Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Призрачните села и градове в България и цените на имотите!

Публикувано от paul 
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
18-04-2015 - 07:49:13
>>>>>>



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2015-04-18 07:57 от paul.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
18-04-2015 - 07:54:35
Руски депутати и сенатори имат имоти в България


Санкциите срещу Русия, лошите отношения със Запада и икономическата криза не станаха повод руските чиновници да се откажат от недвижимата си собственост в чужбина, пише РБК, цитирана от Дневник.бг. Даже обратното – много от тях са купили жилища зад граница, сочат декларации на членовете на администрацията.

Изданието посочва, че 25 депутати, 16 сенатори и петима министри са посочили, че притежават имоти в чужбина. От местната администрация в Москва това е само заместник-кметът по транспорта, който е собственик на 353 кв.м. жилище в Италия.
За сметка на това днес нито един от чиновниците в администрацията на президента не притежава имоти в чужбина. Миналата година Борис Титов, който отговаряше за правата на предприемачите беше собственик на жилище във Великобритания и имоти в Испания, но той вече не е част от администрацията.

РБК посочва, че през последната година няма особено промени в собствеността на министрите. Повечето от тях притежават просторни имоти, често над 200 к.м. в различни западни държави – Швейцария, Италия, Франция, Великобритания, Австрия, а съпругата на министъра на труда и социалната защита Максим Топлин има жилище и гараж в България. Според анализа на изданието сенаторите предпочитат Италия, където жилища и земи имат трима от тях. По двама има имоти във Франция, Черна гора и Естония.

Депутатите от своя страна имат други "географски приоритети". Шестима от тях имат недвижими имоти в Испания, трима – в Латвия. Наблюдава се обаче увеличение на народните представители, които купуват имоти в България – докато миналата година те са били двама, то новите имоти тази година са четири. Два апартамента с обща площ 104 квадратни метра е купила съпругата на заместник-председателя на парламентарната комисия по образованието Михаил Берулаев.

Други два апартамента с обща площ 122 квадратни метра са собственост на депутата Сергей Вострецов, който тази година влезе в Думата. Имотите били купени през 2011 г., при това "за много малко пари – двете жилища стрували колкото едностаен апартамент в не особено добър район в Санкт Петербург". Депутатът посочва, че жилищата му са малки, но са достатъчни за "летен отдих", тъй като почивките в България са "по-евтини, отколкото в Сочи".

Востерцов посочва, че и двата му апартамента са обвявани за продажба, но "в България има криза и никой не купува имоти". Той заявява, че не е получавал негласни заповеди да продава имотите си в чужбина и "не вижда нищо срамно в притежаването на такива".

Към България се насочват и членове на Съвета на федерацията. С малък апартамент в страната се е сдобил новият член на горната камара Евгений Алексеев. Други сред новите членове на Съвета на федерацията пък са си купили жилища във Финландия и Естония.

Някои депутати пък са се освободили от имотите си извън Русия. Така например заместник-председателят на парламентарната комисия по природните ресурси и екологията Михаил Слипенчук е продал имот от 600 квадратни метра в Конго. Сенаторите Владмир Литюшкин и Александър Тотоонов са продали апартаментите си в България.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
25-04-2015 - 10:23:13
Новите тото милионери спокойно могат да си купят нов хотел във Варна или курортните комплекси, след като собствениците му са фалирали и той е обявен от кредиторите за публична продажба. Сред сложените на тезгяха е 4-етажният “Бонбон” в к.к. Златни пясъци, пише "Монитор".Наддаването за него започва от 825 000 лв. 4-етажният хотел, който се намира на 15 минути път от центъра на Варна, е обзаведен луксозно и разполага с 12 двойни стаи (6 от които със спални и 6 - с двойни легла), 3 тройни стаи и 3 апартамента. Всичките стаи са с изглед към морето и са обзаведени с климатик, телефон, цифрова телевизия, хладилник, интернет. В хотел „Бонбон”, който е на 300 метра от плажа, има ресторант с 60 места и бар, има открит басейн, хубава градина, сауна и собствен паркинг.

Варненският бизнес хотел “Голдън Тюлип” пък за пореден път ще бъде предложен на търг от частен съдебен изпълнител, като цената му е близо два пъти по-ниска от първия му опит за продажба. 8-етажният хотел се намира на бул.”Христо Ботев” и има 92 стаи и 5 апартамента. Разгънатата му застроена площ е 6871 кв. м. , пише блиц.

През 2013 г. наддаването за комплекса в идеалния център на Варна трябваше да започне от 9,8 млн. лв. , но така и не се появи мераклия, който да наддава. Затова беше обявен втори търг с начална цена 7,8 млн. лв., но той също приключи неуспешно. Новата начална цена сега е 5,8 млн. лв., като офертите ще бъдат отворени на 21 май. Бъдещият собственик на “Голдън Тюлип” обаче ще го придобие с тежести от общо 9,2 млн. евро по три заема.

PS: А бежанците от Сомалия спокойно биха се настанили там!
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
28-04-2015 - 08:16:25
232 000 българи - доказани лентяи!

България се нарежда на трето място в ЕС по трудоспособно население, което не е активно на пазара на труда!


232 хил. българи са трудоспособни, но не търсят работа, като част от тях са обезкуражени. Още 25 хил. пък си търсят работа, но не могат да започнат веднага, ако им бъде предложен пост (като студентите например). Така потенциалната работна сила у нас, която не се използва към края на 2014 г., е 257 хил. души. Това прави 7.6% от населението на страната, с което България излиза на трето място по разхищение на трудоспособни хора. Това показват данните на европейската статистическа служба Евростат за последното тримесечие на миналата година за непълната заетост и за потенциалната допълнителна работна сила.Оказва се, че най-много са италианците, които могат да работят, но не си търсят позиция. 13.6% от населението на Италия е в тази позиция. Следва Хърватия с 9.6 на сто от населението си. Общо за ЕС и някои други страни като Турция размерът на неизползваната работна ръка е около 9.5 млн. души - не работят и не търсят, включително и защото са обезкуражени, тоест не вярват, че изобщо ще намерят подходяща позиция. Отделно 2.2 млн. души не могат да започнат веднага. Така общата равносметка в ЕС са близо 12 млн. души потенциална неизползвана работна ръка. 57 на сто от тях са жени.

По данни на спортното министерство от тази година 67% от младите хора на възраст между 15 и 29 г. не работят, не учат и не се квалифицират. По данни на Агенцията по заетостта безработните младежи (до 29 години) у нас към края на миналата година са близо 59 хил., като те не се включват в по-горната група на безделниците. Евростат дава обобщени данни за неизползваната работна сила. На фона на прогнозите за застаряване и намаляване на населението у нас всеки потенциален работник става особено ценен.

Според данните на Евростат у нас заетите на непълно работно време, които обаче искат да работят повече, са 34 хил. души. Тоест 43.5 от българите на непълен работен ден искат да са заети на 8 часа. Желаещи да работят повече, отколкото им предоставя като възможност пазарът на труда, са и хората в Гърция (72 на сто от заетите на непълен ден искат да са на пълен), Кипър (66%), Испания (57%). В ЕС заетите на непълен ден са малко над 44 млн. души, а от тях 22 на сто, или 9.8 млн. европейци, искат и могат да работят повече, но пазарът на труда не им го позволява. Това важи в много по-голяма степен за жените, защото от хората в тази ситуация 67 на сто са дами.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
03-05-2015 - 14:31:15
Рекордно поскъпване на храните през април!

Индексът на тържищните цени /ИТЦ/ се повиши през първите две седмици на април с 2,5 на сто - от 1,476 пункта до 1,518 пункта, което е най-високото му ниво за последните две години, но в края на месеца отново се върна на 1,470 пункта. В сравнение със същия период на миналата година стойностите на индекса в края на април са с 6 процента по-високи. Движението на ИТЦ през миналия месец се дължи на голямото поскъпване на зеленчуците и е традиционно около Великден, отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата /ДКСБТ/.
През април се засилва низходящият тренд при движението на цената на фасула, като в сравнение с март той поевтинява с 5,5 на сто до 3,52 лева за килограм. ДКСБТ посочва, че през април се стабилизират цените на захарта и на яйцата, оризът поскъпва с 0,5 на сто, олиото - с един процент, а брашното с 1,2 на сто.

През миналия месец кравето масло поевтинява с 2,2 на сто, кашкавалът "Витоша" поскъпва с 1,8 на сто, а цената на кравето сирене е без промяна. Цените на месните произведения остават стабилни, като само пилешкото месо поскъпва на месечна база с 2 на сто. На годишна база кравето сирене поевтинява през април с около 2 на сто, а кашкавалът "Витоша" - с 5,6 на сто. Цената на кравето масло се е повишила спрямо същия месец на миналата година с 1,5 на сто.

Цената на свинското месо също бележи слаб ръст на годишна база - 3 на сто. Леко поевтиняване има при месните произведения с около 4-7 на сто, а цената на пилешкото месо е почти без промяна на годишна база.

Цените на основните хранителни стоки - захар, олио и брашно, на годишна база намаляват, като поевтиняването на захарта е със 17 на сто, на олиото - с 3 на сто, и на брашното - с 1,2 на сто. На годишна база яйцата поскъпват с една стотинка за брой. Оризът също поскъпва на годишна база - с 5 на сто. За пореден месец ДКСБТ отчита спад на цената на фасула, като през април поевтиняването му на годишна база е 19,6 на сто.

През април предлаганите български плодове и зеленчуци все още са в минимални количества с изключение на репичките, зеления лук и чесъна, а в края на месеца на пазара се появяват и български домати и краставици, посочва ДКСБТ. Цената на зелените салати се повишава на месечна база с 40 процента. Доматите - както българските, така и вносните, поскъпват с около 20 на сто. През месеца е регистриран спад на цените на краставиците /в рамките 11-14,5 на сто/, на картофите /5,7/ и на репичките /17,5/.

Цената на бананите се увеличава на месечна база с 1,2 процента, на лимоните - с 0,6 на сто, и на ябълките - с един процент. Експертите отчитат спад в цената на картофите с 31 процента през април. Ръст на годишна база има при цените на доматите /22-24 на сто/, на краставиците /38-40 на сто/, на репичките /15 на сто/, на ябълките /11 на сто/, на бананите /13,4 на сто/ и на лимоните /2,3 на сто/. Драстичен ръст на годишна база е отчетен при цената на салатите - 195 на сто.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
05-05-2015 - 10:01:09
Получилите разрешение за ползване хотели с площ над 1000 квадрата през 2014 г. са с почти 47,8 хил. кв. м разгънатата застроена площ (РЗП), което 2,75 пъти по-малко от по-миналата година. сочат данните на сайта bcc.bg.
През 2014 г. са били завършени и 357,8 хил. кв. м ваканционни жилища, като в този сегмент от строителния пазар е отчетен спад от 16,7% спрямо 2013 г, пише "Монитор".

Обратна е тенденцията при атракционните и спортните сгради. Въведените в експлоатация са почти 64,3 хил. кв. м или 1,7 пъти повече на годишна база. Най-голямо увеличение от над 92 на сто през миналата година има при завършените промишлени обекти. За 2014 г. те са били с площ от 389,9 хил. квадрата.

Обемът на завършено строителство и реконструкции през 2014 г. се увеличава спрямо предходната година с 4,79% до 2 431 719 кв. м. Пуснати са за ползване от новодомците 876,5 хил. кв. м жилищни сгради с площ над 1000 квадрата, което е ръст на годишна база от 6,28%.

Със завършените през миналата година 113,4 хил. кв. м офис сгради е отчетено нарастване спрямо 2013 г. от почти 8%. Пуснатите в експлоатация търговски обекти над 1000 квадрата през 2014 г. са 416 хил. кв. м, като е регистриран лек годишен ръст от 3,2%.

Към началото на май в София обектите в строителство са 2,558 млн. квадрата, а тези на етап проектиране – почти 3,1 млн. кв. м, сочи още статистиката. В Пловдив в момента се изграждат около 1,5 млн. кв. м, а на чертожната маса са почти половин милион квадрата. В София област се градят вече 142 250 квадрата различни обекти, но в замяна на това се планира изграждането на почти 2,451 млн. кв. м, което е 17 пъти.

Във Варна и района преобладават обектите на етап проектиране с планирана площ от 2,91 млн. кв. м. Те са 3 пъти повече от вече започнатите. В строителство във и около морската столица са почти 962 хил. квадрата.

В другата голяма област по Черноморието – Бургаска, разликата между започнатите и проектираните строежи е много по-малка. Сега по Южното Черноморие вече са в реализация 1,435 млн. кв. м строителни обекти. Инвеститорите проектират да започнат изграждането на сгради в района с РЗП от 1,6 млн. квадрата, сочи още статистиката на сайта.

В останалите градове на страната строителната и инвестиционната активност в началото на май е много по-ниска. В Благоевград се проектират 788 хил. кв. м обекти, а вече се строят почти 497 хил. кв. м. В най-големия крайдунавски град Русе в градеж са едва 92 хил. квадрата, а на етап проекта са други 182,5 хил. кв. м. В Добрич започнатите сгради са с почти 545 хил. кв. м РЗП, а проектираните - са малко над 340 хил. кв. м.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
21-05-2015 - 15:52:59
1 милион българи имат доход до 340 лв. на месец

1 019 939 български граждани имат средномесечен доход до 340 лв. Това показват данните на Националната агенция за приходите за 2014 г., цитирани в писмен отговор на финансовия министър Владислав Горанов до народни представители от опозицията, предаде БГНЕС.

1 400 096 са българите, които имат доход между 340 и 1000 лв. От 1000 до 1514 лв. на месец получават 268 105 граждани, а 90 580 наши сънародници получават между 1514 и 2000 лв. 118 999 са българите, които са декларирали доходи от 2 000 до 5 000 лв. Между 5000 и 10 000 лв. месечен доход имат 15 773.

6 751 българи имат доход от над 10 000 лв. на месец, показват още данните на НАП.


PS: КОЙ, КОЙ ще купува копторки???
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
21-05-2015 - 22:44:00
ами поглени числата и ще видиш не "КОЙ ще купува имотите", а КОИ ги копуват в момента
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
23-05-2015 - 09:03:15
И "КОИ ги кОпуват" ?
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
23-05-2015 - 21:46:54
Кофти грешка, приемам критиката - виновен.
А имотите ги купуват тези с доходи над 2000, особено ако са двойка.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход