Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Призрачните села и градове в България и цените на имотите!

Публикувано от paul 
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
29-12-2013 - 18:47:18
avatar
"Той твърди, че 1/5 от населението на страната живее на 1% от територията, а именно в София, 52% от всички външни инвестиции са за столицата."

Това е инсинуация да живее Каспичан :] Да пребъдат мрачните прогнози, сдуханото мислене и нека да продължава демографската криза, а дано ама надали smiling smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
29-12-2013 - 19:36:26
Всеки пети българин обмисля да замине за Великобритания. Това показа проверка броени дни преди настъпването на 2014 г., когато ще отпаднат всички ограничения за работа в Обединеното кралство, пише в. "Монитор".
Малко над 45% от хората твърдят, че обмислят варианта да имигрират, като 20% от тях вече са се ориентирали именно към Острова. Повечето мераклии да пробват късмета си зад граница са с професия и се надяват да се реализират по-добре в чужбина, отколкото у нас. Всеки четвърти нашенец пък признава, че ще емигрира в друга страна - членка на ЕС, а не точно в Обединеното кралство. В началото на следващата година за българите падат ограниченията и в Германия, Франция, Холандия, Малта и още няколко държави на Стария континент.

В същото време паралелно проучване на британския ежедневник „Дейли Стар” показва, че една трета от поданиците на кралицата искат ограничения за новопристигащите имигранти, които да са главен приоритет за правителството. Резултатът идва броени дни, преди Великобритания да отвори вратите си както за българите, така и за румънците, припомня изданието. Проучването сочи още, че повече от две трети смятат, че британският премиер Дейвид Камерън трябва да наруши правилата на ЕС и да запази ограниченията. Близо 70% са съгласни, че „за да се защити Лондон трябва да попречи на източноевропейците да пътуват свободно до Обединеното кралство. Едва 10% са на мнение, че очакваният наплив ще бъде добър за страната. Повечето от запитаните са категорични, че правителството прави твърде малко, за да защити британската социална система и местния трудов пазар.

Около 30 000 000 души от живеещите във Великобритания ще имат имигрантско минало, твърди пък в. „Дейли Експрес”. През 2060 г. около една трета от жителите на Острова щели да бъдат първо или второ поколение имигранти. Ето защо изданието съветва политиците да се подготвят за предстоящия демографски бум. На Острова вече се готвели за вълна от 12 000 000 имигранти след 2013-а. Любопитен е обаче фактът, че потокът от търсещи по-добър живот източноевропейци щял да бъде значително по-голям към Германия и Испания, в сравнение с този към Великобритания. В доклада, цитиран от изданието, се казва още, че ЕС ще изживее „безпрецедентни промени по отношение на състава на населението си”. След 30 г. няколко държави ще трябва да се справят със свръхнаселеността си, а други ще бъдат обезлюдени, смятат експертите. Прогнозите са направени преди повече от година, но се огласяват едва сега, твърди още в. „Дейли Експрес”.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
29-12-2013 - 22:44:50
avatar
Не виждам нищо лошо всички да отидат да поработят малко в Лондон да изкарат някой лев и да се върнат тук да го похарчат дали за коли дали по моловете дали за имоти това при всички положения ще се отрази положително на нашата икономика след половин-една година най-рано разбира се. И в момента най-големия инвеститор в България са емигрантите така ще бъде още дълго време.

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
04-01-2014 - 12:17:54
Икономистите установяват, че вместо да намалява, пропастта между стандарта на живот в различните региони се увеличава. София остава недостижима за всички останали области.
В България най-трудно се живее в областите Сливен, Разград и Силистра. Това сочи изследване на Института за пазарна икономика, цитирано от БНТ.

Данните показват още, че Северна България се възстановява от кризата значително по-бавно и по-мъчително отколкото Южна.

Сравнително добри, макар и с недобри очаквания за бъдещето, са икономическите показатели на Варна, Бургас, Пловдив, Русе и Благоевград.

Институтът за пазарна икономика изчисли също, че точно до 30 април ще работим, за да си платим данъците през 2014 г.

Демографската криза в България продължава, а населението от 2010 година насам неизменно намалява в цялата страна, констатира още изследването.

Населението намалява

Според информационната система на ражданията на здравното министерство, за трите дни на новата година в областите Шумен, Смолян и Видин не се е родило нито едно дете.

Раждат се малко деца – един от изводите на Института за пазарна икономика за страната. През последните три години обаче тази тенденция най-сериозно се усеща в Сливен, Разград и Силистра.

Там доходите са едни от най-ниските. Те, за съжаление се отличават и с едни от най-негативните показатели и по отношение на представянето на своите ученици.

Въпреки че Варна още е сред добре развитите области, тя за първи път остава на трето място по добър стандарт и вече не привлича толкова хора, които искат да работят там.

Оцеляването кара една пета от българите да отидат в друга област, за да се лекуват, защото в техния регион специалисти няма.

А около 20 на сто признават, че плащат под масата за здраве Според икономистите само гражданите на София, Плевен и Пловдив почти не пътуват в други области, за да получат медицинска помощ.

Малко оптимизъм от икономистите

Повечето региони в страната все пак се възстановяват от кризата, макар и мъчително. Най-много хора търсят работа в София, Пловдив, Стара Загора и Шумен заради добре работещия бизнес в тези региони.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
12-01-2014 - 09:21:47
Тома Томов: Ако Близкият изток се срути, ние ще загинем, защото ще бъдем залети от бежанци!!!
Какво е светът, в който живеят и управляват Путин, Обама, Меркел? И американци и руснаци губят войната с полумесеца и терористите. САЩ се провалиха в Ирак и Афганистан, Москва е стресната след Чечня. А ако Близкият изток се срути, ние ще загинем, защото България ще бъде залята от бежанци, прогнозира известнит журналист.
В момента

Владимир Путин е много силен.
Руската офшорна аристокрация флиртува с него. Това са 130 приказно богати милиардери, които не живеят в страната. Путин опитва да увеличи ролята на православието, защото е силно вярващ. Когато преди години къщата на днешния президент изгоряла, единственото оцеляло нещо в нея било едно златно кръстче. Именно, защото е религиозен, Джордж Буш син решил, че е човек, на когото може да има доверие.
Днешното поколение политици от България през Полша до Литва, Латвия и Естония мразят Съветския съюз и Русия, но следващото поколение ще промени това. Защото Русия е необходима на Европа и на САЩ. Сибир пък може да бъде усвоен само с помощта на Германия и Европа.

В Русия има три държави като матрьошки -
европейската част, частта в Урал и в Кавказ. Рано или късно руснаците ще се оттеглят и от Далечния Изток, и от Кавказ. Това обаче не е решение. Във всеки голям руски град има кавказко население. Един ден тези хора могат да дестабилизират цялата страна. Русия може да бъде дестабилизирана за нищо време. Путин е амбициозен човек и спечели първата война в Чечня. Не знам обаче как ще спечели тази война. Терористите могат да ударят навсякъде във всеки един момент и лесно да избегнат мерките за сигурност. Това е сериозен проблем за Русия. Той ще продължава. Това е като някой да те настъпва по болния мазол. Политиката на Русия към Украйна като нелепа.

Истината е, че в последните години САЩ загубиха две големи войни -
в Афганистан и в Ирак. Нищо не бе постигнато и в Либия. Демокрацията бе победена от полумесеца. Русия е необходима и на САЩ, и на Европейския съюз.

Михаил Ходорковски може
след време да стане президент на Русия. Той е бил класическият комсомолец на времето, който отива при един шеф на военно-промишлен комплекс и му казва: “Дай ми пари, за да видиш какво мога”. После започва да внася компютри от Европа в Русия. С помощта на Елцин открадва най-големите нефтени кладенци на Русия. Но когато рухва Съветският съюз, единствената частна банка е негова. Тогава единият касиер на КПСС се самоубива. След седмица слага край на живота си другият касиер. И парите на партията изчезват. Това са 50-60 милиарда долара, които се отиват в швейцарска банка. (В момента Ходорковски е именно в тази държава.)
По времето на Путин капиталистът Ходорковски пожелава да продаде нефтените предприятия за 30 милиарда долара, но Путин не е глупак и го вкарва в затвора.
Ходорковски е бил класическият комсомолец, после класическият капиталист, а сега се прави на социалдемократ. Руският народ обича хората, които са прекарали години на страдания в Сибир. Нищо чудно някога да гласуват за него.

Аз съм про Обама 1000%
След една година той ще е куца патица. Но Обама има един много интересен ход, с който може да промени историята на целия Близък Изток. Шансът е 50 на 50. Какво правеше досега САЩ? Прилагаше “доктрината Буш”, която изпращаше въоръжени сили, за да налагат демокрация. Но има друга доктрина, наричана още “Доктрина на глобалната нула”. И тя е следната: Ние ще сключим договор с Иран, независимо, че са религиозни и Иран ще стане нашият основен съдружник в региона. Известно е, че 90 процента от иранското население е проамерикански настроено. Ако Обама направи това, ще влезе в историята. Проблемът е, че от 530 в Конгреса на САЩ, само 17 подкрепят тази доктрина.

Папа Франциск е най-прекрасният човек на световната сцена.
Той се отказа от компанията на Микеланджело и Рафаело, от пръстена, от кожите, от порцелана … и отиде да живее в едно апартаментче с две стаи, за да общува с хората. Той каза: “Църквата трябва да е като военно-полева болница сред сражението. Трябва да не задаваме въпроси, а да лекуваме. Няма какво да стоим в църквите – там е много удобно. Трябва да се борим на улицата за всеки човек.
Папата обича Достоевски и Фелини. Той казва: “Ние не сме NGO, ние сме много повече.”
Преди няколко дни той отиде в затвора, срещна се с 12 затворници, двама от които мюсюлмани и им изми краката.

Ангела Меркел е много интересна жена.
Германия винаги е твърде малка за света и твърде голяма за Европа. Износът на страната е 3.3 милиарда, а Америка инвестира в Германия три пъти повече отколкото в Китай.
Дали Меркел има доктрина за Южна Европа, не знам. Надявам се.

Ако Близкият изток се срути, ние ще загинем, защото ще бъдем залети от бежанци.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
14-01-2014 - 12:03:46
Пазарът на земеделска земя е традиционен за региона на Добруджа и за разлика от бума, който се наблюдаваше през 2012 и началото на миналата година, сега ситуацията е съвсем различна. Това казва Асен Гатев, ръководител на офис в добруджанския град на една от водещите компании за недвижими имоти, цитира го Радио „Фокус” – Варна.
Предлагането в този период на пазара на земеделска земя е доста по-ниско, а реалните сделки се сключват на цени от порядъка на 1250 – 1350 лв. и в редки случаи до 1500 лв., докато в предишни години е имало сделки на цени 1800 лв., в редки случаи над 2000 лв. за дка.

Това е обусловено от връзката на цените и възвръщаемостта на инвестицията, коментира Асен Гатев.

При средни ренти, които се изплащат в района, между 50 и 70 лв. за дка, инвестициите се изплащат за 20-годишен период, дори и по-дълъг. Досега наложените норми в този сектор са били 12-13 години, максимум 15 години за изплащане на инвестициите, казва Асен Гатев.

Той сочи, че на пазара в момента са активни средните собственици. Големите собственици отдавна не са играчи на тоя пазар, те имат крупна собственост и стабилни договори, затова на тях не им се налага да купуват или продават земеделска земя. Традиционно добруджанските общини с висока стойност на земеделска земя са Тервел, Балчик и отчасти Каварна.


PS: БУМММ!
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
14-01-2014 - 12:23:22
avatar
Няма смисъл да те питам каква е връзката на тази информация с "Призрачните градове в България и цените на имотите" confused smileyconfused smileyconfused smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
30-01-2014 - 08:11:45
Плъхове мутанти нападат повсеместно къщи и блокове в страната. Причината е закъснялата зима и топлото време, което е увеличило раждаемостта сред гризачите, пише "Телеграф".
Плъхове с невероятни размери били засечени в търновските села. Домакиня от село Самоводене разказва, че в продължение на две нощи неизвестно животно отхапало главите на две кокошки. Отначало жената помислила, че нападателят е белка или пор и залагала капани, но без резултат. Слагала и отрова за мишки, но животното я изяждало и не умирало. Накрая домакинята сложила капан за мишки, но от големите и в него се хванал плъх, колкото средно голям котарак.

Хората от селата споделят, че заради необичайно топлата зима гризачите са излезли от дупките си и причиняват поразии на домашните пернати и на зърното в хамбарите.

Нашествие на черни плъхове отчитат и в Кюстендилско. Наблюдава се от края на август. Сухото и горещо време е помогнало за популацията им, която и сега тормози домакинствата.

Специалистите обясняват, че в студеното време най-слабите гризачи умират и популацията намалява - феномен, който не се наблюдава при топла зима.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
03-02-2014 - 13:04:35
Свлачището на улица „Розова долина” във варненския квартал Аспарухово взе първи жертви, но за щастие, те не са човешки. Срутилата се върху къщата на семейство Дрохлеви огромна маса пръст затрупала пристройката, където били домашните зайци. Всички животинки загинали.
За щастие, по време на бедствието, в къщата не е имало човек, и така за щастие не се е случило най- лошото. Опасността обаче не е преминала. Със затопляне на времето подпочвените води в района ще се увеличат и може да подкопаят още от склона.

За да се избегне опасността за хората , трябва да се вземат спешни мерки. Проблем с това свлачище има от може би 20 години, тъй като къщите тук са без канализационна мрежа. Преди две години също имаше свлачище, но на метри встрани от сегашното място.


PS: Най-добрия град за живеене!
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
05-02-2014 - 12:46:18
Има опасност за нашата страна от Вранча. Тъй като последното по-сериозно земетресение там беше през 1990 г., можем да кажем, че след 2020 година е почти сигурно, че може да се очаква точно такова силно земетресение там. Това казва в интервю проф. Емил Ботев, шеф на сеизмологията към БАН.
Ученият твърди, че Вранча се „буди” през 30-40 години като през последните 200 години там са станали 6 земетресения с магнитуд 7 по Рихтер. Три от тези земетресения са станали през 1977, 1986 и 1990 г.

Пред „Телеграф” той коментира, че сгради, строени след 1987 г. са сеизмично устойчиви и вероятността от трагедия като тази в Свищов от 1977 г. е по-малко вероятна. Проф. Ботев съветва хората когато има трус, да не изпадат в паника. „Нашата сеизмична песен е изпята в началото на миналия век. България е най-обетованата част, с най-малки движения на Балканите”, казва ученият.

Според него единственото основание за страх при хората е некачественото строителство. „Последните години обаче всичко се прави при далеч по-голям контрол. Разбира се, трябва да се помисли кой е строил дадена къща и дали не са направени някакви икономии, тъй като се оказва, че проблемите не са толкова природни, колкото икономически”, казва проф. Емил Ботев.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход