Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Призрачните села и градове в България и цените на имотите!

Публикувано от paul 
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
14-07-2014 - 21:54:40
Бившият украински президент Виктор Янукович, който беше свален от власт от парламента през февруари, има общо над 200 дка парцели на Българското Черноморие. Земите, които притежава, са в Слънчев бряг, Ахтопол и Лозенец - площите все още не са застроени, пише "24 часа".
Той пристига в България през 2008 година, две години преди да стане президент. Идва с един от частните си самолети "Чесна" и каца на летището в Бургас. За няколко часа обикаля Черноморието и после подписва договор за тях. Вечеря с българските си партньори и вечерта се прибира обратно в Украйна, разказват хора, присъствали на бизнес срещата. На следващия ден превежда цялата сума за имотите, която е тайна.
Най-вероятно Янукович е бил повлиян от Емануил Виторган - много популярен актьор в Русия (като Стефан Данаилов у нас), който е един от посредниците за богатите руснаци, които искат да инвестират парите си. Сред тях има политици, бивши министри и много големи бизнесмени.
Сега най-престижното място за живеене сред чужденците е Свети Влас. Говори се, че в последните години там имоти притежават едни от най-популярните руски телевизионни продуценти.
Ето и тези, които са си признали открито, че имат апартамент в България:
- Михаил Боярски - руски актьор, известен с това, че открито подкрепя политиката на Владимир Путин, има двуетажна къща близо до Бургас.
- Певецът Филип Киркоров - бившият съпруг на Алла Пугачова, има 14 апартамента в комплекс от затворен тип в Равда.
- Руският певец Олег Газманов, вокалист на група "Ескадрон", има собствен апартамент до Каварна.
- Анатолий Кашпировски, който става известен със сеансите, които прави на живо по телевизията, купува къща в Равда. Там имот има и хореографът Борис Моисеев.
- Сергей Захаров - известен певец от съветско време, има семейна къща до Варна.
- Владимир Винокур - любимият актьор имитатор на руснаците, също има апартамент на Черноморието.
Има много политици, бивши министри и големи бизнесмени. Носят се легенди за парите, които са вложили в имоти на Българското Черноморие.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
22-07-2014 - 16:43:57
Хиляди жилища чакат купувачи в София, като много от тях са новопростроени. Според Наско Атанасов от „Виктория инвест” в сайтовете за София има около 170 000 обяви, но много от тях са пуснати повече от веднъж на различни места и затова реалната цифра е не повече от 50 000.По думите му в периода 2001-2010 г. в столицата са били изградени около 180 хил. жилища, пише "Монитор". “Евентуално от тях са останали непродадени имотите, чието строителство е започнало малко преди края на 2009 г., когато жилищният пазар се срина”, поясни той. „В момента няма ръст на предлагане на новопостроените жилища, но се появиха оферти „на зелено” и хора, имащи налични пари, се ослушват да инвестират, защото цената е с около 20% по-ниска, отколкото след завършването на кооперацията. В известна степен си струва да се рискува, ако сградата е в хубав квартал”, допълва брокерът.

„В последните месеци се забелязва леко оживление в строителството на нови жилища, най-вече в южните квартали на столицата”, казва Даниела Грозева от „Веда корект”. „Част от проектите са за довършване на доскоро замразени строежи и някои от тях вече са взели разрешение за ползване. Има предлагане, но качеството не е на ниво”, уточнява тя.

Подобно е мнението и на Тихомир Цаков от „Аристо”, който казва, че предлагането на качествени нови жилища е много малко. „Останали са главно апартаменти с много дефекти, изградени по време на строителния бум преди кризата, както и хубави имоти в затворените комплекси”, уточнява той. „В момента вече има глад за наистина качествени апартаменти. Българи с доходна работа в чужбина търсят да купят такива имоти у нас, но намирането е доста трудно”, добавя той.

По думите му в момента за София в имотните сайтове има около 32 000 обяви, като някъде десетина хиляди са реални и не се дублират, което не е чак толкова много за град с около 2 млн. жители. Според Цаков за немалка част от офертите, като например за селските къщи, които не се търсят, брокерите не инвестират в рекламирането им.

Според брокерите от агенция „Адрес” в момента в София са обявени за продажба около 9000 жилища, като 800 от тях са новопостроени.

Арх. Георги Бакалов, председател на САБ, твърди, че в момента в столицата са празни поне 35 хил. апартамента, изградени през последните десетина години и те се предлагат на високи цени за нашите стандарти.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
24-07-2014 - 22:47:27
35-годишният бургазлия Сашо Панайотов подлуди посред нощ бурагския ж.к. „Меден рудник“ като наду музиката на макс в къщата си на ул. Петко войвода № 53. Съседите няколко пъти подавали жалби в полицията и служителите на реда му правили забележка.
При поредното си посещение в 03.30 ч., униформените разпоредили на Сашо да излезе извън дома си. Наглият бургазлия обаче отказал да допусне служителите в къщата си, както и да представи документ за самоличност, за да му бъде съставен акт по Наредба №1 на Община Бургас, съобщава "Флагман".

Той се държал агресивно, заплашвал с физическа саморазправа полицейските служители и техните близки, както и за унищожаване на имущество. Това наложило образуването на бързо полицейско производство.


PS: Лаф да става!
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
26-07-2014 - 08:27:10
Неяснотата какви ще са новите пенсионни правила и замразяването на възрастта и стажа за излизане в заслужен отдих доведоха до наплив от желаещи да се пенсионират, пише "Сега". За първите шест месеца на тази година новите пенсии за възраст и стаж са се увеличили с 41 на сто спрямо първата половината на 2013 г. Близо 25 хил. са новите пенсионери, като те са със 7248 повече спрямо миналата година.
Значително се увеличават и новопенсионираните служители на МВР и военните, чиито условия също бяха замразени за една година. От януари до юни тази година в ранна пенсия са предпочели да излязат 1409 полицаи и военни, като спрямо миналата година, когато действаше увеличението на стажа и възрастта им, броят им е близо 29 на сто повече.

За този период още 15 408 българи са взели инвалидни пенсии. За първи път се наблюдава укротяване на увеличението на инвалидните пенсии. В края на 2013 г. пенсионираните по инвалидност българи са били 369 хил., а в края на юни те са 372 800, което е увеличение от 1 на сто. За сравнение през миналата година инвалидните пенсии се увеличиха с 2.3% спрямо 2012 г.

Общо новите пенсионери за първите шест месеца на годината са 48 067. Заради очаквания наплив от желаещи да излязат в пенсия през тази година в бюджетът на НОИ бяха заложени допълнителни 45.5 млн. лв., за да се посрещнат по-големите разходи, причинени само от замразените възраст и стаж.

Разходите за пенсии към края на юни са малко над 4 млрд. лв. при планирани малко над 8.1 млрд. лв. за цялата година. Към юни НОИ е в незначителен преразход спрямо плана си (с 9.6 млн. лв.), което се дължи на раздадените великденски добавки на пенсионерите. Те струваха 57.8 млн. лв. Въпреки че разходите за пенсии растат спрямо миналата година (с 218.6 млн.лв.), броят на пенсионерите намалява на годишна база с 15 674 души.

Средният размер на пенсията към юни вече минава границата от 300 лв., макар и само с 59 стотинки. Това е увеличение на годишна база с 3 лв. и 38 ст. Пенсията за стаж и възраст средно е 328.54 лв. и за една година тя се е увеличила с 4.39 лв.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
27-07-2014 - 08:57:21
„Заради банковата криза много българи в трудоспособна възраст, чиито пари са замразени и не могат да ги ползват, изпаднаха в състояние на тревожно разстройство или станаха потиснати”, казва пред в.”Труд” проф. Вихра Миланова, национален консултант по психиатрия. Тя пояснява, че същите оплаквания се отключват и при хора, които не могат да погасяват кредитите си.

„На тези, които търсят помощта ни, даваме лекарства - антитревожни и успокоителни медикаменти, тъй като няма как да им върнем парите, вложени в банката”, продължава лекарката. Според нея всички процеси в обществото намират отражение и в психическото ни състояние. До психиатър стигат и хората, които са пострадали от природно бедствие - например градушките, които изплашиха доста българи и нанесоха поражения върху имотите и колите им. „Някои от тях вече се страхуват да останат у дома, когато завали, и затова идват при нас”, споделя проф.Миланова.


PS: А тези с непродадените копторки, те на по-сериозни хапове ли са?
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
28-07-2014 - 10:00:29
Черно море и Дунав изгризват крайбрежията на България и бавно, но сигурно намаляват официалната площ от 111 000 кв. км на нашата родина. Според учените от Института по океанология към БАН - Варна, всяка година морето изяжда по 23 дка земи от българската територия. Хиляди декари е загубила от територията си страната ни през последните 100 години и в резултат на ерозията по бреговете на Дунав по българските острови, каза пред "Телеграф" директорът на Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав инж. Георги Георгиев.
Според учените от института по океанология към БАН - Варна, всяка година морето изяжда по 23 декара земи от българската територия. Според професор Веселин Пейчев движението на водата с 1 см нагоре отнема по метър от брега. Ако до края на века морето вдигне нивото си с един метър, може да залее брега и плажните ивици да изчезнат.

За век морето може да погълне 100 м от сушата и да потопи крайбрежните ни курорти, но това са най-песимистичните прогнози, коментира специалистът. Обезпокоително е това, че брегоукрепването по родното Черноморие се върши на парче, същевременно не спира строителството в забранените зони. Това води до унищожаване на бреговата ивица, която не е гарантирана срещу земетресения, цунами, урагани и други рискови и катастрофални явления.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
28-07-2014 - 14:58:18
Както "Петел" съобщи по-рано, част от покрива на стара сграда на улица "Преслав" в центъра на Варна се срути върху автомобил, паркиран в непосредствена близост. Мястото на инцидента се намира срещу сградата на Областна администрация и в съседство с Варненската католическа църква, която все още е в ремонт.

Голямото парче, което се е отчупило, се отклонило първоначално от козирка над балкон на втория етаж, след което се озовало върху автомобила, счупвайки предното стъкло и изкривявайки капака на колата, разказаха очевидци. Именно този своебразен рикушет е причината да няма пострадали хора, защото в противен случай големият къс щеше да падне върху тротоара, по който преминават пешеходжите.



Самият автомобил е паркиран в общинската зона за временен престой на автомобили, по-известна като "кметската синя зона", въведена по времето на предишния кмет Кирил Йорданов.

Този район на Варна е емблематичен с редица частни стари сгради, които са в отчайващо състояние, най-вече заради липсата на средства от страна на собствениците, с които да бъдат ремонтирани. Друг немаловажен фактор е тромавата процедура, по която се извършват необходимите реставрации и ремонти на сградите, които са архитектурни паметници.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
29-07-2014 - 17:59:04
Над един милион хора у нас страдат от депресивни или тревожни разстройства. Според специалисти, всеки пети българин е страдал от психично разстройство поне веднъж в живота си.
29-годишният Иван признава, че няколко пъти е изпадал в депресия. „Нямам мотивация за работа, да се срещам с приятели. Изнервям се за щяло и за нещяло. Като цяло за живота и държавата, в която живеем, е нормално, просто нямаме желание за живот и за каквото и да било”, споделя младият мъж пред bTV.

Посочва финансовите проблеми и ниското качество на живот като причина за депресията си. Оказва се обаче, че природните бедствия и банковата криза също са фактори.

„Депресията може да бъде отключена от всичко - от усещането за нестабилност при едно земетресение, при едно наводнение, при което губиш всичко - ти започваш от нулата. Банковата криза пак е свързана с какво имам - и когато го загубя, пак е свързано с усещането на загуба”, обяснява Яна Монова.

Въпреки съмненията за депресия, Иван никога не е посещавал психотерапевт. Голяма част от хората в депресивни състояния предпочитат да споделят проблемите си в интернет пред това да се консултират лично със специалист.

Така интернет пространството се превръща в алтернативна форма на лечение. Провокирани от тази статистика , български експерти създават специализирана интернет платформа за самопомощ при депресия.

„Това е ресурс, който ще допълни психотерапевтичната практика в България и ще помогне на специалистите и пациентите, страдащи от депресия”, допълва д-р Анна Александрова-Караманова.

Всеки може да провери дали наистина страда от депресия като попълни тест, достъпен на сайта.


PS: Виждате ли какво става с имотните в БГ - депресанти!
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
30-07-2014 - 09:34:18
Доходите на 80% от българите не им позволяват нормално съществуване!




Издръжката на лице от четиричленно българско домакинство за юни е била 559.95 лева. Това заяви вицепрезидентът на КНСБ Николай Ненков, който представи редовния тримесечен отчет на Института за социални и синдикални изследвания (ИССИ) на тема „Издръжката на живота”. В пресконференцията участва и изследователят от института Виолета Иванова.
Общите необходими средства за издръжка на едно четиричленно семейство са 2240 лв., като спрямо март размерът на необходимите средства е намалял с 0.6%, а спрямо юни миналата година с 0.7%. Ненков посочи, че основната причина за това е ниската инфлация от последните месеци.
По думите му обаче този процес се очаква да бъде преустановен от юли нататък. Той се аргументира с факта, че от началото на този месец са поскъпнали цените на тока и парното. В същото време поради тежките климатични условия една част от реколтата няма да може да бъде прибрана, което според Ненков ще увеличи цените на плодовете и зеленчуците.
Той посочи, че 80% от домакинствата у нас живеят под нивото на необходимите средства за издръжка, посочени по-горе. Под официалния праг на бедност, който определя доход под 211 лв. на месец, са 23.3% от домакинствата.
Продължително безработните лица спрямо юни миналата година са нараснали с над 4 хил. души и вече представляват 58% от всички безработни.
Според изследването на ИССИ, което се позовава на данни от финансовата група „Уникредит”, с една средна работна заплата, която в България е в размер на 796 лв., може да купят 314 литра бензин. В Румъния тя може да купи около 390 литра бензин, а в Хърватия – 755 л.
В България средната работна заплата купува 430 литра мляко, в Румъния – 585 литра, в Полша – 1473 литра.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
11-08-2014 - 08:47:41
Спад от 12% на приходите от международен и български туризъм очакват от бизнеса, прогнозира Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

Сред причините за тази негативна тенденция са намаляването на цените на почивките с близо десет на сто през август и свиването на покупателната способност на руските туристи у нас, заради обезценяването на националната им валута, предаде БТА.

Негативната тенденция ще продължи и през лятото на следващата година, което ще е обусловено от фалита на няколко руски туроператора.

Очакванията са за продължаване на срива на руския изходящ туризъм, заради санкциите срещу страната и обезценяването на рублата.

Лятото на 2015 г. се очаква да е тежко и заради обилните валежи този сезон, които са предпоставка за създаване на негативни нагласи у туристите. Тази година не усетихме отлив заради лошото време, защото 2013 г. беше успешна и туристите доволни, коментира Драганов.

Планинският туризъм не би могъл да компенсира негативните тенденции от това лято по морето, смята той.

Въпреки негативните тенденции туристическият сезон Лято 2014 г. няма да бъде загубен, коментира Драганов.

Той смята, че ще приключи не по-лошо от 2013 г. Легловата база през 2013 г е достигнала заетост от 97 на сто, което е причина да не може да се очакват ръстове в туризма от 20 - 30 на сто, каквито бяха през 2004 - 2008 г.

Бизнесът очаква служебното правителство да подготви създаването на регистър на туристическите атракции публична собственост, описването на туристически зони и места и точки, което да е предпоставка за структурирането на отделно министерство на туризма, което да ги управлява, твърди Драганов.

Парите за национална туристическа реклама за 2015 г. също трябва да са във фокуса на служебното правителството, с идеята да се предостави възможност за повече реклама за вътрешния туризъм, за да може да се компенсира 2015 г., която е застрашена от намаляване на туристи от основни пазари за България - какъвто е руският пазар.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход