Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Ако стане 149лв. на жълтия паваж, то в Гръцката на Варна трябва максимум да е също толкова. Но да закръглим на 200лв. Сядам на фотоьойла и чакам!

Публикувано от панелообитателя САХИБ 
В момента във Варна - гръцката на едностаен или двустаен ВИ е Е830. Чакам 200лв. и купувам!
Айде и този разбирач!

Не знам колко си виждал гръцката във варна, но аз съм живял и там...
половината сгради са на гредоред! колкото и да ги поддържаш - след 2 години са пак за ремонт ....
за места за паркиране няма нужда да споменавам...
Като стана дума за Варна мога да дам следната информация:

- Цените в Гръцката никога не са били толкова скъпи и толкова елитни, колкото ги изкарват и особено както си ги представят инвеститорите (стари къщи, в повечето случай за брутален ремонт, наеми, напълно съразмерни с тези в съседни квартали, липса на паркоместа в новите сгради, детски градини и прочие); Дадох пример с цената на два етажа къща за ремонт на топ-локация в Гръцката. Някои не вярваха, но дадох връзка към предложението и обявлението за покупка и всеки имаше възможност да го види.

- Официално цените във Варна са все още с низходящ тренд, за разлика от София;

- Пазара е в ужасно състояние. От 15 фирма за НИ, с които работя и комуникирам активно (от години, не за покупко-продажба на имот, Сахиб знае за това) три затвориха предните 2 месеца, на повечето от тях водещите брокери ги напуснаха и към момента дължими суми от порядъка на 150-200 лева са непосилни за тях.

При наемите е различно, там си вървят нещата и се отдават имоти, както е било и ще бъде винаги.
Микса от университетски град плюс курортен град са единствения фактор за това. Други причини за нивото на наемите няма, колкото и да се търсят такива.

- Няколко брокера, които пишат в този форум, и за които знам, че са от Варна, не са го правили от много време, в нито една секция;

Сахиб, какво значи ВИ?
пп. Посочената от теб цена от 850е на квадрат не е актуална.
Имам двама приятели, инвестирали там, лукс сграда с паркомясто и на оферта 890е нямат обаждания от месеци, имат по няколко сделки по принуда на около 700е в бърз кеш. Лесно може да се види кои са те по офертите в нета.
Янев, ами че мен ме интересуват наемите бе пич. Затова съм се прицелил в гръцката. Чакам 200лв. на квадрат, ако намериш обади се!


* ВИ- ваканционен имот



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-05-12 07:05 от панелообитателя САХИБ.
Сахиб, още нещо важно забравих да спомена! smiling smiley

От днес цялата Гръцка махала е синя зона с опция за абонамент срещу 250 лева на месец за фирми с гарантирано паркомясто.

Ако обещаеш една бира и ми посочиш една улица в гръцката ще мина да ти снимам днес как се изпразват офиси и апартаменти (много апартаменти се ползват като офиси в тази "елитна" зона) *beer*
Янев, винаги сте ми били съмнително елитни във Варна, ама и за паркинг да нямате пари? Тука в София синята зона за живущи беше 40 лева за година, от близо две години е без пари, а сега ще стане 100-150 лева. За година. Вие там с тимаджиите нещо сте изкукали.
Янев, много ви е ударила кризата във Варна. За 250 лв. да сменяте офисите. Тук в София е 375 лв./месец без ДДС, ама като гледам желаещи има и никой не бяга да се изнася заради това.
Имотко, изкукали сме с малоумен кмет, който онзи ден каза, че едва тогава е разбрал, че от следващия ден ще има някъде синя зона. Абсурд е всичко във Варна. Определена група от хора си правят когато и каквото си искат, с общински пари най-вече winking smiley

hunterA, офиси с по 20-30 човека напускат в момента тези зони и се местят към периферията на града - поради супер нисък наем и безброй паркоместа. Наемите на изхода от града посока КАТ в момента са под 2е/кв. за по-големи площи. Опитват се да вземат и някой лев от паркомясто, но при преговори всичко си идва на мястото с фиксиран срок от поне 24 месеца. Бизнес парка също е пуст и има капацитет за още десетки големи фирми.

Фирмения абонамент е до 3 коли по 250 лева на месец за едно паркомясто.

Тук мисля е 144 лева абонамента за година за живущ в района, издава се на името на собственика, има право на 1 кола за 1 имот и паркомястото му не е гарантирано.

За това казах на САХИБ - внимавай къде инвестираш winking smiley

Първият ми офис, преди повече от 10 години, беше в Бриз, делях го с още една фирма на приятел, бяхме си спретнали нещо като IT инкубатор, която в момента е дръпнала до мамата си трака размери.
След това до Катедралата, бързо се отказах от простотията топ-център поради липса на парко места, хиляди навлеци тип цигански търговци. Сега съм в Левски с осигурени паркоместа за мен и клиентите, въпреки, че повечето време си върша нещата от в нас или по телефон/email. Чиста работа, включена в наема на ~3е/кв. (преди 2 години, когато се нанесох, беше на ~6е/кв.) супер луксозна сграда.

Не казвам, че Гръцката е лошо място за живеене - казвам, че е лошо място за инвестиция, с изключение на гаражи, паркоместа, и изгодни търговски площи (да не се бърка с офис или жилищни площи).
Отпадна решението за синя зона във Варна затова продължавам с облекчение да си чакам 200лв./кв.2 в "Гръцката".

[www.dnes.bg]


Дарки ми обеща, че ще си купя. Разчитам на него.
Ще си купиш. Просто не бързай. В БГ сичко става бавно! Виртуалния калкулатор "колко струва моя имот" в момента прави лоша услуга на хората без собствено мислене....................колкото повече време минава, толкова по-голем ше е трясъка накрая!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход