Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

имотите на българите в чужбина са за продан

Публикувано от дичо тъпото 
Re: имотите на българите в чужбина са за продан
30-04-2013 - 01:07:43
avatar
Quote
ivorad
Quote
дичо тъпото
За съжаление ще трябва да напусна форума за 10-ина дни защото заминавам за Гърция.

Пак ли те прибират на топло....нещо зачестяват случките...успех на терапията!
smiling smiley

поздрави от Гауиш :]
Анонимен потребител
Re: имотите на българите в чужбина са за продан
01-05-2013 - 14:32:43
В Холандия няма ли клиники, че те пращат в Гърция ? Ако минеш пак през Люлин случайно с дъщеря си, светни ни.
Re: имотите на българите в чужбина са за продан
13-05-2013 - 19:28:53
avatar
Върнах се от Гърция и минах през БГ. В БГ е мъка, мъка, мъка. Толкова празни кръчми и магазини в София не бях виждал. Хората питат само как да си намерят работа в чужбина.

ето и чий са кинтите в БГ банките [paper.standartnews.com]

В Гърция е супер: имотите са евтини, храната е добра, хората са приветливи, кражбите са само дело на българи и албанци и тн...

чувам че на изборните бюлетини хората са писали "гласувам за заминаване в чужбина" и както е тръгнало 149 ще бъде скоро.

който купи имот в БГ сега, ще съжалява много след макс. година
Re: имотите на българите в чужбина са за продан
14-05-2013 - 16:36:44
avatar
България на четири морета

By Иво Инджев ⋅ май 14, 2013 ⋅ Post a comment

Вчера писах за парадокса, че в. „Фигаро” изпреварващо ме е цитирал за моя теза, която забавих да предложа на читателите в блога си с един ден заради изборите, а днес виждам че френският „Либерасион” пък е направил една аналогия, която ми хрумна и на мен: за Бойко Борисов като Силвио Берлускони. Обаче френският автор е акцентирал върху други аспекти от приликите между двамата, докато на мен ми се струва, че проблемите им с правосъдието стоят в центъра на това сравнение.

Както и да е…Никой няма монопол над хрумванията…

Хрумва ми обаче и още нещо, с което се надявам да не засегна нечия интелигентност: че е възможно мнозина да се заблуждават за значението на често употребявания тези дни термин „пирова победа”. Защото след победата следва пир, а след пируването боли глава и това никак не е добре за победителя.

Истината е, че победата на епирския цар Пир над римляните на тяхна територия край Аскулум през 279 г. пр.н.е. му струва толкова тежки загуби, че той възкликнал: „ Още една такава победа- и ние сме загубени” (или „ …и ние трябва да се връщаме у дома”). Пророчески думи, сякаш се отнасят за Банкя в днешно време.

Победителите не само били принудени да се приберат в Гърция, но и след няколко години били победени там от победените преди римляни, което станало епизод от римското колонизиране на гръцките земи. А както споменавам в книгата си „Течна дружба”, още в древността „освободителите”, за каквито римляните се представяли пред гърците срещу тиранията на македонците например, имат навика да се превръщат в колонизатори.

Но да се върнем към пировата победа на ГЕРБ на изборите и как се излиза от създалата се политическа криза- сякаш икономическата ни е малко!

Един от възможните отговори на този въпрос е, че са нужни „драконовски мерки”., т.е. извънредни решения като за извънредна ситуация. Обаче трябва да направя още едно малко уточнение по отношение на дракона, за който вероятно някои се сещат, когато се употребява този израз. За целта трябва да погледнем още по-назад в историята в същата онази древна Гърция.

През 5 в.пр.н.е. на заможните атиняни им опротивяло да живеят в постоянен страх от бунтовете на бедняците и възложили на аристократа Дракон да измисли лечение за тази напаст. Без много да му мисли той въвел смъртното наказание като универсално средство срещу всяко едно доказано престъпление. Както може да се очаква, така той само налял масло в огъня на недоволството.

Наложило се мъдрият Солон да го замени в законотворчеството и той „изобретил” съществуващото и до днес най-важно правило на демокрацията на всеобщото гласуване на принципа „един човек, един глас”. Това била голяма отстъпка на заможните пред бедните, но така те си купували спокойствие с риск да ги управляват хора с ниско потекло…Иначе казано, Солон въвел за първи път в историята на човешката цивилизация изкуството на компромиса в обществените отношения в името на т.н. мирно съвместно съществуване.

Предстои да видим дали правилата на цивилизования диалог са достигнали до съзнанието на онези, които постигнаха пирова победа на изборите на 12 май и на противниците им, които пируват по повод своята загуба, натоварена с очаквания за власт. Ако не успеят да се споразумеят, ще се наложат някои драконовски мерки по овладяване на хаоса в държавата и поради липсата на всепризнат Солон ще има да се чудим откъде да си набавим така липсващата на българския политически „елит” мъдрост.

Алтернативата е антипатриотична, нещо като „България на четири морета”- в смисъл, че има опасност от нова вълна от българи, които си търсят късмета по четирите краища на света, бягайки от грозната картинка в иначе красивата ни родина.

Впрочем, като се знае, че постъпленията от българските емигранти, превеждани по банков път в България, вече надхвърлиха по официални данни ( при това без да може статистиката да обхване напълно паричния поток) приходите на държавата от туризма, може да се окаже, че износът на българи е най-печелившата икономическа дейност за страната ни- повече от вноса на чужди туристи и привличането на чужди инвеститори, гнусливи по отношение на корупционния климат в земния ни рай.

Така де, все някак трябва да се финансира субсидирането на политическите партии, чието роене е процъфтяващ бизнес тук.


спомням си как пациент Иванов изсипваше огън и жипел против българите емигранти, но сега май ще осъзнае че ще трябва гъза да ни целувате и свирки и тн..


Share on Facebook

Twitter This
Usuario: Password:
Re: имотите на българите в чужбина са за продан
14-05-2013 - 20:44:02
прелома според мене ще е от 2014 когато отпадат трудовите ограничения до 2018 някъде.след това в българия ще останат тия индивиди които нямат дори инстинкта за самосъхранение да избягат...ние вече си продадахме имота в бг и единственното което ме свързва с тая "държава" е че някога сам роден там smiling smiley) е човек не избира къде да се роди,но може да избере къде да живее! бях си за около 10 дена докато оправя някои формалности какво да ви кажа за българия..."бих искал с вързани очи да си ида и с вързани осчи да си дойда" .на където и да се обърнеш в каквото и да се загледаш виждаш само ужас и безумие..."там където безумието е победило ума-ума е безумие а безумието е ум ! чак за себе си задавам въпроса защо Господ допуска тая агония на тоя народ и тая държава да продължават толкова дълго?? това e ужасното...че май ужаса в бг няма да има край-...или в най добрия случаи до края ще е ужасно...самите избори дадоха ясен и недвусмислен знак на колкото има останали нормални в "държавата" : не си правете илюзии промяна няма да има нито на системата нито на модела! за 10 дена не видях нито един усмихнат човек.а още по подтискаошто е че дори и лудите вече не се усмихват...щом дори лудите в българия зимат положението на сериозно сметаите за какво става на въпрос !!!



Редактиран 3 път(и).Последна редакция на 2013-05-14 20:51 от portokal.
Re: имотите на българите в чужбина са за продан
14-05-2013 - 23:59:17
Quote
portokal
единственното което ме свързва с тая "държава" е че някога сам роден там

Цъ, не е единственото. А и това, че по незнайно какви причини си се регистрирал в български форум, в който само за година си отпрал над 100 мнения. За държавата, от която изобщо не се интересуваш!
Смях:]
Re: имотите на българите в чужбина са за продан
15-05-2013 - 00:24:04
ами то европейския саюс е една държава така че в известен смисъл имам право да се интересувам ! особенно като се има предвид че цените на имотите в българия са по високи от цените на имотите в Германия а доходите са в пъти по различни го приемам и като дълг да спася поне една заблудена душа която би купила имот в българия !!!
Re: имотите на българите в чужбина са за продан
15-05-2013 - 00:28:31
Quote
portokal
ами то европейския саюс е една държава така че в известен смисъл имам право да се интересувам !!
Разбира се, че имаш право да се интересуваш. Само дето си декларирал, ти, лично и напълно доброволно, че не се интересуваш!
Знаеш ли как се нарича това?
:]
Анонимен потребител
Re: имотите на българите в чужбина са за продан
15-05-2013 - 08:54:39
Ти ,мандаринке, нямаш място в "европейски сАюС"



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2013-05-15 16:14 от el.t.
Re: имотите на българите в чужбина са за продан
17-05-2013 - 12:39:06
avatar
Quote
portokal
прелома според мене ще е от 2014 когато отпадат трудовите ограничения до 2018 някъде.след това в българия ще останат тия индивиди които нямат дори инстинкта за самосъхранение да избягат...ние вече си продадахме имота в бг и единственното което ме свързва с тая "държава" е че някога сам роден там smiling smiley) е човек не избира къде да се роди,но може да избере къде да живее! бях си за около 10 дена докато оправя някои формалности какво да ви кажа за българия..."бих искал с вързани очи да си ида и с вързани осчи да си дойда" .на където и да се обърнеш в каквото и да се загледаш виждаш само ужас и безумие..."там където безумието е победило ума-ума е безумие а безумието е ум ! чак за себе си задавам въпроса защо Господ допуска тая агония на тоя народ и тая държава да продължават толкова дълго?? това e ужасното...че май ужаса в бг няма да има край-...или в най добрия случаи до края ще е ужасно...самите избори дадоха ясен и недвусмислен знак на колкото има останали нормални в "държавата" : не си правете илюзии промяна няма да има нито на системата нито на модела! за 10 дена не видях нито един усмихнат човек.а още по подтискаошто е че дори и лудите вече не се усмихват...щом дори лудите в българия зимат положението на сериозно сметаите за какво става на въпрос !!!

Е мен пък си ме кефи блатото (както казваше Шрек)
може да е блато ама ми е родно smiling smiley
и можеш да си пръднеш без да се притесняваш smiling smiley

пък и на последък го облагородяват, а да и има все още шанс да намериш домашно произведени зеленчуци, месо и мляко - не пластмасови ...
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход