Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Моля за съвет относно продажба на имот

Публикувано от svetoslavpopov93 
Моля за съвет относно продажба на имот
10-12-2014 - 13:20:48
Здравейте,

Имам един имот в град Сапарева баня, който е с площ 2891 m2 и е на много хубаво място, но не знам как да го продам и какви пари да му искам. Тъй като в момента Сапарева баня се развива с доста бързи темпове, а на мен ми трябват пари, мисля че сега е най-добрия момент да продам имота, но не знам как да го направя. Възможно ли е някой, който е компетентен да ми помогне. Опитах с агенции за недвижими имоти, но не ми харесва колко "професионално" се отнасят повечето от тях.

Поздрави,
Светослав smiling smiley
Re: Моля за съвет относно продажба на имот
10-12-2014 - 14:05:51
От агенциите няма какво повече да очакваш. Те толкова си могат. Най-добре, си публикувай сам обява в имот.бг например, като дадеш максимум информация за имота, скици по кадастър, снимки и дори разположението погледнато от гугъл. Цената гледай да е близка до цената на сключени наскоро сделки за подобни имоти. Гледай, обаче цената да е такава, че имота ти да е атрактивен според подобни имоти които също се предлагат на пазара. Така обявата няма да ти виси с месеци и дори години в имотните сайтове.
Re: Моля за съвет относно продажба на имот
10-12-2014 - 14:42:21
Може ли малко помощ относно направата на самата обява. Примерно, когато съставя цялата обява, да го изпратя на лично съобщение за съвет и т.н. При евентуална продажба, обещавам да се реванширам smiling smiley
Re: Моля за съвет относно продажба на имот
10-12-2014 - 14:57:26
Може разбира се защо да не може, но не е ли по-добре да пуснеш примерно текста на обявата тук във форума, така тъкмо ще имаш забележките и редакцията не повече съфорумци. Най-важното си остава пълната информация, даже и сканиран нотариален акт е добре да има и информация за броя наследници/собственици, ако освен ти не си единствен собственик.
Re: Моля за съвет относно продажба на имот
10-12-2014 - 16:33:47
качи снимки и скици в форума ние ще ти напишеме обявата,може също да си наемеш и Адвокат специализирал вещно-имотно право,които да ти помогне,се пак ако ти е първа сделка ще ти е нужна "патерица"-чужда помощ
Re: Моля за съвет относно продажба на имот
10-12-2014 - 18:28:44
Добре. Ще подготвя всички снимки и документи и ще ги кача, но тук ли ще бъде най-добре или да направя нова тема?
Re: Моля за съвет относно продажба на имот
10-12-2014 - 19:23:11
Не качвай документи напред-назад.
Качи само снимки, другото го опиши подробно.
Re: Моля за съвет относно продажба на имот
11-12-2014 - 00:09:02
Така... Парцела е с площ точно 2894 кв. м. Нямам възможност да отида до там, защото в момента съм в София, но ще го направя веднага щом отида. Направих една снимка на скицата, една снимка от google maps и една от google street view.
Според това, което знам от агенцията и всичко останало, парцела е подходящ за къмпинг, бензиностанция, вилно селище. Нерегулиран е. Намира се на 4 лентовия път за Сапарева баня. На 100 - 200 метра е пистата. На 300 метра е бензиностанция Petrol. Сапарева баня е на около километър и половина.
Re: Моля за съвет относно продажба на имот
11-12-2014 - 00:20:46
така чия собственност е по нотариален акт? и има ли в момента наследници? има ли тежести,или забрани имота? някои стопанисвал ли го е повече от 10 години-може да изяви претенции за собственност на тая база.изреди документите с които разполагаш,без да ги снимаш.опиши всяка инфраструктура свързана с имота-ток,вода,пътища,
Re: Моля за съвет относно продажба на имот
11-12-2014 - 00:37:03
Имота е собственост на баща ми, който го представлявам аз. Няма никакви други наследници или хора, които да имат претенции към имота и също така няма никакви забрани или тежести. От едната страна е четири лентовия път, който води до града, а от другата страна има черен път. Ток и вода няма, но бензиностанцията е в непосредствена близост до задната част на имота и мисля, че не би било никакъв проблем да се осигури.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход