Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Snimka
Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Моля за съвет относно продажба на имот

Публикувано от svetoslavpopov93 
Моля за съвет относно продажба на имот
10-12-2014 - 13:20:48
Здравейте,

Имам един имот в град Сапарева баня, който е с площ 2891 m2 и е на много хубаво място, но не знам как да го продам и какви пари да му искам. Тъй като в момента Сапарева баня се развива с доста бързи темпове, а на мен ми трябват пари, мисля че сега е най-добрия момент да продам имота, но не знам как да го направя. Възможно ли е някой, който е компетентен да ми помогне. Опитах с агенции за недвижими имоти, но не ми харесва колко "професионално" се отнасят повечето от тях.

Поздрави,
Светослав smiling smiley
Re: Моля за съвет относно продажба на имот
10-12-2014 - 14:05:51
От агенциите няма какво повече да очакваш. Те толкова си могат. Най-добре, си публикувай сам обява в имот.бг например, като дадеш максимум информация за имота, скици по кадастър, снимки и дори разположението погледнато от гугъл. Цената гледай да е близка до цената на сключени наскоро сделки за подобни имоти. Гледай, обаче цената да е такава, че имота ти да е атрактивен според подобни имоти които също се предлагат на пазара. Така обявата няма да ти виси с месеци и дори години в имотните сайтове.
Re: Моля за съвет относно продажба на имот
10-12-2014 - 14:42:21
Може ли малко помощ относно направата на самата обява. Примерно, когато съставя цялата обява, да го изпратя на лично съобщение за съвет и т.н. При евентуална продажба, обещавам да се реванширам smiling smiley
Re: Моля за съвет относно продажба на имот
10-12-2014 - 14:57:26
Може разбира се защо да не може, но не е ли по-добре да пуснеш примерно текста на обявата тук във форума, така тъкмо ще имаш забележките и редакцията не повече съфорумци. Най-важното си остава пълната информация, даже и сканиран нотариален акт е добре да има и информация за броя наследници/собственици, ако освен ти не си единствен собственик.
Re: Моля за съвет относно продажба на имот
10-12-2014 - 16:33:47
качи снимки и скици в форума ние ще ти напишеме обявата,може също да си наемеш и Адвокат специализирал вещно-имотно право,които да ти помогне,се пак ако ти е първа сделка ще ти е нужна "патерица"-чужда помощ
Re: Моля за съвет относно продажба на имот
10-12-2014 - 18:28:44
Добре. Ще подготвя всички снимки и документи и ще ги кача, но тук ли ще бъде най-добре или да направя нова тема?
Re: Моля за съвет относно продажба на имот
10-12-2014 - 19:23:11
Не качвай документи напред-назад.
Качи само снимки, другото го опиши подробно.
Re: Моля за съвет относно продажба на имот
11-12-2014 - 00:09:02
Така... Парцела е с площ точно 2894 кв. м. Нямам възможност да отида до там, защото в момента съм в София, но ще го направя веднага щом отида. Направих една снимка на скицата, една снимка от google maps и една от google street view.
Според това, което знам от агенцията и всичко останало, парцела е подходящ за къмпинг, бензиностанция, вилно селище. Нерегулиран е. Намира се на 4 лентовия път за Сапарева баня. На 100 - 200 метра е пистата. На 300 метра е бензиностанция Petrol. Сапарева баня е на около километър и половина.
Re: Моля за съвет относно продажба на имот
11-12-2014 - 00:20:46
така чия собственност е по нотариален акт? и има ли в момента наследници? има ли тежести,или забрани имота? някои стопанисвал ли го е повече от 10 години-може да изяви претенции за собственност на тая база.изреди документите с които разполагаш,без да ги снимаш.опиши всяка инфраструктура свързана с имота-ток,вода,пътища,
Re: Моля за съвет относно продажба на имот
11-12-2014 - 00:37:03
Имота е собственост на баща ми, който го представлявам аз. Няма никакви други наследници или хора, които да имат претенции към имота и също така няма никакви забрани или тежести. От едната страна е четири лентовия път, който води до града, а от другата страна има черен път. Ток и вода няма, но бензиностанцията е в непосредствена близост до задната част на имота и мисля, че не би било никакъв проблем да се осигури.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход