Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Нов образец на декларации за 2012 година обяви НАП

Публикувано от OwnerBG 
Нов образец на декларации за 2012 година обяви НАП
03-01-2012 - 08:30:17
avatar
Нови образци на декларации за 2012 година обявиха от НАП – туристически данък, корпоративен данък и облагане на доходите на физическите лица.

Декларация за облагане с туристически данък 2012

Декларацията се подава за всеки туристически обект – средство за подслон или място за настаняване по смисъла на Закона за туризма, в общината по местонахождението му в срок до 30 януари на годината, следваща тази, за която се отнася.
Декларацията се подава от данъчнозадълженото лице, а това е лицето, което предлага нощувки в туристическия обект – собственик, наемател, лице, стопанисващо обекта на друго правно основание.
Данъкът при пълен леглови капацитет се определя като произведение от броя на дните в годината, пълният брой легла в туристическия обект и данъкът за една нощувка, приет от общинския съвет.
Когато дължимият за съответната година данък /к. 3/ е по-малък от 30 % от данъка при пълен леглови капацитет, разликата се заплаща в срок до 1 март, независимо дали обектът се ползва.

Декларации за корпоративните данъци 2012

Декларациите за облагане на доходите на физическите лица 2012

И през 2012 г. декларацията за доходите съдържа основна част и отделни приложения. Принципът е, че се попълват само онези приложения към декларацията, в които се посочва съответния вид доходи.

За директно сваляне на новите декларации
[www.sobstvenik.com]

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Подбрани статии за собственици на имоти.За купувачи и продавачи си има други места.
[www.sobstvenik.com]



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-01-03 08:31 от OwnerBG.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход