Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цените на жилищата в другите държави от ЕС и цените в България

Публикувано от paul 
Re: Цените на жилищата в другите държави от ЕС и цените в България
10-07-2015 - 17:12:32
30 000 - 50 000 E!


[profit.bg]
Re: Цените на жилищата в другите държави от ЕС и цените в България
12-10-2015 - 16:47:56
Хиляди желаещи са кандидатствали да закупят една от общо 120-те двуетажни къщи във викториански стил в Ливърпул, които властите в града продават за 1 паунд.
Схемата беше предложена от кмета на града Джо Андерсън с цел да вдъхне живот на бедните квартали и да съживи икономиката, предава Би Би Си, цитирана от investor.bg.

До момента за покупка на общинско жилище в района Пиктън са кандидатствали 2750 души.

За да може човек да купи къща за 1 паунд, трябва да е живял или работил в Ливърпул, да има постоянна работа и да няма друго жилище. Семействата с деца и добра кредитна история също ще имат приоритет, като трябва да покажат, че разполагат с ресурсите за покриване на разходите за възстановяване на имота.

Причината за доста примамливата цена е именно западналото състояние на жилищата.

„Трябва да имаш поне 60 000 лири, за да направиш домовете обитаеми. А това са доста пари и доста стрес за мнозина“, казва Рони Хюс, който живее в Гренби от години.

„Цялата канализация и електрическата инсталация е съсипана. До голяма степен къщите приличат на черупки, бяло платно, на което хората могат да оставят своя собствен отпечатък", коментира Тони Маусдейл, експерт в общинския съвет на Ливърпул пред Би Би Си.

До края на октомври общината ще се свърже с всички кандидат-купувачи, за да ги информира за финала на процедурата по избор.

Идеята на кмета на Ливърпул датира още от 2013 г., а общината вече е намерила собственици за първите 20 жилища от програмата в района на Granby Four Streets и Arnside Road.
Re: Цените на жилищата в другите държави от ЕС и цените в България
10-12-2015 - 11:19:59
Смайващи оферти за апартаменти в Гърция! За 24 хиляди лева купувате жилище с гледка към морето!!!

Едностаен апартамент в гръцкия град Катерини с изглед към морето падна до 24 000 лева, съобщава „Телеграф”. Цените на имотите в южната ни съседка паднаха драстично през последния месец, заради очаквано увеличение на данъците върху тях, защото те ще плащат върху пазарната им стойност.
Хитово предложение в момента е едностаен апартамент в Ксанти за 19 000 евро. Жилището е с ТЕЦ и е обзаведено. Български брокери също предлагат съблазнителни оферти. Апартамент от 65 квадрата се продава за 12 000 евро, но се нуждае от ремонт.
Според запознати в Гърция в момента се плащат данъци и такси, които реално оскъпяват имота с около 7-11%.

По закон в Гърция се облагат имоти, които са на стойност над 200 000 евро. Но всеки, дори и чужденец, който има жилище, плаща местен данък на всеки два месеца заедно със сметките.
Re: Цените на жилищата в другите държави от ЕС и цените в България
09-02-2016 - 14:48:22
Къща с 1.5 декара двор, с плодородна земя, кладенец, овошки и лозови асми срещу 3-4 хиляди лева. Такъв е пазара на имоти във все повече български села. За толкова е продал наследствения си имот и Илиян Илиев от монтанското село Габровница. Разказва, че основната причина да вземе трудното решение са многото похищения на имота му. „Да я махам, защото колкото повече стои, толкова повече се руши", казва Илиев пред БТВ.

По думите на местни жители имотите в селото на практика са непродаваеми, защото „няма реална цена, няма стойност на това, което всъщност представлява имотът”. Според някои дори не си заслужава да се продават тези къщи, а хората са се превърнали в „пазачи на едни реликви от нашите баби и дядовци”. Разказват, че къщите са на безценица заради многото кражби. Само на 120 км от село Габровница, на улица „Съборна в София имотите са около 300 пъти по-скъпи. Оказва се, че една чанта в магазин на столичната улица струва 3780 лв. – колкото къща с двор и декар обработваема земя в някои части на провинцията.

Брокери забелязват, че рекордно ниските цени са на места, където крадците владеят селата. Местните хората искат да се отърват от имотите си дори за символична сума, само за да не стават жертви на поредната кражба. „Това е болезнено, емоционално за всеки един от нас преживяване. Продажбата на недвижими имоти в България, в селските райони е в критична точка. Цените на имотите са стигнали дъното”, коментира президентът на Съюза на агенциите за недвижими имоти в България Орлин Владиков.

Това е и причината да се стигне до парадокса, че цената на квадратен метър овча кожа, направена на дамска чанта, струва, колкото дом с 1000 кв. метра земя и овошни дръвчета По думите на Владиков в райони, в които няма „регулярни” набези, има по-голямо раздвижване на пазара, както и известно търсене на имоти. Брокерите са категорични, че богатството на хората и цената на имотите им зависи от властите и от законността ...или от липсата на такава. „Централната власт не може да има извинение за безхаберието, в което е изпаднало българското село”, смята Владиков. Според експерти, докато властите не противодействат на крадците, притежаването на недвижим имот в цели региони става безсмислено.
Re: Цените на жилищата в другите държави от ЕС и цените в България
14-03-2016 - 07:26:29
За първите три месеца на година има ръст от 12 на сто на броя на изповяданите сделки с недвижими имоти в страната спрямо същия период на миналата година.
Това съобщи Орлин Владиков, председател на Националното сдружение „Недвижими имоти", цитиран от БТА.

Известното съживяване на имотния пазар и увеличението на продажбите и покупките се обяснява с дългата летаргия на пазара и осъзнаването на хората, че не могат да отлагат определени сделки и да чакат драстични промени в цените, коментира Владиков. Друга причина е свързана с драстичното намаление на лихвите по влоговете.

Ръстът в изповяданите сделки е довел до покачване на цените, като в началото на година се забелязва увеличаването им в рамките на пет до десет процента, отбеляза експертът.

В планинските и морските курорти - на трета, четвърта и пета линия - Слънчев бряг, Равда - поради редица причини през последните месеци се оферират имоти за 10 - 15 000 евро. Това се обяснява с желанието на инвеститорите да се освободят от съпътстващите подобни имотни тежести и с презастрояването в курортите.

За ръстове при продажбите на ваканционни имоти можем да говорим само за луксозни имоти, на уникални места на първа линия на морето или близо до пистите, каза експертът.

Несигурният живот в малките села във вътрешността на страната пък е довел до това къщи с декар двор на някои места вече да може да се купят и за пет - шест хиляди лева.

Забелязва се и отлив на интереса на чужденци към покупка на такива имоти, сега цените им са се стабилизирали на нивата от преди четири - пет години.
Re: Цените на жилищата в другите държави от ЕС и цените в България
21-05-2016 - 09:23:36
Цената на жилищата в Обединеното кралство към 2018 година ще бъде с 18 на сто по-ниска, а ипотеките ще скочат рязко нагоре, ако британците гласуват за излизане от Евросъюза идния месец. Това ще е една от проявите от „незабавния икономически шок“, който ще последва, предупреди финансовият министър Джордж Озбърн в интервю за Би Би Си.
Вот против британското членство ще наложи предоговаряне на търговските отношения не само със страните от Евросъюза, но и с други петдесет държави. Това ще създаде несигурност за бизнеса и ще „задуши“ инвестициите и заетостта. Дългосрочният ефект ще бъде обедняване на британците, посочи Осбърн.
По последни оценки, месец преди референдума, 55 на сто от британците са „за“ оставане в Евросъюза, отбелязва Франс прес.
Re: Цените на жилищата в другите държави от ЕС и цените в България
29-06-2016 - 09:31:46
Около 60% от обявите за имоти в София са фалшиви - с невярно и подвеждащо съдържание. Това съобщиха от Националното сдружение “Недвижими имоти”.
Некоректни брокери пускат фалшиви снимки, обявяват ниски цени, които да заблудят клиентите. Много често се рекламират имоти за продажба или отдаване под наем без да е уведомен собственикът.

Посредници дори свалят или вдигат цената на имота, без знанието и съгласието на продавача, допълни председателят на сдружението Ирена Перфанова пред "Труд".

Сдружението отчита ръст на сделките в София, Пловдив, Благоевград, бум на ново строителство и продажби на зелено. С 25% са се повишили покупко-продажбите в столицата през миналата година спрямо 2013 г.

За първото тримесечие на 2016 г. в сравнение с първото тримесечие на 2015 г. има с около 11% ръст на строеж на нови сгради в страната, като за София той е около 65%.

Търсенето на имоти се е увеличило, но намаляват разрешителните за строеж, за София се отчита спад с 9%. Очаква се до края на годината имотите да поскъпнат, с по-бързи темпове в столицата и с по-малки в другите градове, прогнозира Перфанова.

Според нея по Черноморието се забелязва спад на цените. Ръст на сключените сделки за първото тримесечие на 2016 г. спрямо първото тримесечие на 2015 г. се отчита в Бяла - с 18%, Бургас – с 13% и Балчик – с 8%. Спад има в Поморие - с 20%, Несебър – с 19%, поясни Александър Бочев, член на УС на НСНИ.

На въпрос как ще се отрази решението на Великобритания да напусне ЕС на пазара за имоти, Йордан Петров, член на УС на НСНИ, коментира, че ако процесът продължи, ще окаже негативно влияние.
Re: Цените на жилищата в другите държави от ЕС и цените в България
26-07-2016 - 07:05:33
18 000 жилища принудително отнети в Испания

Малко под 18 хил. жилища са били отнети принудително от собствениците им през 2015 г. в Испания, показват данните на централната банка на страната.
Това е с 11,3% повече спрямо принудително отнетите от кредиторите имоти през 2014 г., сочат данните, цитирани от investor.bg. Само 902 от тези жилища обаче са били обитавани от собствениците им, а останалите са били празни.

В това отношение се наблюдава спад на принудителните отнемания на обитаемо основно жилище от над 20%.

Увеличават се обаче принудителните отнемания на имоти, които не се обитават от собствениците им – с почти 36%.

В 82% от случаите на принудително отнемане на имот от банка кредитор ипотеките са изтеглени от собствениците преди 2007 г. В само 14 от случаите собствениците на принудително отнети имоти е трябвало да бъдат изведени с помощта на органите на реда. Като се отчетат и постигнатите доброволни споразумения с банките кредитори, с които собствениците предават имотите си заради неизплатени кредити, случаите достигат почти 37 хил., показват данните. Така имотите, преминали в портфейлите на банки, намаляват с малко под 4%.

На практика статистиката на испанската централна банка сочи, че повече от половината от трансферираните към банки имоти са предадени доброволно от собствениците им, макар че и тези случаи намаляват в сравнение с 2014 г. Данните на централната банка показват, че ипотечното кредитиране в Испания продължава да се свива.
Re: Цените на жилищата в другите държави от ЕС и цените в България
13-10-2016 - 10:47:24
Към днешната дата мога да кажа, че от седмица търся апартамент и средно цените са около 650 евро на квадрат сметната чистата площ. Това което обявяват като цени за новото строителство не са реални защото смятат и общите части, а не трябва. Трябва да си ги вкарат в цената за квадрат всички разходи. Тъпо е едни разходи да ги вкарват, а други да не ги вкарват. По тяхната логика да пишат и колко струва земята от долу и какъв процент е собственост на всеки купувач smiling smiley
Re: Цените на жилищата в другите държави от ЕС и цените в България
14-10-2016 - 19:38:08
Quote
buysell
от седмица търся апартамент и средно цените са около 650 евро на квадрат сметната чистата площ.
Добре е като даваш цени да даваш и за какво са - все пак има разлика между Люлин и Иван Вазов.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход