността на имота, 1,9% средно.
Закупуване на апартамент в Германия е свързан с други месечни разходи. Месечни такси за вода, отопление, изхвърляне на отпадъци, почистване на сняг и обща поддръжка са до няколко стотин евро. За апартамент 60 кв.м. – средно 300 евро месечно.
В допълнение, обичайно в Германия е собствениците на жилища да плащат за поддържането на пътищата, където се намира имуществото им. Това принципно е посочено в договора за покупка.
Брокерите не съдействат при регистрацията на закупеният имот и сключването на договорите с компаниите за ток, вода, газ и др.
Покупката на имот и регистрационният процес е между 2 и 3 месеца.
Re: масово българина копува имоти в чужбина !
20-05-2015 - 21:35:45
таксите и данъците в Германия зависят от съответната федерална република на чиято територия е имота,някъде са по високи,другаде са по ниски,таксата на -брокера- не надхвърля 3% (имайте предвид че германския Брокер е истински Брокер,с диплом за такъв).практики като вземане на комисионна от двете страни не съществува,брокера издава касови белешки за извършените услуги.90% от сделките с недвижими имоти в Германия стават чрез банките редовна Практика е на закупилите къща или апартамент в Германия,да дадат една или две стаи под наем,които наем им покрива всички разходи по имота...това е на прима Виста,ако имате въпроси питайте,а и не забравяйте доходите и стандарта-за един месец в Германия получавате толкова колкото за една година в българия (мерено в минимани работни възнаграждения) и не на последно място -средата- в Германия оградите на къщите не са по високи от 40-50 см и решетки има само на прозорците на затвора! дори да платиш "дебело" в Германия знаеш че си заслужава всеки Цент(знаеш за какво плащаш),докато в БГ и за един миллиярд да си купиш имот и НДК да ти подарят пак си си в лайната.... :}Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2015-05-20 21:45 от portokal.
Re: масово българина копува имоти в чужбина !
21-05-2015 - 16:39:05
avatar
Много от немците, след като излязат в пенсия си закупуват имоти на бреговете на топлите морета и заминават там да живеят, като се завръщат в Германия само по големите празници и при децата и внуците си. Цели колонии от немски пенсионери има в Испания – на Майорка /Балеарските острови в Средиземно море/, на Канарските острови и в южната автономна област на Испания – Андалусия, а също и в Португалия. За немския пенсионер животът в страните от Южна Европа е много по-евтин, отколкото у дома. Приличната немска пенсия му позволява да пътешества, да се поглези с покупката на нови дрехи, да играе голф и тенис и просто да се радва на живота в по-бедните от Германия държави, но за сметка на това пък с по-мек и благоприятен климат. Средната пенсия в Германия при 45 години осигурителен стаж в момента е 1236 евро. Бедни пенсионери също има и в Германия, 3,7 млн. пенсионери получават по-малко от 300 евро месечно, 6 млн. около 500 евро, но те обикновено имат още и социални доплащания от фондовете на съответните градски власти.
Дали немските пенсионери няма да са новата вълна купувачи на имотният пазар в България?
Re: масово българина копува имоти в чужбина !
21-05-2015 - 17:11:27
да може ! ако лайнаристан е по добро място за живеене от:испания,гърция,кипър,малта,хурватска.незнам дали лайнаристан е добро или лошо място за живеене вие сами преценете: Пети самоубиец за едно денонощие! 60-годишен скочи от високо в София!! : [www.blitz.bg] в Берлин не са се самоубивали по 5 човека на ден дори през войната ! xaxa :}Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2015-05-21 17:13 от portokal.
Re: масово българина копува имоти в чужбина !
21-05-2015 - 17:17:08
в Германия населението е вече около 100 миллиона,всяка година около 800 000 души идват да живеят в Германия...тия Хора предполагам в някви домове живеят едвали са в гората ...значи има няква далаверка да имаш имотец в Германия...може пък и да си намериш наемател..защо не отиват тия Хора в чудесната българия и аз нямам научно обеснение ! :]:}:]
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход