Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

КТБ е обявена в несъстоятелност. Честито! До 20 дни започва изплащането на гарантираните депозити.

Публикувано от HarryPotter 
Кой ще плати дълговете които държавата ще емитира за да ни бъдат върнати депозитите? Казвах аз, че депозитите ни са гарантирани и ще ни ги върнат. Да сте чували за гарантирана цена на коптори?
Сега, обаче да се опитаме да отгатнем коя е най-вероятната група данъкоплатци, която ще поеме най-голятата част от бъдещите по-високи данъци за да се започне изплащането на новият дълг?? Аз се досещам кои данъци ще бъдат (поне) удвоени, а вие?
А познайте къде ще идат парите изтеглени от КТБ?
Quote
Щиpлиц
А познайте къде ще идат парите изтеглени от КТБ?

В 95% от случаите ще отидат в други банки. (български или чужди). Но не това е въпросът, а въпросът е на чий плещи ще се стовари плащането на масрафа от КТБ?
Хората се убедиха, че парите до 100К са гарантирани, даже барабар с набраните лихви до юли ще връщат. Изгубени са само лихви за няколко месеца.(голяма работа, то и на до момента събраните положението си е ОК). За големите вложители остава урока да си разхвърлят депозитите в различни банки. Еех колко щеше да е хубаво да гарантират и цените на копторите с дан. оценка до 100К, ама на не щат. (защо ли)
Quote
HarryPotter

Хората се убедиха, че парите до 100К са гарантирани

Дааааа, от гледна точка на обитателите на психиатрията, случилото се с КТБ е едно крайно укрепващо доверието в банковата система събитие. Колко жалко, че не всички в България са хахавели - животът щеше да бъде просто прекрасен....
sad smiley
Пропускаш че като се изплатят парите фонда остава на нула и при следващ недай си боже фалит борда пада и ти изплащат 196 000 лева, дето какво ще си купиш с тях не е ясно.
Quote
Щиpлиц
Пропускаш че като се изплатят парите фонда остава на нула и при следващ недай си боже фалит борда пада и ти изплащат 196 000 лева, дето какво ще си купиш с тях не е ясно.


Еех Тинки, откога го клатиш тоя валутен борд, а той все не пада. Борда ще падне спокойно, но това ще се случи след влизането на БГ в монетарния съюз. А иначе за фонда не се притеснявай, той ще емитира дълг срещу бъдещи вземания. Пък и държавната хазна ще удари по едно рамо за сметка на плащащите данък НИ. (справка виж случващото се в съседна Гърция откъм цени на НИ, в момента 150 евро/м2 в Атина на топ локейшън) Та помисли че и БГ е тръгнала по пътя на задлъжняването, а цените на НИ в София ще са под тези в Атина, прочети защо [dom.dir.bg])



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2014-11-06 22:56 от HarryPotter.
до 196к парите са гарантирани от държавата а не от фонда
Да, но като няма пари пускаме печатницата, следва инфлация и си получаваш 196 000 лева - от Държавата, но каква ще е реалната им стойност????
Да си вземат парите и юруш на маслините /пардон - имотите/. Че като гледам що празни блокове има по Младост, чак ми е мъка. Все някой трябва да се прежали и да ги купи, иначе направо ще почнат да се рушат.
Бас ловя, че 95% от гарантираните влогове от КТБ, просто ще сменят банката с друга банка, а няма да се превърнат в коптори както някой брокита си мечтаят. И след 2-3 месеца ще четем заглавия от рода на "Влоговете по депозитите на банките нарастват" и "Депозантите от КТБ отново са предпочели депозит в в една от 20 банки попадащи под Закона за гарантиране на влоговете"
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход