Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Орешарски лъже. Зимата няма да е толкова тежка и БГ не е в разруха. А цените на имотите ще растът въпреки ниските доходи и голямата безработица.

Публикувано от дичо тъпото 
[m.inews.bg]
Според него страната е в разруха
Фискалните резерви на страната, резервите на компаниите и домакинствата са изчерпани и ни очаква тежка зима. Това заяви в ефира на TV7 Пламен Орешарски от БСП.

По думите му страната е в разруха, а информацията от уебсайта на Министерството на финансите е изключително обезпокоително, защото за първото тримесечие на 2013 г. дефицитът е 800 млн. лева.

Орешарски е на мнение, че фискалният резерв е фактически изчерпан, а вътрешният дълг е по-висок с 4 млрд. лева в сравнение с преди четири години.

За този период държавата е живяла на базата на наследения фискален резерв и редица заеми, твърди Орешарски. По думите му дефицитното бюджетно финансиране, което се плаща от данъците, е около 8 млрд. лева.

Живяхме на база на наследения фискален резерв и новия заем, допълни финансистът.

"Доста разпуснахме фискалната политика след 2008 г. и последните няколко години ползвахме предимно дефицитното финансиране”, каза той.

На въпрос дали продължава да бъде кандидат за премиерския пост Орешарски заяви, че на този етап това не е най-важното. В момента ключово е да се изчака решението на ГЕРБ, въпреки че след снощните коментари шансът да получат парламентарна подкрепа от другите партии е минимален.

Според Пламен Орешарски в момента трябва да се действа бързо и в кратки срокове, защото в обществото няма търпение. Най-притеснителното е разминаването в очакванията.

Една голяма част от работещите хора у нас получават ниски доходи и са работещи бедни. Трудно ми е да кажа конкретните мерки в тази насока, защото знаем частично състоянието на фиска, отбелязва той.

По-конкретни мерки в тази насока ще има едва когато стане ясно какъв е фискът, тъй като невърнатият ДДС може да се окаже изключително много.

"Не мога да съм категоричен по отношение на бедните. Трябва да се види цялата картина”, твърди Орешарски.

По думите му е добре да се изчака реакцията на ГЕРБ и решението им да съставят или не правителство.

БСП мисли в посока програмно правителство, което ще търси широка парламентарна подкрепа, но максимално широка извънпарламентарна и обществена подкрепа.

Орешарски твърди, че партията ще обърне внимание на неправителствените организации, защото те са важна част от обществото. Освен това никой не може да си позволи да пренебрегне обществените формирования в момента.

Негативният подход към хората през последните четири години е довел до деструктивни процеси, ето защо сега трябва да се търси консенсус и по-голям интегритет.

"Ако не работим в тази посока, тенденциите са застрашителни”, отбеляза Пламен Орешарски.
Абе тая новина...не е ли малко стара...? Орешарски вече го избраха...
Quote
salvador
Абе тая новина...не е ли малко стара...? Орешарски вече го избраха...

Определени типове терапия силно забавят рефлексите на пациентите...
winking smiley
Quote
spgufi
хората пишещи теми за цените
-------------
Ти ли си хората бе весо ? Ти ли пишеш теми за цените на имотите ? Марш да се прегледаш, явно пак рано са те изписали. Я си виж тъпите теми, от всички тук, ти си най-далече от имотите,цените, от действителността, какви цени,какви теми,какви пет лева ?! Я разгледай в колко от тъпните ти си пишеш сам под многобройните си никове, отдавна съм ти казвал, че е лошо,че баща ти не е знаел, че съществуват презервативи.

саше, предлагам ти да спрем личните нападки. изпратих ти помирително съобщение на лични.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход