Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Брокери плащат самолета на клиенти

Публикувано от 149лв./м2 
Брокери плащат самолета на клиенти
12-03-2012 - 11:32:20
[paper.standartnews.com]


А дали вдигат и самолетите на клиентите си орално?Дават отстъпки до 40% за апартаменти в зимните ни курорти


Брокери плащат на руснаци самолетните билети до България, ако си купят ваканционни апартаменти от тях в роден курорт. Това обясни търговският директор на инвеститора Green Life Мариана Даскалова. Агенциите са склонни дори да плащат престоя на потенциалните клиенти, обясни тя. Заради голямата конкуренция и слабото търсене някои имотни посредници предлагат и допълнителни екстри като уикенд за двама или екскурзии подарък. Цените на ваканционните имоти в зимните курорти може да паднат до 40% от първоначално обявената оферта, каза Даскалова. Инвеститорите са склонни да отстъпят до 35% от цената, а брокерите още 2 до 5 на сто от комисионата си. За продадените зимни имоти посредниците получават от 8 до 20% от цената на сделката заради трудния пазар. В момента има голямо предлагане и на закупени преди години имоти от англичани с инвестиционна цел. Тези недвижимости се предлагат на два пъти по-ниска цена, отколкото новите проекти на инвеститорите, и още повече засилват конкуренцията, каза Даскалова. Цените на имотите по морето са сравнително стабилни за разлика от тези в зимните курорти, които постоянно падат. Пазарът навсякъде обаче се диктува предимно от руснаци. Цените на имотите в Банско през 2011 г. са се движели между 500 и 700 евро за кв.м, за Созопол - около 1000 евро за кв.м, а в Слънчев бряг от 300 до 900 евро.Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-03-12 11:43 от 149лв./м2.
Re: Брокери плащат самолета на клиенти
12-03-2012 - 11:58:18
Това не е нищо ново.
Повечето фирми, работещи с руснаци във Варна, го правят от години smiling smiley

Общо взето е много хитър начин да измъкнат гарантирани пари:
- ако не купиш дължиш 500е за билет, 300е за хотел, 400е за други разходи (ако се разровите из руски сайтове ще видите, че офертата е подобна),
- ако купите - нищо не ни дължите (е, освен скромен комисион от една или две страни).

По случайност имам 20тина клиента, руснаци във Варна, които продават на други руснаци.
Тази зима никакви ги няма, дано са живи и здрави и си разчистят в срок борчовете sad smiley

А относно оралното - повечето са дами на средна+ възраст, едва ли има бонуси от тях :}
Re: Брокери плащат самолета на клиенти
12-03-2012 - 12:18:27
С новия ник, пак простотии ! Ами нали тъпако посрещнах клиентката си от Украйна на аерогарата, качих я в колата, разхождах я по морето, плащах хотел, ресторанти, кафета, обгрижвах я, похарчих не повече от 700 евро, сключихме сделки, получих си комисиона от двете страни,докарах я отново тук, на самолетчето и чао, ама ти представа нямаш как се прави това. Вероятно и свирки не можеш да правиш.
Re: Брокери плащат самолета на клиенти
12-03-2012 - 13:00:01
avatar
Quote
Атанас Янев
Това не е нищо ново.

Това си е една нормална практика за ваканционни имоти в много държави.
Ако купиш, ти поемат някакви хиляда евро.
Тези хиляда евро строителя си ги е калкулирал в цената.
Ако не купиш - дошъл, огледал, върнал се, ...... плащаш си масрафа като поп.
Re: Брокери плащат самолета на клиенти
12-03-2012 - 13:06:17
avatar
Quote
имотен
С новия ник, пак простотии ! Ами нали тъпако посрещнах клиентката си от Украйна на аерогарата, качих я в колата, разхождах я по морето, плащах хотел, ресторанти, кафета, обгрижвах я, похарчих не повече от 700 евро, сключихме сделки, получих си комисиона от двете страни,докарах я отново тук, на самолетчето и чао, ама ти представа нямаш как се прави това. Вероятно и свирки не можеш да правиш.

пак приказки под шипковия храст...
за 3 или 5 дни сключваш сделка?? или викаш ти на предварителн договор прибираш комисионна пък после който иска да изповядва? smiling smiley
И руснаците ще изчезнат от нашия пазар по този начин ...
Re: Брокери плащат самолета на клиенти
12-03-2012 - 13:38:01
Цацке, не разбра ли, че не си в позиция да ме поучаваш ? Можеш само да си злобееш . Да, ограничена цацо, за три дни огледахме доста неща, на четвъртия ден сключихме три предв. договора за 5 апартамента, ако искаш да ти кажа и колко ми е комисиона, та да ме намразиш още , предстои ми изповядване , друго злобчо ? И още - не само не изчезват руснаците, сега чакам още, изпратени ми от тази клиентка.
Re: Брокери плащат самолета на клиенти
12-03-2012 - 15:01:40
три дни огледахме доста неща, на четвъртия ден сключихме три предв. договора за 5 апартамента
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
това звучи като 1000 сделки, 20 брокера, 5 бизнеса, издръжкаи на детски и старчески домове и тн... знаеме ги...

Сега аз да попитам: Ти откъде разбра за руските купувачи? Само не казвай, че е от собствен опит.
Re: Брокери плащат самолета на клиенти
12-03-2012 - 15:20:39
avatar
Quote
palamud


пак приказки под шипковия храст...
за 3 или 5 дни сключваш сделка?? или викаш ти на предварителн договор прибираш комисионна пък после който иска да изповядва? smiling smiley
И руснаците ще изчезнат от нашия пазар по този начин ...

Всеки съди по себе си- ти, явно си некоректен в отношенията си в работата и въобще с хората, затова си представяш че и другите са така.
Ами, не са, колкото и да ти е чудно.
Винаги се плаща на предварителен договор- който е купувал знае, който не е- си представя апокалиптични картини.
Защо си мислиш, че професионалист би зарязал клиента сам да изповядва, вместо да го обгрижи до края, че и да го почерпи след сделката?
Та, нали един приятел да има този клиент, би го насочил към човека, от когото е останал доволен.
Мисли, паламуде, преди да пишеш- ако можеш, де!:]
Re: Брокери плащат самолета на клиенти
12-03-2012 - 15:35:47
Kак да купувате или продавате имот с минимум рискове, такси и комисионни:

При продажба на имот
Пуснете си обявата сами. Ако не можете – платете 10-20 лева на някой, който може. Със сигурност ще ви излезе по-евтино, отколкото да оставите тази работа на агенция за недвижими имоти.
Естествено, че веднага ще ви се наобадят поне 10 агенции, не се съгласявайте да ви предлагат имота, защото така според тях автоматично им ставате клиенти, т.е. дължите комисиона.
Ако все пак агенция настоява да ви предлага имота, дебело подчертайте, че може да го направи САМО И ЕДИНСТВЕНО, ако не ви иска комисиона.
Не се връзвайте на примамки от сорта “Имам реални клиенти”, “Веднага ще ви го продам” и т.н. Това са брокерски празнодумия, целящи да ви склонят да им станете клиенти, т.е. да ви вземат парите.
Ако сте ориентирани в пазара – не се поддавайте на предложенията за цена, предлагани от брокери. Рискувате имота ви да бъде обявен на непродаваеми цени. Ако не сте ориентирани – прегледайте обявите за подобни имоти и преценете за колко можете да предложите вашия. Бъдете реалисти.
Ако все пак устоите на напъна и се опазите от агенции, при сключване на евентуална сделка ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си наемете адвокат, работещ в сферата на недвижимите имоти. Със сигурност ще познава законите по-добре от произволен брокер. Адвоката го избирайте ВИЕ, а не купувача, щото може да ви хлъзнат.
При покупка
Ако имота се предлага от агенция (което е поне в 99% от случаите) и имота си го намерите вие (в смисъл видели сте обява от сайт, вестник, списание и т.н.), опитайте се да договорите нулева или минимална комисиона от ваша страна – все пак работата по търсенето сте я свършили вие и тя в никакъв случай не струва няколко хиляди евро.
Ако склоните да работите с агенция, внимавайте какъв договор ще ви предложат за подписване – обикновено искат да сключат ексклузивен договор, т.е. те да бъдат единствената агенция, която да ви търси имоти. Сами разбирате, че това сериозно ограничава избора ви от имоти, защото ще ви бъдат предлагани предимно такива, от които брокерът ще вземе комисиона И от другата страна. Освен това, по-наглите агенции предлагат дори и клаузи, че дори и сам да си намерите имот през времето на договора, пак им дължите комисиона. НИКАКВИ ПОДОБНИ РАБОТИ НЕ ПОДПИСВАЙТЕ!!!
Ако все пак подпишете договор, внимавайте за уловки и глупости, залегнали в договора. Поинтересувайте се какви гаранции за успешното приключване на сделката дава агенцията и какви отговорности носи в случай, че предоставените от агенцията документи (за които всъщност уж ви искат пари) всъщност се окажат грешни/неистински/непълни и т.н., което би довело до разваляне на сделката в по-късен етап. Подсигурете се, че няма да бъдете зарязани от агенцията още на предварителен договор.
В случай, че не желатете да работите с агенции (правилния избор!) – обезателно си вземете адвокат (естествено разбиращ от НИ) за приключване на сделката.
Ако се хванете с агенция, а не желаете да давате грешни пари, след огледа се постарайте да откриете координати на собственика, за да осъществите контакт с него. Удобни начини са например срещи със съседи, посещения в по-късен час (ако собственика живее в имота) и други. Вариант е и да си приготвите нещо като визитки с ваши координати и кратък текст от сорта “обадете ми се ако се интересувате от сделка”, които можете да пуснете незабелязано някъде (където собственика ще ги намери) из апартамента, който сте си харесали. Освен всичко друго, добре е да поговорите със съседите за някои подробности около блока/входа – възможно е имота да има проблематични съседи (алкохолици, луди, отглеждащи десетки животни в апартамента си, клошари, наркомани, такива, които не си плащат сметките с години и т.н.).
В случай, че си търсите ново строителство, най-голямата грешка е да се свържете с агенция – е тогава всичките пари, които ще вземе агенцията, отиват нахалост, защото дефекто агенцията само ще ви заведе на оглед и ще ви свърже със строителя. Вместо да се обаждате на агенции, просто обиколете квартала, където търсите имот, на всеки обект има табела с информация кой е строителя, инвеститора и т.н., координати за връзка, както и друга информация за обекта, от сорта кога се очаква завършване и т.н. Добре е също така след като си харесате обект, да потърсите информация за строителя в Интернет – обикновено по форуми и сайтове има достатъчно информация за некоректните фирми, както и за “залежали” с години обекти.
(Тук малка скоба от личен опит: на мен лично няколко различни агенции са ми предлагали строежи, които са особено проблематични, отдавна зарязани, такива, които много трудно или никак не могат да бъдат завършени и др.; чувал съм от тях какви ли не истории, най-цветущата беше “Другата седмица идват от фирма “Василка” да почистят обекта и вземат Акт 16 – тази приказка ми я разправяха 2003 година, а въпросният обект все още няма Акт 16 и скоро няма и да има, щото все още няма вода и канализация до него). Ако си имате и адвокат, занимаващ се с НИ, потърсете и от него някаква информация – все пак не сте първия, който се интересува от имоти, и вероятността адвоката да знае доста за съответния обект (ако е проблематичен), е доста голяма.
Ако си харесате имот и се свържете със строителя, пазарете се за цената – особено в момента строителите са склонни на големи намаления, защото имоти дал Господ, а клиентите са кът.
Ако ще работите с банка – това ще внесе допълнителна сигурност в сделката – обикновено банките доста добре проверяват за какво си дават парите, и ще ви откажат заема, ако има нещо нередно с имота. Разбира се, брокерите твърдят обратното (че на банките не им пука за вас и имота, който си купувате с техния заем), но това са абсолютни глупости. Особено напоследък.
И последно – никога, ама НИКОГА не се доверявайте на това, което ви говорят брокерите от АНИ – техния интерес се заключава до това да си вземат парите от комисиона (от едината или от двете страни), така че забравете, че защитават интереса ви. Освен това, с малко повече срещи с тях ще се убедите сами какви приказки, фантасмагории и врели-некипели са в състояние да сътворят, само и само да ви склонят да купите даден имот.

Всъщност, сега ще видите реакцията и на самите брокери в отговор на моите писания.
Re: Брокери плащат самолета на клиенти
12-03-2012 - 15:44:37
Браво,Kilmister ,особено това -

"Акосехванете агенция, а не желаете да давате грешни пари, след огледа се постарайте да откриете координати на собственика, за да осъществите контакт с него. Удобни начини са например срещи със съседи, посещения в по-късен час (ако собственика живее в имота) и други. Вариант е и да си приготвите нещо като визитки с ваши координати и кратък текст от сорта “обадете ми се ако се интересувате от сделка”, които можете да пуснете незабелязано някъде (където собственика ще ги намери) из апартамента, който сте си харесали. Освен всичко друго, добре е да поговорите със съседите за някои подробности около блока/входа – възможно е имота да има проблематични съседи (алкохолици, луди, отглеждащи десетки животни в апартамента си, клошари, наркомани, такива, които не си плащат сметките с години и т.н.)."

есупер полезно. Да го духаш на всичкото брокер.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход