Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед_на_печата_2014

Публикувано от paul 
Re: Преглед_на_печата_2014
07-02-2014 - 22:50:18
Quote
Александър Свиленов Василев
Ти на тия коптори какъв данък очакваш да се начислява? Друг е въпросът, че има много мегдан за покачване на данъка, някъде около 1000-1500 лева трябва да е

В две последователни изречения - две взаимно изключващи се тези:
Теза 1: Нормално е данъкът върху коптори да е нисък.
Теза 2: Данъкът върху същите коптори трябва да се повиши поне 10 пъти.
.................................
Извод: горните две тези несъмнено свидетелстват за това, че авторът им е напълно с ума си. Т.е. - в главата му няма втори човек, който да оспорва твърденията на първия, веднага след като бъдат заявени!
:]
Анонимен потребител
Re: Преглед_на_печата_2014
08-02-2014 - 08:06:19
Две взаимно изключващи се тези са в кофите на някои юристи с не особено твърди китки. Да за коптори данъкът е толкова. Да данъкът трябва да скочи поне 10 пъти за да стане като в нормалните държави, който може купува, поддържа и плаща данъци, всичко останало под наем. Защо драги ми мекокитчест копторообитателю, стандарта и качеството на живота е и в това как са уредени улиците, площадките, алеите, озеленяването, осветлението, отводнението, улиците и въобще чистотата и подредеността на населените места. А без данъци тия работи в Копторландия няма как да се случат. Не може драги ми мекокитчест копторообитателю да имаш "апартамент" на центъра, но в стара неподдържана сграда, със смърдящи съседи, без улично осветление, без чисти улици, без озеленяване и да искаш да не наричат мястото което обитаваш коптор или свинарник, защото то в този случай по нищо не се различава от коптора.

Quote
ivorad
Quote
Александър Свиленов Василев
Ти на тия коптори какъв данък очакваш да се начислява? Друг е въпросът, че има много мегдан за покачване на данъка, някъде около 1000-1500 лева трябва да е

В две последователни изречения - две взаимно изключващи се тези:
Теза 1: Нормално е данъкът върху коптори да е нисък.
Теза 2: Данъкът върху същите коптори трябва да се повиши поне 10 пъти.
.................................
Извод: горните две тези несъмнено свидетелстват за това, че авторът им е напълно с ума си. Т.е. - в главата му няма втори човек, който да оспорва твърденията на първия, веднага след като бъдат заявени!
:]
Re: Преглед_на_печата_2014
08-02-2014 - 08:54:21
"апартамент" на центъра, но в стара неподдържана сграда, със смърдящи съседи, без улично осветление, без чисти улици, без озеленяване
-------------------
Осветление има навсякъде,не само в центъра, особено в центъра озеленяване има колко щеш, улиците в центъра са много по-поддържани , постепенно сградите се освежават и изглеждат все по-добре, смърдящи хора има и там,където ти живееш, питай съседите си, типично за теб е да мразиш и да плюеш, ама то е не защото си неудачник,не, в никакъв случай, то е, защото си богат,успял, хвала на теб !
Re: Преглед_на_печата_2014
08-02-2014 - 09:20:02
Quote
Александър Свиленов Василев
Да за коптори данъкът е толкова.

Хоп ......... и "Ти на тия коптори какъв данък очакваш да се начислява? " се преобрази в "Да за коптори данъкът е толкова".
Една напълно мъжествена промяна, нямаща нищо общо с педалските преобличания! Поздравления за мъжагата!
:]
Re: Преглед_на_печата_2014
10-02-2014 - 20:04:09
Депозитите на бизнеса и домакинствата намаляват като брой, но се увеличават като сума. Това е признак на отложено потребление на вътрешния пазар.

То се наблюдава както при крайните потребители, така и при фирмите. А в същото време все по-малко са тези, които могат да си позволят да спестяват, съобщава Дарик.

Броят на депозитите намалява с 3.9% до 12.454 млн., докато обемът им нараства с 9% на годишна база през декември до 53.149 млрд. лв. Разнопосочните тенденции се дължат на силно увеличение на обема на депозитите на бизнеса и на населението с размер над 100 хил. лв. и на спад с 6.9% на броя на депозитите до 1000 лв.

Това вероятно е признак, че богатите в България стават все по-богати, а бедните все повече.

В същото време кредитите за бизнеса и домакинствата са 2.786 млн. броя към края на четвъртото тримесечие на 2013 година. На годишна база броят им нараства с 1.9%, а общият им размер се увеличава с 0.03% до 53.822 млрд. лева.

При кредитите се забелязва засилено търсене на такива от 5000 до 10 000 лв. от бизнеса и от 1000 до 2500 лв. от домакинствата, показват последните данни на БНБ.

Ръстът както в броя, така и в обема на кредитирането в тези сегменти, показва оживление на вътрешния пазар, дребния бизнес и крайното потребление, което се потвърждава от растящите обороти в търговията на дребно през последната половин година.

Цветанка Минчева, директор банкиране на дребно в УниКредит Булбанк, отчита подобни тенденции.

„Със сигурност това, което видяхме при спестяванията на гражданите през миналата година е, че те сериозно нараснаха и то в малките диапазони, растат дори по-бързо от кредитите. Имаше спестявания за „черни дни“ и определено имаше отложено потребление. Депозитите като цяло растат с близо 9%, докато при кредитите почти няма промяна“, заяви Минчева.

Според нея трендовете в сектора също са интересни.

„Докато при депозитите компонентата расте основно от гражданите, то при кредитите растежът идва основно от фирмите, а при заемите за гражданите обемите дори леко намаляват“
Re: Преглед_на_печата_2014
10-02-2014 - 20:28:51
Kредитите на стойност над 50 хиляди лв., които домакинствата дължат на банковата система на България:
1)
В края на 2007г.
- бяха 44,683 кредита
- стойността им беше 4,851,273 хил. лв.
2)
В края на 2008г.
- бяха 63,354 кредита
- стойността им беше 7,132,206 хил. лв.
Тоест за 1 година броят на тези кредити се е увеличил с 18,671 докато стойността им се е увеличила с над 2.2 МИЛИАРДА лв.




Кредитите на стойност над 50 хиляди лв., които домакинствата дължат на банковата система на България:
1)
В края на 2012г.
- бяха 73,907 кредита
- стойността им беше 7,881,599 хил. лв.
2)
В края на 2013г.
- бяха 73,640 кредита
- стойността им беше 7,712,977 хил. лв.
Тоест за 1 година броят на тези кредити е спаднал с 267 докато стойността им е спаднала с над 168 МИЛИОНА лв.


Честито!


[www.bnb.bg]
Re: Преглед_на_печата_2014
10-02-2014 - 23:05:28
Запор на имоти и банкови сметки по интернет искат да налагат частните съдебни изпълнители, пише „Стандарт”.
С помощта на електронен подпис те ще изпращат съобщение до трезорите за блокиране пари и имущество. Ако новото правило влезе в сила, таксите, които длъжниците плащат, ще намалеят 30 пъти, мотивираха се бирниците. Сега таксата за запор на сметки във всички банки е около 540 лева. С въвеждането на електронен запор тя ще падне на 18 лв.

Нововъведението ще спести много пари на кредиторите и длъжниците, смята частният съдия-изпълнител Георги Дичев. Първоначално промяната трябваше да бъде въведена преди година, но така и не се случи.

Според него промяната вече е регламентирана в ГПК и не се налага ремонт. Има и готов разработен софтуер за новото правило. С електронен подпис се влиза в електронна система, където се изпращат запорите.

"Софтуерът ги разпределя към банките и те си ги теглят оттам. По електронен път става веднага", обяснява Дичев. Според него промяната ще спести време, разходи и ще създаде облекчение особено за малките дела.

"За запор от 200 лв. се плащат 300-400 лв. такси, като се добавят и адвокатски възнаграждения, сумата става голяма", казва съдебният изпълнител. Идеята за електронен запор обаче среща сериозен отпор от представители на адвокатската гилдия. Новото правило би улеснило бирниците, но не е от полза за хората, смятат те.

"То ще бъде в ущърб на гражданите", смята пловдивският адвокат Величка Василева. Според нея обществото не е готово за подобна промяна. "Не бих я приветствала. И в момента действащата законодателна уредба е такава, че изключително малко действия на съдебните изпълнители подлежат на обжалване", коментира Василева.

Тя уточни, че не поставя всички под един знаменател, но някои частни съдебни изпълнители злоупотребяват с правата си. "За гражданина е много трудно да се защити", коментира адвокат Василева. И допълни: "По-добре да се заплащат по-високи такси от длъжниците, но да бъдат защитени правата и интересите им, отколкото да търсим евтините варианти".

Представители на държавата също са скептични, че промяната може да се осъществи сега. Според заместник-министъра на правосъдието Сабрие Сапунджиева тя няма как да стане без промяна в ГПК.


PS: Е сега стана интересно брокерчета!
Re: Преглед_на_печата_2014
12-02-2014 - 07:43:43
Жилищата в България са най-евтините в Европа. Цените на квадратен метър в София са 740 евро. На второ място по евтини имоти на Стария континент се нарежда Португалия, но там цената на квадрат е 1200 евро. Това показват данните на "ЕРА Европа", направени на базата на сравнение между 14 страни, в които компанията оперира. Най-скъпи имоти купуват швейцарците. В Берн квадратният метър е 9900 евро, а средната цена на жилище надхвърля 1,6 млн. евро. Лихвите по ипотеките у нас обаче са най-високите в Европа и в момента се движат между 6,8% и 7%, каза Теодора Димитрова, изпълнителен директор на "ЕРА България". Средните лихви по ипотечни заеми в останалите европейски страни са около 4%, пише "Стандарт". Това показва, че всъщност евтините жилища у нас се оскъпяват от големите разходи, които се правят за обслужване на ипотеките.

Освен високите лихви, таксите и комисионите, които се плащат по кредитите в страната ни, също са най-високите в Европа, допълва Димитрова. Въпреки това сделките с имоти са се увеличили през последната година. Продажбите на жилища са скочили с 15% в сравнение с 2012 г. Цените обаче се запазват стабилни въпреки увеличеното търсене, защото предлагането също расте, обясни Антон Андонов, управител на "ЕРА София Тренд". Прогнозата му е, че през 2014 г. цените на апартаментите в нови сгради, както и тези в центровете на големите градове ще се увеличат с около 5%. Очаква се лихвите по кредитите пък да паднат с около 0,5 на сто. /БЛИЦ
Re: Преглед_на_печата_2014
12-02-2014 - 07:44:24
Къде пак ти се привидяха брокерчета ?
Re: Преглед_на_печата_2014
12-02-2014 - 21:02:36
Продажби на жилища в София:
1)
- през четвъртото тримесечие на 2008г. бяха 13,025
2)
- през четвъртото тримесечие на 2013г. бяха 6,207
Тоест за 5 години има спад от над 52% на продажбите на жилища в София.


Средна месечна заплата в София:
1)
- през четвъртото тримесечие на 2008г. беше 777 лв.
2)
- през четвъртото тримесечие на 2013г. беше 1,138 лв.
Тоест за 5 години има увеличение от над 46% на средната месечна заплата в София.


Средна цена на кв. м. жилищна площ в София:
1)
- през четвъртото тримесечие на 2008г. беше 2,373.83 лв.
2)
- през четвъртото тримесечие на 2013г. беше 1,456.83 лв.
Тоест за 5 години има спад от над 38% на средната цена на кв. м. жилищна площ в София.


Тоест за 5 години има спад на продажбите на жилища в София с над 52% въпреки, че:
1)
- за 5 години има увеличение на средната месечна заплата в София с над 46%
2)
- за 5 години има спад от над 38% на средната цена на кв. м. жилищна площ в София



Честито!


[www.nsi.bg]
[www.registryagency.bg]
[www.nsi.bg]
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход