Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Призрачните села и градове в България и цените на имотите!

Публикувано от paul 
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
21-10-2013 - 16:04:46
Цената на земята пада, инвеститори камикадзета разпродават спешно земите си!!!

Това се отрази на пазара на земеделска земя и на места цената на земята се върна с 30%, дори и повече.

В момента е от 350 до 450 лв. на декар. Имаше инвеститори камикадзета - адвокати, лекари, нотариуси. Всеки с по 100-200 хил. лв. свободни пари тръгна да ги инвестира в земеделска земя. Но в момента я продават, защото дори нямат капацитета да я управляват. Това коментира председателят на Българската асоциация на собствениците на земеделски земи Борислав Петков. Бях на търг на частен съдебен изпълнител, разпродаващ имуществото на земеделски производител, който е надценил своите възможности и е решил, че трябва да купува много земя на базата на миналогодишните си резултати. В момента е обявен във фалит, защото не може да обслужва кредита си.

Принципно ние от Асоциацията подкрепяме искането мораториумът за продажба на земеделска земя на чужденци да бъде удължен, но въпросът е какво ще се случи през тези 7 г. с удължаването. Ще бъде ли приет през този период закон за комасацията, ще бъдат ли изградени хидромелиоративни съоръжения, ще се подобри ли инфраструктурата? Това са трите важни предпоставки, за да се повиши стойността на българската земя. Българската земя струва толкова, колкото е. Една земя, която не е комасирана, върху нея няма поливни съоръжения и няма инфраструктура, не може да струва повече.

При един добър закон процесът на комасация може за 7-8 г. да даде много добър резултат.

Доброволната комасация за България няма да успее. По-скоро трябва да има някакъв задължителен елемент. Тъй като собствеността не е само права, но и задължения. Законово трябва да бъдат задължени собствениците да участват в план за уедряване. Убеден съм, че 80% от тези собственици, които бъдат задължени да участват в това споразумение и дадат своя подпис, когато им се обясни от специалист каква е ползата от тази комасация, те ще се съгласят. Защото няма кой да е против 20 имота по 5 дка да отидат на едно място от 100 дка и да станат по-скъпи. Така че не става въпрос за принудителна комасация, а за задължително участие в плана за уедряване. Правото на собственост е неприкосновено и се гарантира от конституцията. Ние като асоциация държим това право да бъде запазено и никога няма да изменим на това нещо.

И сега чужденци могат да придобиват земи у нас сравнително лесно, като регистрират фирма. Няма проблем да дойде и сега някой чужденец, да си хареса българска земя, да регистрира ЕООД с капитал 2 лв. и още утре да започне да купува. Решава, че иска да мине на негово име прави ликвидация на това ЕООД, което няма задължения към никого, и получава цялата собственост като физическо лице.

Ние предлагаме да се наложат конкретни изисквания за чуждестранните инвеститори, а не мораториум. Напиример, да се занимават само със земеделие и 80% от продукцията да я преработвате на място. Румъния и Унгария го направиха.

ps: Бърз балон! Познайте какво следва!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2013-10-21 16:07 от paul.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
26-10-2013 - 18:13:13
Супер скандално изказване направи представителят на Сирийска свободна
армия у нас Осама Башир, който в прав текст обяви пред Нова телевизия,
че би било добре, ако правителството им предостави обезлюдените села в
Югоизточна България, в Странджа, за да могат неговите сънародници да
се настанят там.

Башир поиска още сирийските бежанци в България да не бъдат разделяни
на различни места, а да живеят в един регион.

Това в политическия и в сферата на сигурността анализ се нарича
ключово изречение.

Стотиците нелегални, които преминават границата денонощно пеша и вече
са хиляди могат скоро да сбъднат мечтата му. А може и това да е
тестово изказване, за да се види докъде е стигнал разпада на държавата
в България и как да се действа по-нататък по вече очевидния план за
превръщане на България в буферна база на близкоизточни
интереси./infobulgaria.info

PS: Следващото искане ще е за празните курорти! Само до това води алчността, глупостта и заблудата на строители, брокери и селски тарикати!
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
26-10-2013 - 23:12:16
Спасявайте децата !!!
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
27-10-2013 - 00:07:44
Само до това води алчността, глупостта и заблудата на строители, брокери и селски тарикати!
--------------------------
Явно някой брокер много сериозно те е "обидил",щом според теб сме виновни за всички проблеми на този свят.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
27-10-2013 - 09:51:11
Лидерът на националистическата партия в Словакия Ян Слота призовава за създаването на ромска държава!!!

Ромите са най-голямото етническо малцинство на Европа. Разпръснати из различните държави на континента, те наброяват девет-десет милиона души, поне по официални данни на Европейския съюз. За жалост и до днес не могат или упорито отказват да се интегрират в страните, не искат да работят и учат, както и да плащат данъци. Не слагаме абсолютно всички под общ знаменател, но е факт, че изключително малък процент от представителите на ромската общност, действително се опитват да се приобщят към нормите и законите на държавата която населяват. По-голямата част от тях се препитават чрез грабежи, кражби, проституция и разбира се просия. С други думи, населението на различните страни гледа на тях като на нежелано залепнали пиявици. Най-големите общности на ромите са във Франция, Ирландия, Испания, Словакия, Чехия, Унгария, Румъния и България. В нашата родина те уж наброяват около един милион, като съседна Румъния ни бие с още два милиона отгоре на нашия.
По информация на Франс прес, Европейската комисия е приела решение за създаване на циганска държава по подобие на Израел. Ян Слота, лидер на националистическата партия в Словакия, е може би най-върлия привърженик на идеята. Той настоява и приканва към създаването на подобна държава, населена с ромите от цяла Европа.
Еврокомисията е обсъждала дълго решението, но най-голямата мотивация провокирала приемането му, е именно начина на живот на етническото малцинство - извън всички допустими норми.
Не знаем дали решението ще бъде осъществено, дори смятаме варианта за ромската държава за нереален, но ще предоставим фактите, за да накараме читателите да се замислят над тях и да преценят до каква степен е абсурда.
Първия въпрос, който се върти в съзнанието на всеки един човек, след подобна новина е: „Къде може да се реализира такава държава?“
Отговора е България. За създаването на картата на подобна страна ЕС е решил, че трябва да се използва вече съществуваща държава. България очевидно изглежда най-подходяща за този случай, а това, че сме били съюзници на фашистка Германия, допринесло.
Според еврокомисията, българите сме един от най-малобройните етноси, но за сметка на това притежаваме достатъчно голяма територия, която да побере всички роми. За разлика от ромската общност, в чужбина българите не създават проблеми и не се обединяват и сплотяват на етническа основа, а и не са от най-големите националисти. По-скоро попадаме в графа индивидуалисти, които трудно съумяват да запазят държавата си, поне така твърдят. И в духа на индивидуалността всеки сам предпочита да се справи с проблемите си, но пък се славим с трудолюбивост, търпеливост и толерантност.
Еврокомисията смята, че българите са застаряваща нация, която и без това е обречена на изчезване поради демографския срив и това също е наклонило везните в полза на ромите.
Втория въпрос, който човек се пита е: „Какво би се случило с хората, населяващи територията, която искат да отцепят от държавата за създаването на друга?“
Отговора е, че като компенсация, на българските граждани от неромски произход, ще им бъде предоставена работа и жилище в която държава от Европейския съюз пожелаят, като също така ще бъдат възмездени за всяко имущество, което не могат да вземат със себе си. Всичко това може да бъде осъществено с подаване на молба в посолството на страната, която са си избрали, заедно с документи за образование, трудова квалификация и изискване за работа.
Следващия логичен въпрос е: „Защо изобщо ще се създава подобна държава?“
Ромската държава, която е с работно название Ромелия, е може би единственото решение, което да даде положителни резултати, на фона на толкова неуспешни опити ромите да се интегрират и развиват. Основаването на подобна страна, би трябвало да „задоволи“ всички.
Друга причина е, че ромите, заедно с евреите, са били най-преследвани и избивани от фашисткият режим на нацистка Германия и не са получили същият шанс за развитие, какъвто е даден на евреите със създаването на Израел. Явно това все още „тормози“ Европа, а самото съществуване на Израел, очевидно доказва, че подобно решение е възможно.
Според Конвенцията за бежанците на ООН ромите са един от етносите, които нямат своя национална държава, подобно на индианците в Америка. Тези етноси се ползват с особен статут и е много трудно за която и да е страна да им откаже убежище. Затова създаването на такава държава би отстранило този проблем.
Какви ли биха били условията за живот в една подобна страна? Колко ли време, ще отнеме докато обяви фалит, подобно на Гърция? Колко ли протести и неуредици ще започнат кратко след основаването?
Толкова много въпроси събужда подобна вест. Но най-основния, като че ли е дали решаването на подобен проблем, не би създало милиони други, имайки предвид познанието за етноса за който говорим?!

Стелиян Стоименов
в. "България СЕГА"

PS: Това е вестник на българите в чужбина? Дали са готови да инвестират всичко което имат в България?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2013-10-27 09:53 от paul.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
30-10-2013 - 09:54:20
Няма опасност от разрушително земетресение - 10 степен по Рихтер, както прогнозираха от Украйна. Това каза и успокои страстите сеизмолог №1 на България Емил Ботев по ТВ7. Убийствената прогноза от Украйна твърдеше, че разрушителното земетресение ще бъде край Каварна.
"Магнитудът е теоретически възможен, но на практика се счита, че възможният магнитуд, който може да понесе напрежението преди да се получи разкъсване, е 9,5 - 9,6 по Рихтер, защото след това се получава откъсване на земните маси. През 1960 г. има 9,5 по Рихтер по крайбрежието на Чили - 100 км в Тихия океан", обясни проф. Ботев.

Според него няма основание за паника. "Когато говорим за сеизмични зони - Североизточна България, Шабла и Калиакренския разлом, ние сме го оценили, че там е възможно 8-а степен по Рихтер. Последното голямо земетресение е било през 1901 г. - 7,3 по Рихтер. Но разликата между 8-а и 10-а степен по енергия е 1000 пъти. Земетресения с повече от 8-а степен за България са недопустими. Ние не сме на границата на такива плочи, за да има разкриване", продължи да успокоява Емил Ботев.

Той смята, че паникьосващата прогноза е дошла от Николай Димитров Георгиев, който е завършил в България. Той прогнозирал земетресение за Стражица и предлагал да се строи, но прогнозите му не се сбъднали. "Оттогава е известно това лице. Прогнозите не са се оправдали. Той имаше желание за контакти с нашия институт, защото амбициите му са да направи голям институт за сеизмично строителство", разкри сеизмологът от БАН.

Георгиев регистрирал център за антисеизмично строителство в Ялта, но там си имали собствено сеизмично огнище. Така с прогнозата си за 10-а степен по Рихтер Георгиев подплашил повече хората в Одеса, защото е по-близо до тях. Действията му са определени като рекламен трик.

Ботев успокои, че е важна и честотата на земетресенията. Така те я с повторяемост 300 г. за магнитут 7 -7,5 по Рихтер. Сега в близките няколкостотин години няма как да се случи такова катастрофално земетресение с магнитут от 8 по Рихтер, защото периодът е между 2000 и 3000 години.

Сеизмолог №1 на България смята, че за паниката са виновни журналисти, които не са проверили информацията. Той предполага, че Георгиев е имал предвид 10-а степен на повърхността, а не мощността. А това се измерва по 12-степенната скала на Медведев- Шпонхойер Карник. И по тази скала в Каварна и Тюленово е допустимо. В Пернишко, съгласно новата карта, няма да има земетресение. Честотата там е изключително ниска и не се очаква, каза Ботев.


PS: И цунами там също е невъзможно!
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
31-10-2013 - 16:27:48
Два големи жилищни и туристически комплекса във Варна фалираха почти по едно и също време, пише в днешното си издание вестник „Преса“. Единият е напълно завършен, другият - на груб строеж. Луксозният „Оркид гардънс“ се продава от съдебен изпълнител за 40,2 млн. лв. Комплексът се намира на бул. „Осми Приморски полк“. Включва 106 апартамента, 87 офиса, 35 магазина, 233 гаража и паркоместа, СПА център.
Имотите са с разрешение за ползване от 2012 г. Общата разгъната площ на обекта е 42 443 кв. м, от които жилищата са 12 000, офисите - 9600, а магазините - 7800 кв. м. Търгът е по искане на Уникредит Булбанк. През 2008 г. банката отпусна 25 млн. евро кредит за изграждане на обекта, като според инвеститора непогасени остават 18,15 млн. евро.

Инвестицията в „Оркид гардънс“ се свързва с израелския бизнесмен Офер Миретцки. През 2010 г. той беше експулсиран от страната заради заплаха за националната сигурност след разработка на ДАНС.

По-късно изглежда забраната е паднала, защото в края на 2011 г. МВР-София е издало на Миретцки разрешение за постоянно пребиваване, валидно до 2020 г. Предприемачът и до днес е управител на „Оркид гардънс“ и дори преди дни е внесъл искане за откриване на производство по несъстоятелност на дружеството.

Вторият фалирал комплекс се намира в местността Свети Никола на изхода на Варна в посока Златни пясъци. За продан са обявени терен от 31 дка и 146 апартамента на груб строеж.

Разгънатата площ на жилищата е 27 700 кв. м, а началната цена - 28,4 млн. лв. Закъсалият инвеститор е „Вайшиа бийч България“, чийто собственик е малтийска компания с британски представител. Взискател по делото е Юробанк.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
05-11-2013 - 10:41:44
Мощен трус се задава от Румъния. Предупреждението идва от почетния директор на Националния институт по геофизика на северната ни съседка проф. Георге Мармуряну.
Според него в най-близко време се очаква „дълбоко“ земетресение в сеизмичния район Вранча, съобщава „Телеграф“.“Много дълбок трус ще има там. Рискова зона е Североизточна Румъния и по-малко столицата Букурещ“, казва професорът. “Този извод произлиза от нашите анализи. Земетресението може да бъде от типа на това от 1940 г. със сила 7,7 по Рихтер, или като това през 1802 г. – от 7,9 по Рихтер“, казва още той.

Според Мармуряну най-рискови са окръзите Вранча, Бакъу, Галац, Тулча. Със сигурност сред засегнатите ще е и България, трусът от 7,4 по Рихтер през 1977 г. във Вранча например уби 100 души в Свищов и разруши града.

Директорът на Геофизичния институт към БАН проф. Емил Ботев коментира, че действително районът е сеизмично огнище с много висока честота на повтаряемост. „Моето мнение обаче е, че земетресения с дълбочина около 100 километра, каквито стават на територията на Вранча, е много трудно да се прогнозират. Средно на 100 години се случват три силни земетресения там“, обяснява проф. Ботев.


PS: Имотнико - дръж се!


[romania.usembassy.gov]



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2013-11-05 10:47 от paul.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
05-11-2013 - 15:15:10
avatar
Quote
paul
Мощен трус се задава от Румъния. .........................
PS: Имотнико - дръж се!

Paul, ти имот нямаш ли, на квартира ли си?
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
05-11-2013 - 15:24:19
Клошар съм!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход