Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Как се купува от ЧСИ - разказ от първо лице

Публикувано от buyer 
Re: Как се купува от ЧСИ - разказ от първо лице
16-01-2018 - 11:49:02
Здравей olqmin ,
процедурата по съобщаване е следната..
Ако призовчикът на ЧСИ-то не е намерил човека, на който трябва да връчи съобщението, то тогава той залепва бележка на адреса.
След 20 календарни дни (за това време се пресполага, че човекът е видял бележката), процедурите продължават.
Re: Как се купува от ЧСИ - разказ от първо лице
16-01-2018 - 12:39:16
Здравейте на всички,
Поздравления за темата!

Бих искал и аз да разкажа моят болезнен и продължителен опит с продажба от ЧСИ.
И така всичко започна преди по-малко от година, когато си харесах едно жилище от саита за публични продани. Страхотно местенце - София, на комуникативно място, затворен комплекс....абе кажи-речи влюбих се в него. Апартамента е на гипсокартон и подлежи на грандиозен ремонт.
Та всичко по реда си - определих си максимална сума, която бих дал за жилището, вкарах задатък и се явих в съда в деня на търга. Там разбрах, че претендентите сме 3-ма и банката - взискател.

Проблем №1 - банката!
След отваряне на наддавателните писма се оказва, че 3-мата претенденти сме предложили много малко над началната тръжна цена, НО банката играе грубо и бе предложила с повече от 15% над началната. (за тези, които тепърва ще минават през това, внимавайте коя банка е взискател!).
Минахме към устно наддаване - по лицата на съперниците ми видях, че нямат намерение да наддават (цената доста се оскъпи), а аз исках този апартамент и веднага качих с една стъпка над цената, предложена от банката. Напълно в реда на нещата - банката наддаде над моята цена и спечели търга.
Бях чел, че нещата може да не свършат до тук и затова не бързах да си тегля задатъка от ЧСИ.

Проблем №2 - банката!
Цяла седмица след това тръпнех в очакване да получа обаждане от ЧСИ, че банката се оттегля в моя полза. Да ама Не - получих обаждане от Банката, която ми искаше определена сума пари, за да се откаже в моя полза. Алчна банка!
Отказах! И вече отчаяние....загубих апартамента.
След около седмица обаче ми се обадиха от ЧСИ с добрата новина, че все пак банката се отказва и аз съм обявен за купувач! smiling smiley
Супер! Нещата почват да се нареждат....прилежно си вкарах парите в обявения срок и зачаках......обявявания и т.н.

Проблем №3 - длъжник и ипотекарен длъжник!
Резултат - 4 жалби - по 2 жалби от двамата - срещу Постановлението за възлагане и срещу процедурата на ЧСИ! Следва съд....

Проблем №4 - ЧСИ
след 2 месеца.....
най-накрая ЧСИ вкара документацията в съда..

след 2 месеца.....
Съдът се произнесе в моя полза - отхвърли жалбите като неоснователни и най-хубавото - БЕЗ ОБЖАЛВАНЕ на решението му! Победа!

Проблем №5 - Агенция по вписванията
Годишна ревизия - пак чакане!

Проблем №6 - ЧСИ
Най-сюблимния момент, в който ти подават Постановлението за възлагане - опорочен! ЧСИ-то е объркало личните ми данни в документа! Айде наново....та досега.

И накрая....
Проблем №7 - Както написах по-горе - жилището е на гипсокартон, обаче в едното помещение бившият собственик си е складирал разни неща.
Как да процедирам по този въпрос, че да нямам главоболие след това с този Проблемен човек?
Може ли да ми създаде проблеми и какви?

Налага ли се да правим Въвод във владение (който отново е една камара пари и отнема доста време) или има и други юридически-основани решения?
Re: Как се купува от ЧСИ - разказ от първо лице
21-01-2019 - 12:10:54
Много добре написано, купувал съм и аз от ЧСИ без проблеми

[epak43.com]
Re: Как се купува от ЧСИ - разказ от първо лице
28-08-2019 - 11:01:40
Здравейте, поздравление за всички, доста полезна информация има във форума.
Аз да споделя моя опит и да потърся съвет.
През май спечелих търг при ЧСИ. Тя(в случая) ми обясни какво следва и какво трябва да напрвя, като ме предупреди, че длъжника ще обжалва най-вероятна което ще забави завършването на процедурата.
След като си платих цената в срок и страните бяха уведомени, последваха две жалби от длъжника (от съпрута и съпругата) по отношение процедурата.
След месец излезна решението на съда, което отхвърля жалбата и не подлежи на обжалване.
ЧСИ-то ми се обади, че ще подготвя финалните документи, но след седмица ми съобщи, че от страна на длъжника са пуснали нова жалба и съдията е изискал делото.
Когато отидох при ЧСИ-то за разясневяне на ситуацията тя ми обясни, че те го правят с цел да бавят във времетето осъществяване на въвода. Обади се пред мен в съда да попита каква е ситуацията и и обясниха, че съдията е отхвърлил жалбата(логично), но сеге се бавят с уведомяването на жалбоподятея, който очевидно се крие, на което ЧСИ-то ги информира къде работи за да я намерят по-бързо.
След още известно време я намериха и сега тя(съпругата) подала жалба в апелативния съд да обжалва отказа.
Всичко това е с цел бавене на време. Мойто питане е как се обжалва решение което не подлежи на обжалване и не трябва ли жалбоподятеля да търпи някакви санкции за това. Освен, че трабва да имам необходимото търпение мога ли нещо друго да направя в случая, защото разбирам, че така може явно да минат през всички съдилища с идея да бавят нещата.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход