Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

АНКЕТА: Каква е вашата прогноза за цениТЕ на имотиТЕ за следващите 12-24 месеца?

Публикувано от Продавач 
Re: АНКЕТА: Каква е вашата прогноза за цениТЕ на имотиТЕ за следващите 12-24 месеца?
09-08-2012 - 10:43:05
„Российская газета”: Сега е евтино да се купи къща с изглед към морето в България!



17 хиляди евро стигат, смятат руснаците!



За да се закупи едностаен апартамент в България, на брега на Черно море, трябва да имаш в джоба около 17 хиляди евро, съобщава вестник „Российская газета”.


340 хиляди са руските собственици на жилища в България.
Re: АНКЕТА: Каква е вашата прогноза за цениТЕ на имотиТЕ за следващите 12-24 месеца?
17-08-2012 - 09:43:14
Евтиния в Банско - апартаменти за 280 евро на м2, ниви по 400 евро на дка


Цените при съдебните изпълнители и свободния пазар се изравниха!



Новото строителство в Банско предлага достатъчно евтини оферти, но купувачите са малко.
Пет двустайни апартамента са в листата за търгове на частни съдебни изпълнители до края на август, показват данни от Регистъра на продажби на камарата. Студио от 70 м2 тръгва от цена 40 000 лева, при напълно завършен вид, включително настилки и камина.

Търговските площи също са на сметка – кафе с площ 78 м2 и пълно оборудване е с начална търгова цена от 49 000 лева. Цените на нивите остават малко по-високи – средно по 400 евро на декар при парцели над 3 декара.

Брокери от града твърдят, че има повишен интерес към предлаганите за продажба имоти, главно от руски купувачи. Цените и на свободната продажба на апартаменти са близки до тези на частните съдебни изпълинтели.

Двустаен апартамент с площ 47 м2 е офериран за 15 хиляди евро или по 320 евро на квадрат, показва справка в специализирани агенции за имоти.

Земята също е близо като цена – 500 евро на декар искат собственици на ниви в района на курортния център.
Re: АНКЕТА: Каква е вашата прогноза за цениТЕ на имотиТЕ за следващите 12-24 месеца?
17-08-2012 - 18:25:01
Пазарът отдавна трябваше да се е срутил (за справка Ирландия, Англия, Испания), но в България той се подържа с неситови усилия, както от страна на строителни фирми и банки, така и от набълбукани "инвеститори" и сънуващи златните години "брокери". Проблемът. И строители и инвеститори теглиха кредити, които към днешна дата (при пълен икономически застой) стават все по НЕИЗПЛАЩАЕМИ. Факта, че са губеща инвестиция вече никой не го коментира. Само на база инфлация имаме над 15 %, без да намесваме каквито и да е пазари и регулации Банките мълчат като насрани, защото отворят ли адските двери на ЧСИ Господин 149 верно може да удари една жига по паветата. С две думи. Нещата са зле, но типично по български вместо да направим опит за изплуване, ние само удължаваме агонията и засипваме с плюнки имотните неверници.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-08-17 18:25 от Jimbo.
Re: АНКЕТА: Каква е вашата прогноза за цениТЕ на имотиТЕ за следващите 12-24 месеца?
18-08-2012 - 06:49:38
За да има пазар трябва да има няколко фактора:

1 да има предлагане на стока - има предлагане и още как!
2. да има търсене - винаги има хора искащи да семят жилището но намаляват поради демографски фактори и емиграция.
3.Тъсенето да е ПЛТЕЖЕСПОСОБНО - хората с пари са кът! Хората с пари и търсещи жилище са още по голяма рядкост! Кредита не е решение с тези лихви и ситуацията на трудовия пазар. Излаз от кризата не се вижда. Несигурност и поскъпваща издръжка на живот. Или на кратко : търсят се купувачи с пари в наличност.
4. Доверие между страните на сделката - купувач, продавач и брокер евентуално. Тук нещата са най зле. Споделям от личен опит от 2012. Малкото купувачи се сблъскават с брокети на продавача, които искат да измъкнат пари и от двете старни. Не дават правилни съвети за състоянието на пазара на собствениците/ нали искат % от сделката/ и собствениците изпускат добри възможности при сегашните условия.Така може да видите имоти да стоят с години непродадени. Има случаи на откровенни лъжи. Стар панел се предлага като тухла!!! Строителстви с итонг са дава като тухла!!!
За новото строителство нещата са дори по-безнадежни. Застояли непродадени апартаменти се предлагат за 700-800Е/м2. Някои дори без врати и радиатори. Има някои даже за 1000 на шпакловка - хора излезли изцяло от реалността. Обявяват се с общи части /133м2- 100 м2 реално или около 22К Е отгоре/ Говори се за лукс, когато няма основание да се говори дори за среден клас сграда - тесни стълбища, малки асансиори, ефтини теракоти по съпалата...... Околностт не се коментира.Куп неуредици в самата сграда. Дори да сте склинни да намалите цената след време за да стане сделката, клиента обикновено не е съгласен - изгубили сте доверие! Премълчаване на тежести върху имота или 20% данък при нови жилища!!!!
Или докато не си върнете доверието, пазара няма да тръгне! Това включва честно отношение към купувача и корекция на цените! Цените са все още надути при офертите и така спират хора с пари кеш! А те са редки птици!!!
ПС. Ако имате за продан, не търсете голяма печалба, а търсете клиент готов да ви плати. Ако не ви трябват тези пари в близките поне10- 20 години, не продавайте. 600м2 е реално да вземете /все още/ за напълно завършен апартамент в София и без общи части.
Re: АНКЕТА: Каква е вашата прогноза за цениТЕ на имотиТЕ за следващите 12-24 месеца?
18-08-2012 - 08:36:55
Референдум "24 часа": Според читателите във всяка фамилия има безработен!

Останалите на улицата са много повече от официално отчитаните, смятат участниците в "Референдум"!


Усещането на читателите е, че безработицата у нас е много по-голяма от официално оповестяваната. Ако се съди по коментарите на тези, които се включиха в поредното издание на рубриката "Референдум", тя е в пъти повече от отчетените наскоро от НСИ 12,3%

.Заетите са под 3 млн., картината не е била такава от 6-7 години!

Тази седмица питахме читателите има ли в семейството им безработен, на каква възраст е и с каква квалификация. Близо две трети от отговорилите твърдят, че в дома им има поне един човек без работа.

А ето и малко числа. Според НСИ в сравнение с второто тримесечие на 2011 г. коефициентът на безработица се увеличава с 1,1 процентни пункта. Според Евростат безработицата в Европейския съюзе е средно 10,4%. За държавите от еврозоната цифрите са 11,2% безработица за юни 2012 г. при 10 % за същия месец през 2011-а.

Австрия остава с най-ниска безработица - 4,5%, следвана от Холандия (5,1%), Германия (5,4%) и Люксембург (5,4%). Най-висока е безработицата в Испания (24,8%). Плътно я следва Гърция - 22,5%, но данните, с които Евростат разполага за нея, са за април.



ps: Извод - имотите ще поскъпват, защото безработните няма да ги дават срещу храна и вода и няма да плащат данъци!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-08-18 08:38 от paul.
Re: АНКЕТА: Каква е вашата прогноза за цениТЕ на имотиТЕ за следващите 12-24 месеца?
18-08-2012 - 08:43:34
Интересно защо тези, дето продават на 800-1000Е не знаят, че са на загуба. Изключително малко са строителите, които строят в момента на кредит, а преди кредита се покриваше от продажбите на зелено. Причината за липсата на покупки е единствено стопанската разруха, в която изпадна държавата. Който има пари не смее да купува по две причини - не знае какво ще стане утре, т.е. докога ще му стигнат парите при разпадаща се държава и защото не се купува на падащ пазар.
Цените на имотите при ЧСИ могат да падат, ще падат и най-окаяните жилища или такива, които трябва да се продадат при делба или други причини, но вече реален пазар няма. Може да си купиш за малко цени каквото ти дадат, а не каквото искаш.
Re: АНКЕТА: Каква е вашата прогноза за цениТЕ на имотиТЕ за следващите 12-24 месеца?
16-09-2012 - 23:47:00
avatar
*book*

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход