Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед_на_печата_2013

Публикувано от paul 
Re: Преглед_на_печата_2013
06-12-2013 - 10:58:05
Страхотно интервю! Като изповед! Пълно със съдържание.....за който чете между редовете........тва е като поглед в бъдещето (на България)!
Re: Преглед_на_печата_2013
06-12-2013 - 11:36:10
Шестмесечният срок, в който държавните дружества трябваше да разпределят парите си в банките така, че никоя да не държи повече от 25% от средствата им, се оказа недостатъчен, пише „Капитал“.

Проверка на вестника установява, че към 4 декември, когато срокът изтече, най-големите дружества, разполагащи и с най-големи депозити, не са спазили нормативни изисквания. Сега директорите им ще трябва да бъдат глобени с половината от заплатите им за три месеца напред, припомня изданието в днешния си брой.

От министерствата или не отговарят по темата, или обясняват, че тепърва ще обобщават и ако трябва, ще глобяват нарушителите.

Данните, публикувани в края на май, показаха концентрация на средства на държавни компании в Корпоративна търговска банка.

Пред "Капитал Daily" служители от различни държавни дружества коментират, че изпълнението на разпоредбите ги е затруднило и че през последните месеци е имало интензивни срещи и консултации между представители на министерствата и счетоводните и юридическите отдели на компаниите.
Re: Преглед_на_печата_2013
07-12-2013 - 00:20:13
За 24 години има незначителен спад на "най-платежоспособните инвеститори в жилища" в България:
1)
- в края на 1989г. пенсионерите в България бяха 2,209,019 души
2)
- през декември 2013г. пенсионерите в България са 2,186,570 души
Тоест има спад от 1% или с 22,449 души.


Честито!


[www.noi.bg]
Re: Преглед_на_печата_2013
07-12-2013 - 12:02:05
Консолидираният държавен бюджет е похарчил от началото на 2013г. до края на октомври 2013г.:
- за заплати, осигуровки и пенсии над 11 МИЛИАРДА лв.


За сравнение приходите от данъка върху дохода на физически лица от лихви от депозитни сметки в търговски банки от началото на 2013г. до края на октомври 2013г. бяха за щастие:
- едва 71.5 МИЛИОНА лв.


Тоест тези 71.5 МИЛИОНА лв. можеха да се използват за увеличаване за 10 месеца с по-малко от две трети от 1% на похарчените в консолидирания държавен бюджет средства за заплати, осигуровки и пенсии.


Честито на всички пенсионери и на бюджетниците!


[www.noi.bg]
[www.minfin.bg]
Re: Преглед_на_печата_2013
09-12-2013 - 11:04:29
България води за пореден път класацията за бедност в ЕС. Всеки втори у нас е изправен пред риск от тотална липса на пари и социално изключване. Това показва проучване на Евростат, според което 1/4 от населението на Евросъюза е застрашено от бедност. 124.5 милиона души през миналата година са били приятели със сиромашията. Това е 24,8% от населението на ЕС, увеличението е с 0,5 на сто. Изследването включва хора, които са попаднали най-малко в една от трите категории: риск от бедност, материална несигурност или домакинства с малко трудоспособни.

Начело на списъка е България (49%). Страната ни е следвана от Румъния (42%), Латвия (37%), Гърция, Литва и Унгария. Страните с най-малък риск от бедност са: Холандия, Чехия (по 15%), Финландия (17%), Швеция и Люксембург ( по 18%).

Държави като Италия също имат сериозни проблеми. 18.2 милиона италианци са изправени пред бедност. Това е най-високия брой в ЕС, макар че пропорционално е 29.2% от населението на страната!
Re: Преглед_на_печата_2013
10-12-2013 - 11:31:57
[www.investor.bg]
Салвадоре........Намаление от 7,8% на строителната продукция през октомври отчита НСИ
Re: Преглед_на_печата_2013
11-12-2013 - 10:17:30
Европейският парламент одобри вчера мерки за въвеждане на правилата на Европейския съюз, които трябва да гарантират, че потребителите са напълно информирани за цената на изтеглените ипотечни кредити и добре защитени срещу най-тежките рискове.

"За повечето семейства ипотеката е най-големият и най-продължителен финансов ангажимент, който правят. Така че имаме нужда тези правила дадат тласък към създаването на общоевропейски ипотечен пазар, който е стабилен, интегриран и най-вече устойчив, с високо равнище на защита на потребителя, добра информираност и балансирани отношения между кредитори и кредитополучатели", посочи евродепутатът Антолин Санчес Преседо (С&Д, Испания), цитиран от БТА.

ЕП прие споразумението, постигнато със страните членки, тъй като е убеден, че Европейският банков орган (EBA) ще може да разследва евентуални нарушения на правилата или неуспехи в прилагането им и да се обръща към компетентните власти с молба за необходимата информация.


ps: Забравете за нови ипотеки в BG!
Re: Преглед_на_печата_2013
12-12-2013 - 11:13:56
Европейският парламент и експерти, представляващи 28-те страни членки, постигнаха споразумение за въвеждането на нови правила за това кой трябва да понесе финансовия удар при евентуален срив на банка, съобщиха ДПА и БТА.

След година и половина трудни преговори страните от ЕС и европейските институции решиха, че държавите вече няма да компенсират загубите на ликвидираните банки и да плащат за преструктурирането им, за да не се обременяват националните бюджети с непосилни разходи, посочва ИТАР-ТАСС.

Според постигнатия компромис тежестта на загубите ще бъде понесена от акционерите и големите вложители, тоест тези, които имат депозити, надвишаващи гарантираните в ЕС 100 000 евро.

Споразумението се отнася до проекта за система за ликвидация на банките, която е един от трите основни елемента на бъдещия банков съюз на ЕС.

Преговарящите са се споразумели новият режим да влезе в сила от 1 януари 2016 г., тоест две години по-рано от предварително предвиденото, посочва Ройтерс.

Предстои проектът да бъде одобрен от финансовите министри на страните от ЕС, които ще се съберат на извънредно заседание следващата седмица. Много вероятно е проектът да бъде внесен за разглеждане на срещата на върха на ЕС на 19 и 20 декември, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Еврокомисарят за вътрешния пазар и финансовите услуги Мишел Барние определи днешното споразумение като "голяма крачка", предаде ДПА.

След продължилите седем часа преговори той написа в Туитър: "Данъкоплатците вече не са на първа линия, когато трябва да се плаща за грешките на банките.

Поучихме се от уроците на кризата. Банките вече ще трябва да заделят пари за черни дни".


PS: Не имоти, а пари! Нали разбрахте какво означава?
Re: Преглед_на_печата_2013
12-12-2013 - 12:52:41
[www.24chasa.bg]

"В столицата вече има над 10 случая на пълномощни менте от Лондон, предупреждават разследващите. Фалшивите документи са с печат и знак на нотариални камари. Доста от тях са върху оригинална бланка на пълномощни от Великобритания

Разследващи са изумени как измамниците са успели да подготвят ментетата с толкова добри и почти оригинални защити, които са трудно разпознаваеми и затрудняват максимално служителите в банките. На някои чужди документи дори имало фалшиви заверки от посолството ни във Великобритания."

Крадат се пари от банкови сметки и се продават имоти без знанието на собственика!!!!!
Re: Преглед_на_печата_2013
12-12-2013 - 22:36:18
България и Румъния са с най-нисък брутен вътрешен продукт (БВП) на глава от населението спрямо средното равнище за ЕС през 2012 година, а за Люксембург този показател е най-висок.

Това сочат оповестените днес нови оценки на европейската статистическа служба Евростат.

Румъния и България са около 50 процента под средното равнище, докато в Люксембург БВП на глава от населението, изразен в покупателна способност, е повече от 2,5 пъти над средното равнище за ЕС.

България е в дъното на таблицата, като нейният БВП на глава от населението, изразен в покупателна способност, представлява 47 процента от средното равнище за ЕС. Румъния е пред нея с 50 процента.

След Люксембург се нареждат Австрия, Ирландия, Холандия и Швеция, Дания, Германия и Белгия, където показателят е между 20 и 30 процента над средното.

България се нарежда на последно място в ЕС и по реално индивидуално потребление на глава от населението в ЕС през 2012 година, като за страната ни този показател е 49 процента от средното равнище за ЕС. Румъния ни изпреварва с 50 процента.

Лидер по реално индивидуално потребление на глава от населението в ЕС е Люксембург със 138 процента.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход